
Este o prajitura foarte gustoasa, chiar daca de post. Pentru a o pregati, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 2 kg mere
- 350 gr. zahar
- 500 gr faina
- 1 pachet margarina (unirea)
- zahar vaniliat
- coaja de la o lamie
- 1 praf de copt
- 1 praf sare
-1 lingurita scortisoara macinata
- 2-3 linguri gris
- 2-3 linguri gem caise (sau alte fructe ).
Mod de preparare
Pentru aluat: amestecam faina cu praful de copt, si praful de sare apoi frecam cu pachetul de margarina, zaharul vaniliat, coaja de lamie si apa minerala cat cuprinde, adica sa obtinem o coca nici prea tare nici prea moale. O punem la frigider pentru jumatate de ora. Curatam merele de coaja, le dam prin razatoare si apoi impreuna cu zaharul, si scortisoara le punem la calit catre final adaugam cele 2-3 linguri de gris pentru ca sa absoarba bine sucul pe care-l lasa merele.
Luam o tava de copt potrivit de mare o ungem putin si punem hartie pt. copt (pe fundul ei). Luam aluatul si-l impartim intindem o foie si o asezam in tava cu cele 2-3 linguri de gem o ungem peste care punem merele. Din cealalta jumatate formam betisoare mai lungi si le asezam sub forma de gratar peste mere. Le asezam pe diagonala. Apoi punem tava in cuptorul preincalzit pentru 35-40 min. Dupa ce s-a copt o lasam sa se raceasca si o pudram cu zahar farin. (Putem pune si zahar tos, cat este calda). Este foarte buna si o recomand ca fiind un desrt destul de DELICIOS.
Pofta buna tuturor celor care va hotariti sa o faceti.
Marioara Mihele
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.