Harta Manastirilor

Maramures

Vezi Maramures pe harta »
B
  • Manastirea Baia Borsa Manastirea Baia Borsa

    Manastirea Baia Borsa este o ctitorie a unei familii de romani, care vietuiesc astazi in Australia. Planul arhitectonic al bisericii este schitat de parintele Ioan de la Posaga. Inceputa in 2001, biserica din Manastirea Baia Borsa este in curs de pictare.

  • Manastirea Barsana Manastirea Barsana

    Manastirea Barsana este o veche vatra monahala. Localitatea Barsana este atestata documentar incepand cu anul 1326. In anul 1791 statul austriac confisca averea Manastirii Barsana si o subordoneaza Manastirii Cernok - Ucraina. Biserica manastirii parasite a fost mutata in 1806 de credinciosii din Barsana in vatra satului, unde se afla si in prezent. Manastirea actuala a fost reinfiintata in 1993.

  • Manastirea Berinta Manastirea Berinta

    Manastirea Berinta este ctitorie a familiei Mircea Rusu, in urma pierderii fiului lor in varsta de 14 ani. Incepand cu anul 2000, manastirea a primit o obste de maici.

  • Schitul Borsa Pietroasa Schitul Borsa Pietroasa

    Schitul Borsa Pietroasa a fost infiintat in anul 2007, la cererea si pe terenul donat de credinciosii din zona.

  • Manastirea Botiza Manastirea Botiza

    Manatirea Botiza este o manastire ctitorita de credinciosii din Botiza, indrumati de preotul Isidor Berbecaru. Incepand cu anul 2001, Manastirea Botiza adaposteste o obste de maici.

  • Manastirea Breaza Manastirea Breaza

    Manastirea Breaza, din Suciu de Sus, este o manastire ce-l are drept prjm ctitor pe Florea Muresan (devenit ieromonah). Acesta a construit asezamantul in perioada 1954-1958, intre doua intemnitari, murind la in anul 1961.

  • Schitul Budesti Schitul Budesti

    Schitul Budesti a fost reinfiintat in anul 1994, pe locul unei vetre monahale din secolele al XV-XVI. Vechea biserica a fost distrusa prin veacul al XVIII-lea.

C
  • Schitul Chiuzbaia Schitul Chiuzbaia

    Schitul Chiuzbaia este o ctitorie a credinciosilor din Chiuzbaia. Biserica de zid si corpul de chilii s-au ridicat in perioada anilor 1995-1998, prin grija preotului paroh Viorel Mada.

D
  • Manastirea Dealu Mare Manastirea Dealu Mare

    Manastirea Dealu Mare este un asezamant monahal nou, infiintat in anul 1992, de parintele Paisie Cosma. Ansamblul cuprinde biserica in stil bizantin, corp de chilii, paraclis si poarta in stil maramuresean.

  • Manastirea Dragomiresti Manastirea Dragomiresti

    Manastirea Dragomiresti se inalta pe locul unei vetre manastiresti disparute. Monahul Pimen Moldovan pune bazele manastirii in anul 1926. Biserica asezamantului arde in aunl 1949, din incendiu scapand in mod miraculos o icoana de lemn din secolul al XVII-lea, reprezentand pe Maica Domnului cu Pruncul. In anul 2008 s-a pus piatra de temelie la noua biserica.

E
  • Schitul Eroilor Revolutiei Schitul Eroilor Revolutiei

    Schitul Eroii Revolutiei a fost infiintat in 1992, din initiativa preotului loan Pop din Poienile Izei. Schitul Eroilor este inchinat eroilor Revolutiei din decembrie 1989.

F
  • Manastirea Faget Manastirea Faget

    Manastirea Faget a fost infiintata in anul 2000. Sunt in constructie corpul de chilii si biserica.

H
  • Manastirea Habra Manastirea Habra

    Manastirea Habra este zidita pe o veche vatra monahala. Episcopul Efrem de la Habrul il urmeaza, in anul 1600, pe Mihai Viteazul in Moldova, semnand un act sinodal la Suceava. Ca urmare a uciderii voievodului, manastirea este pustiita - cel mai probabil de armatele poloneze, fapt confirmat de o scrisoare din 1614. Manastirea Habra va reinvia abia in anul 1996.

