
Iulia
Timp preparare: 15 minute
Timp de gatit: 1 ore
Durata totala: 1 ore 15 minute
Portii: 4
De ce are nevoie o mâncare? Întâi de toate, de ingrediente bune, de calitate, deoarece așa arăți că‑ți iubești fratele și îi oferi ce este mai bun, după porunca Domnului: „Iubește‑l pe aproapele tău ca pe tine însuți!” În felul acesta, te respecți și pe tine.
- 1 varză
- 1 cană de orez
- 4 tulpini de ţelină mărunţite
- 2 cepe mari tocate
- 4 căţei de usturoi mărunţiţi
- 2 foi de dafin
- oregano
- chimen
- scorţişoară
- 300 ml de ulei
- sare
- piper
- 1 pahar de vin roşu
- 5 roşii (date pe râzătoare) sau 2 linguri de bulion (puţin diluat)
1) Se spală şi se curăţă varza de frunzele exterioare. Se îndepărtează cotorul şi se taie frunzele în fâşii de 2 cm. 2) Se pun la fiert împreună varza, orezul, ţelina, ceapa, usturoiul, foile de dafin, sarea, uleiul şi se completează cu apă. Cratiţa se acoperă cu un capac. 3) Se prepară un amestec de roşii sau bulion cu oregano, chimen, vin, scorţişoară şi piper care se adaugă peste varză. 4) Se amestecă bine şi se lasă pe foc până când scade sosul. ATENŢIE să nu se prindă mâncarea!
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.