
La 13 Noiembrie este sărbătorită Ziua Mondială a Bunătății.
Această zi a apărut, după ce mai multe organizaţii umanitare s-au reunit la 13 Noiembrie 1997 pentru a lansa aşa-numita „Declaraţie de Bunătate - Declaration of Kindness”.
Omul bun este mereu fericit, pentru că hrana lui este bunătatea.
Sărbătorește Ziua Mondială a Bunătății cu o faptă bună, ajutând animalele, bătrânii sau pe cei dragi, de fiecare dată când au nevoie. Nu lăsa faptele bune de azi, pe ziua de mâine!
Ziua Mondială a Bunătății este ocazia care încurajează oamenii să trăiască în pace și în armonie, indiferent de religie, rasă sau orice altă ideologie. Totodată, această sarbatoare este un prilej care ne amintește că trebuie să fim mai buni cu cei din jur, fie că ne sunt rude, prieteni, vecini, de care suntem apropiați sau nu.
Deoarece faptele bune sunt manifestări ale generozității, ar fi bine să devină o prioritate pe lista lucrurilor zilnice, pe care le poți face oricând și oriunde te afi.
Fă un mod de a trăi, cu o faptă bună pe zi și mult mai bine te vei simți!
Iată 10 repere și sugestii de manifestare a Bunătății.
1. Zâmbește atunci când saluți pe cineva. Zâmbetul este sănătos și molipsitor. Omul bun îți va răspunde cu același reflex.
2. Sună un apropiat și întreabă-l de sănătate și de starea sufletească. Îl vei „contamina” cu o doză de bunătate.
3. Fă un compliment oricărui apropiat, pe care îl vei întâlni sau pe care îl poți contacta prin mijloacele virtuale. Sigur se va bucura și pentru o vreme nu te va uita.
4. Spune mulțumesc, atunci când ți se oferă ceva. Bunele maniere sunt mereu la modă și vor fi primite cu entuziasm.
5. Evită gândurile negative și bârfele în conversații. Este atitudinea opusă bunătății și va elibera energie negativă atât pentru tine, cât și pentru interlocutor.
6. Oferă locul din transportul public unei persoane în vârstă. E un gest de amabilitate și respect, care emană bunătate.
7. Vorbește cu o persoană care se află cu sănătatea în impas. Îi vei câștiga încrederea și îi vei alina din suferință.
8. Contactează o persoană, care nu se poate deplasa și oferă-i ajutorul necesar. Este semn al generozității și bunătății. Îți va mulțumi și va fi recunoscător.
9. Implică-te în campanii de voluntariat și oferă ajutor celor cărora le auzi strigătul de disperare. Binefacerea este manifestarea bunătății, care va fi răsplătită și dincolo de hotarele vieții.
10. Nu ezita să faci o mică donație celor cu situație materială precară. Fie că este de natură financiară, fie că donăm cărţi, alimente, haine sau jucării organizațiilor care se ocupă de cei defavorizaţi din societate, sau direct persoanelor fizice, generozitatea va ridica la rang de cinste și onoare - BUNĂTATEA.
*Nu lăsa nicio zi să treacă fără o faptă bună și vei fi exponentul bunătății, care lasă urme pe amprenta omeniei!
Bunătatea este manifestată prin: Empatie, Generozitate, Grijă, Încredere, Speranță, Respect, Blândețe, Răbdare, Omenie, Iertare, Dăruire, Iertare, Iubire și toate înzestrările sufletești - amprente ale bunătății.
Maria Filipoiu - poet, eseist, exeget, jurnalist UZPR
-
Unde este Dumnezeu acolo este tot binele
Publicat in : Sfaturi duhovnicesti -
De ce oamenii, desi cunosc binele, nu il faptuiesc?
Publicat in : Credinta
Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.