Harta Manastirilor

Vaslui

Vezi Vaslui pe harta »
M
  • Manastirea Malinesti Manastirea Malinesti

    Manastirea Malinesti - pe locul unei biserici mai vechi se ridica in anul 1826, biserica. In anul 1864 devine biserica de mir. Manastirea Malinesti este renovata in 1925 si 1928, cu ajutorul familiei maresalului Prezan. In 1928 este transformata in schit de maici. Manastirea Malinesti a fost desfiintata in 1959 si reinfiintat in 1990 ca manastire de calugari.

  • Manastirea Moreni Manastirea Moreni

    Manastirea Moreni se afla in Comuna Deleni, judetul Vaslui. Sfantul asezamant dateaza din prima jumatate a secolului al XVI-lea, fiind ctitorit de slugerul Lupan Buznea, in timpul domnitorului Petru Rares. Manastirea Moreni a fost desfiintata in 1960, devenind biserica de mir. In nul 1990 s-a reinfiintat ca manastire de calugari, iar din 1992 manastirea este din nou de maici.

N
  • Manastirea Nasterea Sfantului loan Botezatorul Manastirea Nasterea Sfantului loan Botezatorul

    Manastirea Nasterea Sfantului loan Botezatorul a fost infiintata in anul 2000, pe un teren donat de familia Ion si Maria Placinta din Ivanesti. Primele maici au venit la Manastirea Nasterea Sfantului loan Botezatorul in anul 2001.

P
  • Manastirea Parvesti Manastirea Parvesti

    Manastirea Parvesti - prima biserica s-a ridicat in 1666. In anul 1816 s-a ridicat o noua biserica la Manastirea Parvesti, sfintita in 1820. A devenit biserica de mir in 1864. S-a reinfiintat in 1993 ca manastire de maici.

  • Schitul Pogorarea Duhului Sfant - Dragesti Schitul Pogorarea Duhului Sfant - Dragesti

    Schitul Pogorarea Duhului Sfant a luat fiinta in anul 1999. Schitul Pogorarea Duhului Sfant a fost construit cu multe donatii provenite de la romanii plecati la lucru in strainatate. Biserica mare a schitului Pogorarea Duhului Sfant s-a sfintit in 2007 de catre IPS Laurentiu Streza, PS loachim Bacauanu si PS Corneliu Barladeanu.

R
  • Manastirea Rafaila Manastirea Rafaila

    Manastirea Rafaila - potrivit traditiei a existat aici un schit din sec. al XVI-lea, ridicat de catre un monah Rafail, numit inainte Radu, ce fusese arcas in oastea lui Stefan cel Mare. Biserica de lemn a fost mutata in 1838 de ieroschimonahul lorest, staretul schitului, in satul Rafaila, ramanand pana in zilele noastre biserica parohiala. Biserica actuala, de zid, a fost ridicata in 1834 de ieroschim. lorest

S
  • Manastirea Schimbarea la Fata Manastirea Schimbarea la Fata

    Manastirea Schimbarea la Fata a fost ridicata in anul 1996, prin grija PS loachim Bacauanul. Initial s-au amenajat cateva chilii in casa filozofului Mihail Ralea. Paraclisul s-a zidit intre 1997 si 1998, biserica mare inaltandu-se intre anii 1999 si 2004.

  • Manastirea Sfantul Nicolae - Fastaci Manastirea Sfantul Nicolae - Fastaci

    Manastirea Sfantul Nicolae - Fastaci este atestata din 1694. Biserica actuala este ctitorie a voievodului Mihail Racovita, de la 1721. Din documente reiese ca in anul 1809 Manastirea Fastaci tinea de Manastirea Sfanta Ecaterina din Sinai. Mai traziu Manastirea Sfantul Nicolae - Fastaci a fost inchinata Manastirii Frumoasa din lasi. In 1834 s-au construit staretia si chiliile, clopotnita si zidul inconjurator, prin grija Arhimandritului loasaf Blandu. In 1864 devine biserica de mir, in urma secularizarii averilor manastiresti. In anul 1990 este reinfiintata ca manastire de calugari, iar in 1993 ca manastire de maici.

