
Iulia
Timp preparare: 15 minute
Timp de gatit: 20 minute
Durata totala: 35 minute
Portii: 2
Orez prajit - se face usor si poate fi consumat ca o masa usoara la pranz sau seara. Orezul prajit se serveste cald. Reteta cu iz asiatic.
- 1 cana orez cu bob lung
- 2 morcovi
- 2 pumni de mazare (congelata)
- 1 ceapa
- 4 catei usturoi
- 1 lingurita ghimbir
- 1 lingura sos soia
- 1/2 lingurita ulei de susan
- 2 fire ceapa verde
- 4 linguri ulei
Fierbem orezul in 2 cani de apa, impreuna cu o lingurita de ghimbir. Dupa ce s-a fiert, punem orezul intr-o strecuratoare si il clatim in cateva ape reci. Orezul fiert il punem la rece, in frigider, pentru o noapte. Cel mai bun orez pentru prajit este cel fiert cu o zi inainte. Taiem morcovul in cuburi mici, iar ceapa si usturoiul in felii nu foarte subtiri. Incingem uleiul si adaugam legumele impreuna cu mazarea. Le prajim la foc mare, timp de 5 minute. Adaugam orezul si amestecam rapid, timp doua minute. Adaugam sosul de soia, uleiul de susan si ceapa verde tocata marunt.
-
Orez cu ananas
Publicat in : Mancaruri
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.