I
  • Manastirea Ieud Manastirea Ieud

    Manastirea Ieud a fost infiintata la initiativa credinciosilor din leud si a preotului Alexandru Brici, in anul 2003. Complexul monahal din Ieud cuprinde biserica din lemn si o casa monahala. Biserica de lemn din Ieud, construita in secolul al XVII-lea este monument UNESCO.

  • Schitul Izvoare Schitul Izvoare

    Schitul Izvoare este situat in statiunea montana Izvoarele, are o biserica de zid in forma de arca (ridicata la initiativa preotului profesor Vasile Borca si a preotului Vasile Onisa din Mara) si o casa monahala.

M
  • Manastirea Moisei Manastirea Moisei

    Manastirea Moisei este un vechi asezamant monahal. In anul 1637, aceasta era resedinta episcopului Dumitru Pop. Manastirea Moisei a fost sfintita in anul 1672, de Mitropolitul Transilvaniei, Sava Brancovici, ca metoc al Manastirii Putna.

P
  • Manastirea Petrova Manastirea Petrova

    Manastirea Petrova a fost infiintata in anul 2000, iar ea cuprinde casa monahala, paraclisul si biserica mare, aflata inca in constructie. Aici se slujeste in doua limbi: romana si ucraineana, spre bucuria tuturor credinciosilor din zona.

R
  • Manastirea Rohia - Sfanta Ana Manastirea Rohia - Sfanta Ana

    Manatirea Rohia, inchinata Sfintei Ana, este ctitorita intre anii 1923 si 1926, de preotul paroh din satul Rohia, Nicolae Gherman, pe Dealul Viilor din apropiere, in memoria fiicei sale Ana, moarta la frageda varsta de 10 ani. Manastirea Rohia cuprindea o biserica si un corp de chilii, fiind prima manastire ortodoxa din Transilvania construita dupa Unirea din 1918. Astazi manastirea Rohia este una dintre cele mai dezvoltate din tara, cuprinzand multe cladiri si deosebite valori culturale si duhovnicesti.

  • Manastirea Rohita Manastirea Rohita

    Schitul Rohita aminteste de Manatirea Rohia, inchinata Sfintei Ana. Vechea manastire a fost distrusa in 1761 -1762, locul fiind marcat de o cruce de lemn, apoi de una de piatra din 1904. Asezamantul monahal va fi reinfiintat in 1993. Biserica a fost construita in 2004, de Manastirea Rohia.

  • Manastirea Ruoaia Manastirea Ruoaia

    Manastirea Ruoaia isi va pune piatra de temelie in anul 1995. Complexul monahal cuprinde biserica in stil maramuresean, paraclisul, altarul de vara si impunatoare corpuri de chilii.

S
  • Manastirea Sapanta Peri Manastirea Sapanta Peri

    Manastirea Sapanta Peri a fost infiintata in anul 1997, in hotarul satului Sapanta, din dorinta de a reinnoda traditia istorica a vechii Manastiri Sfantul Mihail, din Peri - Maramures, astazi pe teritoriul Ucrainei. Distrusa la inceputul secolului al XVIII-lea, Manastirea Peri a constituit un important centru bisericesc si cultural. Ctitorie a voievozilor Dragosesti, manastirea Sapanta Peri a fost supusa in anul 1391 sub jurisdictia directa a patriarhului de Constantinopol.C titorita de parintele paroh Grigore Lutai, Manastirea Sapanta Peri a primit, din anul 2005, o obste de maici, care a continuat lucrarile de constructie incepute anterior.

  • Manastirea Sfanta Treime - Prislop Manastirea Sfanta Treime - Prislop

    Manastirea Prislop este o manastire relativ noua. Constructia ei s-a inceput in urma cu 10 ani, ridicandu-se biserica de zid si corpul de chilii. Din anul 2008 s-a asezat aici o obste de calugari.

  • Schitul Stramtura Schitul Stramtura

    Schitul Stramtura este un schit mic, insa rugaciunea inaltata in el este mare. Slujirea liturgica se face in paraclisul cu hramul Sfanta Cuvioasa Parascheva, amenajat la demisolul constructiei ridicate in 2003.

