
Iulia
Timp preparare: 10 minute
Timp de gatit: 40 minute
Durata totala: 50 minute
Portii: 6
Supa crema de rosii cu morcovi este o combinatie perfecta de gust. Este foarte usor de facut si hranitoare.
- 600 g morcovi
- 1 ceapa mare
- 1 cartof mare
- 5 roșii
- 1 l zeama de legume
- 1 legatura de busuioc
- 1 foaie de dafin
- 2 linguri de ulei de masline
- ghimbir
- piper si sare
Rosiile se pun in apa clocotita, apoi se decojesc si se toaca marunt. Cartoful, ceapa si morcovii le taiem in bucati mai mari. Le calim impreuna in putin ulei incins, timp de 5 minute. Se stinge cu supa de legume. Adaugam sare, piper, dafin si fierbem vreme de ½ ora. Punem intr-un blender legumele cu supa, fara foaia de dafin si pasam pana obtinem o pasta fina. Pasta se mai fierbe 5 minute impreuna cu rosiile decojite. Pentru o crema mai acrisoara recomandam sa se adauge zeama de lamaie dupa gust. Nu trebuie sa aruncam coaja de la lamaie, o putem folosi pentru garnisit. Adaugam frunzele proaspete de busuioc si 2 lingurite de ghimbir proaspat, tras prin razatoare si o servim cu felii de paine neagra prajita.
-
Supa de linte
Publicat in : Supe - Ciorbe -
Supa crema de cartofi
Publicat in : Retete de post -
Supa de usturoi
Publicat in : Supe - Ciorbe -
Supa indiana de post
Publicat in : Supe - Ciorbe
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.