|
|
|||
|
|||
Ziua X
Incep sa scriu aici in speranta ca voi reusi sa vad lucrurile mult mai clar. Sper macar sa imi linistesc sufletul
pentru cateva momente. Toata lumea ma hartuieste din toate partile. Toti au asteptari insa doar putin ofera si asta din vina mea si a caracterului meu mult prea tolerant. Am o problema si anume ca nu pot suporta gandul ca cineva este suparat pe mine sau ca am deranjat pe cineva si din acest motiv accept multe si vad pe fata cum lumea profita de mine. Am ajuns la capatul puterilor si sincer sunt disperat. Nu mai stiu unde sa ma indrept. In orice moment simt ca o sa clachez si ca o sa fac un gest disperat. Ma gandesc la sinucidere,la jaf armat sau la disparitie totala. Nu agreez nici una din variante,insa stresul si framantarile pe care le am nu ma lasa sa respir,ma sugruma ca un cordon in jurul gatului. Vina pentru situatia in care ma aflu e numai a mea,recunosc,stiu unde am gresit. Am datorii de peste 8000 lei, impartite in mai multe parti. In fiecare zi ma chinui sa fac rost dintr-o parte sa mut in alta. Saptamana aceasta am ajuns la sume de peste 1200 lei. Simt ca ma prabusesc. Ori la bal ori la spital.Azi a venit ziua X. Ziua X e ziua in care nu mai pot. Si imi repet:"Never back down"!!! Oare e un test? Nu stiu. Cuvintele trec pe langa mine,oamenii la fel...privirile ma tintuiesc,eu vad prin ele. Nu are cine sa ma ajute. Sunt cateva persoane,dar nu au de unde.Mama nu stie,nici nu va afla. Trag linie si ma uit in trecut. Multe promisiuni,putine realizari...numai oameni pe care i-am dezamagit. E dureros. O dovedesc firicelele de lacrimi care imi bat la poarta ochilor.Gestiunea magazinului in care lucrez e pe minus cu peste 2000 lei. In fiecare ora sunt pasibil de concediere. Stresul pe care il traiesc e chinuitor. Si totusi azi e Ziua X. Ce pot eu sa fac in Ziua X? Am 23 de ani si m-am nascut intr-un orasel de provincie.Mama e o femeie extraordinara care din pacate s-a imbolnavit grav acum 7-8 ani din cauza tatalui care era betiv,bataus si parior. S-au despartit.Am plecat impreuna la parintii mamei mele,alti oameni extraordinari,carora le voi fi etern recunoscator. Conditia materiala saraca nu s-a schimbat niciodata in familia mea. Eu eram speranta...un baiat care,prin inteligenta lui promitea multe. Am plecatla 19 ani la facultate ca sa implinesc dorinta celor dragi. Am esuat in anul trei nu datorita viciilor sau a anturajului,ci exclusiv datorita delasarii. E defectul meu. Il am ca povara. Stiu ce inseamna viata grea,responsabilitati,traiul de unul singur independent. Cu toate astea am ajuns in impas financiar,la capatul negativ al balantei,adica datorii! M-am intins mai mult decat am avut plapuma. Am un potential extraordinar de mare si stiu ca pot face multe. Insa problemele zilnice nu ma lasa sa scot capul la lumina. Si in plus am acel sambure al lenii si delasarii de care nu reusesc sa ma descotorosesc. Azi e Ziua X. Ce ma fac in Ziua X? |
|
|||
|
|||
Ce ai putut sa faci cu atatita bani?
Jocuri de noroc? Ce poti sa faci acum? Mai acorda-ti o sansa, doar tu poti face asta si nimeni altcineva in locul tau. Ia-o incet si incearca sa nu repeti greselile.. |
|
|||
|
|||
Pana la urma ce inseamna "cerc vicios" la tine? Practic, pe ce s-au dus banii aia?
|
|
||||
|
||||
Gabriel, nu stiu din ce cauza ai acumulat datoriile pe care spui ca le ai, insa cred ca cel mai indicat este sa-ti acorzi tie insuti un moment de respiro. Nu rezolvi problema in ipostaza haituita in care te afli. Daca simti ca nu-ti poti impovara parintii cu rodul nechibzuintei tale, vorbeste cu un prieten, cu un verisor, coleg de munca, cu oricine despre problema ta; nici nu stii de unde poate veni fie un sfat bun, fie rezolvarea insasi.
Ce trebuie sa faci in "ziua X", asa cum o numesti tu, este sa realizezi ca un deadline (chiar si cel care priveste plata unor datorii) nu este un capat de lume. Fa un pas inapoi, re-gandeste situatia, relaxeaza-te (suna total nepotrivit fata de tensiunea momentului), trage aer in piept, spune "Doamne ajuta" si purcede la rezolvarea situatiei - asadar nu la continuarea cercului vicios, ci la iesirea din el.
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
||||
|
||||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
||||
|
||||
Citat:
|
|
|||
|
|||
cred ca te-ai descris in mod f acurat. pari un baiat f istet dar delasator.
este pacat sa irosesti darurile acestea primite de la Dumnezeu prin lenevire. e bine ca ai expus problema ta aici, e un forum cu multi oameni inteligenti care iti pot da sfaturi bune. ai putea sa mergi la un dohovnic sa-i spui despre aceste drame ale tale si cred ca poti fi ajutat. mi se pare ca doar trebuie sa-ti organizezi viata mai bine. 2000 ron nu este o datorie asa mare, se poate rezolva. important e sa-ti schimbi tu stilul de viata |
|
||||
|
||||
Spui ca lucrezi intr-un magazin. Banuiesc ca ai carte de munca,nu? In cazul asta te duci frumos la banca,faci un imprumut,platesti datoriile si apoi ramai cu o rata lunara (nu cred ca va fi chiar asa mare pt. 8000 ron).
|
|
Subiecte asemănătoare | ||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
preotul in ziua de azi | padrevicentiu | Generalitati | 25 | 14.10.2010 18:39:00 |
Buna ziua | ditech22 | Generalitati | 22 | 14.02.2010 19:52:40 |
buna ziua | deea_m | Biserica Ortodoxa Romana | 5 | 06.04.2009 23:57:16 |
|