  • Schitul Sfintii Imparati - Movila lui Burcel Schitul Sfintii Imparati - Movila lui Burcel

    Schitul Sfintii Imparati - Movila lui Burcel este situat langa Manastirea Codaesti, de care si apartine, pe Movila lui Burcel. Schitul Sfintii Imparati - Movila lui Burcel a fost sfintit in 1997. Are o singura cladire de lemn, cu paraclis, chilii, staretie si trapeza.

  • Manastirea Stefan cel Mare si Sfant - Codaesti Manastirea Stefan cel Mare si Sfant - Codaesti

    Manastirea Stefan cel Mare si Sfant - Codaesti a luat fiinta dupa 1990, prin bunavointa a doi monahi intorsi in locurile natale, Andrei de la Schitul Icoana, Neamt si Haralambie de la Manastirea Slatina. Constructia bisericii de la Manastirea Stefan cel Mare si Sfant - Codaesti a inceput in anul 1993. Paraclisul a fost sfintit in 1996 de catre PS loachim Bacauanul.

T
  • Manastirea Tanacu Manastirea Tanacu

    Manastirea Tanacu - biserica acestei manastiri are hramul Sfanta Treimi. Manastirea Tanacu a luat fiinta in anul 2000. Au fost construite un paraclis si un corp de chilii.

Vrancea

Vezi Vrancea pe harta »
B
  • Manastirea Brazi Manastirea Brazi

    Manastirea Brazi dateaza inca de pe vremea Sfantului Stefan cel Mare, cand aici a fost ridicat un schit. In secolul al XVII-lea, monahii Sava si Teofilact zidesc o bisericuta foarte mica.

  • Manastirea Buluc Manastirea Buluc

    Manastirea Buluc a fost intemeiata de catre Isaia Caragea, care a ridicat Codrii Mereilor o biserica de lemn. Sfintirea acesteia s-a facut la data de 8 martie 1679. Intre anii 1922-1928 se va ridica o biserica de zid, cu hramul Schimbarea la Fata. Dupa cutremurul din 1940, biserica va fi refacuta din temelie.

C
  • Manastirea Cotesti Manastirea Cotesti

    Manastirea Cotesti a fost intemeiata in anul 1720, de catre episcopul de Buzau, Stefan al II-lea (1720-1732). In vremea comunistilor, manastirea va fi transformata in CAP. Biserica va supravietui insa pana astazi, ea fiind restaurata odata cu reinfiintarea manastirii, in anul 1991.

D
  • Manastirea Dalhauti Manastirea Dalhauti

    Manastirea Dalhauti este cunoscuta in tara mai ales prin Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului si prin faptul ca, aici a vietuit, vreme de 20 de ani, Sfantul Cuvios Vasile de la Poiana Marului, pomenit in Biserica noastra la 25 aprilie - mare duhovnic si inegalabil indrumator spre rostirea rugaciunii inimii:

L
  • Manastirea Lepsa Manastirea Lepsa

    Manastirea Lepsa a fost intemeiata in anul 1774, cand un ucenic al Sfantului Vasile de la Poiana Marului, ridica un schit. Biserica schitului piere intr-un incendiu, in anul 1929, iar cea noua va fi ridicata in anul 1936. Parasita in vremea comunistilor, manastirea va fi reinfiintata in anul 1990.

M
  • Schitul Muntioru Schitul Muntioru

    Schitul Muntioru a fost intemeiat in 1999. Sfintirea bisericii a avut loc dupa doi ani. Schitul Muntioru este metoc al Manastirii Poiana Marului.

  • Manastirea Musunoaiele Manastirea Musunoaiele

    Manastirea Musunoaiele isi afla inceputurile pe la sfarsitul secolului al XVII-lea. Biserica de zid va fi ridicata in anul 1943 si pictata in anul 1951. Manastirea este desfiintata de comunisti, dar reinfiintata in anul 1991.