V
  • Schitul Vinisoru Schitul Vinisoru

    Schitul Vinisoru este dependent de Manastirea Baia Borsa, el avand o biserica de lemn in stil maramuresean, ridicata in anul 2006, si un corp de chilii.

Acatistier al Sfintilor Isihasti si Marturisitori
Acatistier al Sfintilor Isihasti si Marturisitori Preaslăvirea lui Dumnezeu și cinstirea Sfinților este o punte luminoasă între cele vremelnice și cele veșnice. Oferim rugătorilor creștini acest Acatistier, nădăjduind că ne va fi tuturor spre folos duhovnicesc, în străduința de a ne alipi de tot binele 34.00 Lei
Minunatele fapte si invataturi
Minunatele fapte si invataturi „Câştigaţi virtuţile opuse păcatelor. Tristeţea este călăul care ucide energia de care avem nevoie ca să primim în inimă pe Duhul Sfânt. Cel trist pierde rugăciunea şi este incapabil de nevoinţele duhovniceşti. În niciun caz şi indiferent de situaţie să 27.00 Lei
Sfaturi pentru familia crestina
Sfaturi pentru familia crestina Rugăciunea Stareților de la OptinaDoamne, dă-mi să întâmpin cu liniște sufletească tot ce-mi aduce ziua de astăzi.Doamne, dă-mi să mă încredințez deplin voii tale celei sfinte.În fiecare clipă din ziua aceasta povățuiește-mă și ajută-mă în toate.Cele ce 29.00 Lei
Rugaciunea inimii
Rugaciunea inimii „Rugăciunea nu este o tehnică elaborată, nu este o formulă. Rugăciunea inimii este starea celui ce se află înaintea lui Dumnezeu. Dumnezeu este atotprezent, însă eu nu sunt întotdeauna prezent înaintea Lui. Am nevoie de o tradiție vie, de un Părinte 34.00 Lei
Dialoguri la hotarul de taina
Dialoguri la hotarul de taina Cartea aceasta de dialoguri cu Părintele Valerian, unul dintre cei mai mari duhovnici ai României de astăzi, este de o frumusețe rară prin arta cuvântului și adâncimea spiritului. Ea răspunde întrebărilor omului contemporan mai însetat de mântuire decât 38.00 Lei
Bucuria cea vesnica. Nasterea si Invierea Domnului
Bucuria cea vesnica. Nasterea si Invierea Domnului Părintele Ieromonah Valerian Pâslaru, Starețul Mănăstirii Sfântul Mucenic Filimon, unul dintre cei mai apreciați duhovnici contemporani, în cartea de față, în convorbirile sale cu teologul și scriitorul Florin Caragiu, ne vorbește despre renaștere și 32.00 Lei
Un graunte de iubire. Despre o viata traita cu sens
Un graunte de iubire. Despre o viata traita cu sens De atât avem nevoie pentru a trăi cu mai multă credință și a face bine celor de lângă noi. Într-o lume care pare să uite cât de prețioasă este viața, această carte este un mesager al speranței: împreună, putem să transformăm un grăunte de iubire într-un 55.00 Lei
Boala si moartea - lamuriri, sfaturi, mangaieri
Boala si moartea - lamuriri, sfaturi, mangaieri V-ați îmbolnăvit! Ce este de făcut? Răb­dați și mul­țu­­miți lui Dumnezeu, spunând în sinea voastră: „Această boală este pentru păcatele mele mari și nenumărate. Domnul îmi ia puterile ca prin aceasta să mă facă mai înfrânat. El nu mai știe cum să mă îndr 10.00 Lei
Modele peste veacuri. Alti sfinti ai spatiului german
Modele peste veacuri. Alti sfinti ai spatiului german Biserica Ortodoxă cinstește, cu deosebire, pe sfinți, pentru că ei sunt, cum îi numește și Părintele Alexandru, modele peste veacuri pentru toți creștinii. Dar sfinții nu sunt nu numai modele de viețuire creștină, ci și rugători pentru frații lor care se 50.00 Lei
CrestinOrtodox Mobil | Politica de Cookies | Politica de Confidentialitate | Termeni si conditii | Contact