O
  • Schitul Oancea Schitul Oancea

    Schitul Oancea este ctitoria lui Istrate Oancea din Buciumeni. Acesta a ridicat micutul schit, sfintit la anul 1936. Schitul se afla in purtarea de grija a Manastirii Sihastru.

R
  • Manastirea Recea Manastirea Recea

    Manastirea Recea a fost infiintata in anul 1686, cand clucerul Manaila ridica aici o biserica. Intre 1900 si 1940, manastirea va fi folosita ca si biserica de parohie, satenii nemaiavand biserica in acea vreme. Manastirea este repopulata in anul 1946. Astazi, manastirea este randuita de o obste de maici.

  • Manastirea Rogozu Manastirea Rogozu

    Manastirea Rogozu a fost intemeiata in anul 1647, in vremea lui Matei Basarab. La inceput, aceasta manastire s-a numit Schitul Poiana Rusului. Asezamantul monahal de aici arde in anul 1812. In anul 1820, o biserica de zid, inchinata Sfantului Ioan Botezatorul, va fi ridicata de catreboierul Constantin Robescu.

S
  • Schitul Sfantul Iacob, Carligele Schitul Sfantul Iacob, Carligele

    Schitul Carligele a fost infiintat in 1996. Schitul Carligele este format dintr-un mic paraclis si cateva chilii. Apartine de Manastirea Dalhauti.

  • Manastirea Sfantul Ioan - Brazi Manastirea Sfantul Ioan - Brazi

    Manastirea Sfantul Ioan din Brazi a fost unul dintre schiturile Manastirii Brazi. Acest schit a fost intemeiat intre anii 1826-1828, de catre Dimitrie, staretul Manastirii Brazi. Sfantul Ioan Botezatorul este ocrotitorul schitului.

  • Manastirea Sihastru Manastirea Sihastru

    Manastirea Sihastru isi afla inceputurile in anul 1474, cand Hatmanul Sendrea ridica prima bisericuta, din lemn. In anul 1836, un urmas al hatmanului Sendrea renunta a mai sustine schitul, acesta ajungand ruina. Biserica din zid dateaza din anul 1885. Din anul 1955, manastirea este locuita de o obste de maici.

  • Schitul Soveja Schitul Soveja

    Schitul Soveja a fost infiintat in anul 2001cu stradania familiei Constantin Si Maria Nistoroiu din Focsani. Intre anii 2004 si 2005 s-a inaltat biserica cu hramul Sfintii imparati Constantin si Elena. Slujba de sfintirea a bisericii a avut loc la data de 21 mai 2005. Ansamblul mai cuprinde o clopotnita, o troita, o fantana, precum si o casa, pentru preotul duhovnic.

T
  • Manastirea Tarnita Manastirea Tarnita

    Manastirea Tarnita dateaza inca din anul 1702, cand aici vin cativa calugari de la Schitului Babele. In anul 1950, manastirea va fi ocupata de o obste de maici. Intre anii 1959 si 1990, manastirea va fi parasita. Biserica de lemn a ars intr-un incendiu, in anul 2006. Pe locul ei a fost inaltata o biserica de zid.

  • Manastirea Trotusanu Manastirea Trotusanu

    Manastirea Trotusanu este mentionata intr-o diata din anul 1676, in care Mitropolitul Teodosie al II-lea al Moldovei aminteste de Schitul Trotusanu. Schitul este desfiintat in anul 1959, biserica fiind redeschisa, ca manastire, in anul 1990.

V
  • Manastirea Valea Neagra Manastirea Valea Neagra

    Manastirea Valea Neagra a fost intemeiata in anul 1755, de catre Maftei, un preot din Spinesti, impreuna cu doi calugari de la Poiana Marului. La inceput, manastirea a purtat numele de Schitul Vrancea. Intre anii 1894 si 1909, manastirea este folosita ca biserica de mir.

  • Manastirea Varzaresti Manastirea Varzaresti

    Manastirea Varzaresti a fost intemeiata in anul 1645. Manastirea Varzaresti a fost inchisa in perioada comunista si reinfiintata in 1990.

Pagina 7 din 7
Experienta vietii cu Hristos
Experienta vietii cu Hristos Mărturisesc că nu m-am gândit să public o carte de teologie, cu atât mai puțin un volumde predici, cu toate că mi-aș fi dorit mult să o pot face. Întrebată fiind dacă am supărat-o cu ceva, buna mea mamă, Rozalia Flueraș, spunea că nu am supărat-o decât cu 62.00 Lei
Slujind lui Dumnezeu si semenilor
Slujind lui Dumnezeu si semenilor Libertatea cea mai adâncă este de a te lăsa mereu răpit în Hristos, pentru a petrece cu El în veșnicie. Numai în Biserică, ascultând și împlinind poruncile lui Dumnezeu și învățătura evanghelică, credinciosul se poate împărtăși de roadele jertfei lui Hris 49.00 Lei
Acatistier al Sfintilor Isihasti si Marturisitori
Acatistier al Sfintilor Isihasti si Marturisitori Preaslăvirea lui Dumnezeu și cinstirea Sfinților este o punte luminoasă între cele vremelnice și cele veșnice. Oferim rugătorilor creștini acest Acatistier, nădăjduind că ne va fi tuturor spre folos duhovnicesc, în străduința de a ne alipi de tot binele 34.00 Lei
Minunatele fapte si invataturi
Minunatele fapte si invataturi „Câştigaţi virtuţile opuse păcatelor. Tristeţea este călăul care ucide energia de care avem nevoie ca să primim în inimă pe Duhul Sfânt. Cel trist pierde rugăciunea şi este incapabil de nevoinţele duhovniceşti. În niciun caz şi indiferent de situaţie să 27.00 Lei
Sfaturi pentru familia crestina
Sfaturi pentru familia crestina Rugăciunea Stareților de la OptinaDoamne, dă-mi să întâmpin cu liniște sufletească tot ce-mi aduce ziua de astăzi.Doamne, dă-mi să mă încredințez deplin voii tale celei sfinte.În fiecare clipă din ziua aceasta povățuiește-mă și ajută-mă în toate.Cele ce 29.00 Lei
Rugaciunea inimii
Rugaciunea inimii „Rugăciunea nu este o tehnică elaborată, nu este o formulă. Rugăciunea inimii este starea celui ce se află înaintea lui Dumnezeu. Dumnezeu este atotprezent, însă eu nu sunt întotdeauna prezent înaintea Lui. Am nevoie de o tradiție vie, de un Părinte 34.00 Lei
Dialoguri la hotarul de taina
Dialoguri la hotarul de taina Cartea aceasta de dialoguri cu Părintele Valerian, unul dintre cei mai mari duhovnici ai României de astăzi, este de o frumusețe rară prin arta cuvântului și adâncimea spiritului. Ea răspunde întrebărilor omului contemporan mai însetat de mântuire decât 38.00 Lei
Bucuria cea vesnica. Nasterea si Invierea Domnului
Bucuria cea vesnica. Nasterea si Invierea Domnului Părintele Ieromonah Valerian Pâslaru, Starețul Mănăstirii Sfântul Mucenic Filimon, unul dintre cei mai apreciați duhovnici contemporani, în cartea de față, în convorbirile sale cu teologul și scriitorul Florin Caragiu, ne vorbește despre renaștere și 32.00 Lei
Un graunte de iubire. Despre o viata traita cu sens
Un graunte de iubire. Despre o viata traita cu sens De atât avem nevoie pentru a trăi cu mai multă credință și a face bine celor de lângă noi. Într-o lume care pare să uite cât de prețioasă este viața, această carte este un mesager al speranței: împreună, putem să transformăm un grăunte de iubire într-un 55.00 Lei
CrestinOrtodox Mobil | Politica de Cookies | Politica de Confidentialitate | Termeni si conditii | Contact