Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2010, 10:36:21
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lorytzuka Vezi mesajul
hai sa itzi spun ceva...daca ajungi in iad ajungi tocmai din cauza ta , nu pentru ca Dumnezeu asta vrea pentru tine
[...]
Itzi plateshti prietene vietzile anterioare.Inainte sa vii pe pamant te-ai angajat la ce tzi se va intampla shi prin ce sa treci ,intamplari cat itzi este ingaduit dupa Voia Lui Dumnezeu ca sa obtzii ceva.multe enorm de multe lucruri.Vii cu karma din spate pe care trebuie sa o rezolvi.Ai shcoli karmice de ispashit.Nu te mai imbata cu apa rece.
Explica-ne cum se impaca Samsara hindusa cu Raiul si Iadul. Sau starea de nirvana din budism cu mantuirea crestina. Eu zic ca sunt aberatii sincretiste, te rog sa ne demonstrezi ca nu e asa.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 21.01.2010, 10:37:20
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau Vezi mesajul
de exemplu toate expressile si zicalele romanesti care le-am azuit vreodata si au fost circulate din mosi stromosi si pline de intelepciune au fost non-religioase si se adreseaza tuturor.
sa-ti vand un pont, asa am crezut si eu, si cand colo le-am gasit in Sfanta Scriptura. .... am avut un soc, pentru ca am crezut ca sunt din popor.
Vechi 21.01.2010, 10:38:11
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
totusi, topcat, daca gandul omului ar fi dirijat numai spre lucruri si intentii bune, o lume mai buna n-ar mai fi o utopie.
Nu poti sa dirijezi gandul tuturor oamenilor, in asta consta utopia
Rationalismul nu isi propune sa dirijeze gandul tuturor oamenilor, considera numai ca ratiunea, prin cunoasterea adevarului simplu si verificabil de oricine, ar face-o mult mai bine (intr-un grad mai inalt) decit alte tipuri de gindiri
Citat:
Ratiunea, care este idealul ateist, fara dragoste este goala,o limba moarta, sper ca esti de acord cu mine aici. :)
ratiunea nu exclude dragostea :)
ratiunea nu este idealul ateist, ratiunea e instrumentul cel mai bun (in nici un caz nu e perfect) pentru cunoastere
Vechi 21.01.2010, 10:38:29
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau Vezi mesajul
Cred ca vorbesc pentru orice ateu cand spun ca o expresie gen aia nu ni se va parea nciodata faina pentru ca ne cere sa ne supunem unei religii ai carei istorie o cunoastem prea bine, oricat de bine forumualta si pozitiva este acea zicala. Daca nu ar vea in ea cuvitne gen Dzeu si alte refereinte la aceste personaj, si s-ar adresa la intreaga omenire, indifrente de relige,rasa, cultura atunci poate m-as uita mai atent la ea. de exemplu toate expressile si zicalele romanesti care le-am azuit vreodata si au fost circulate din mosi stromosi si pline de intelepciune au fost non-religioase si se adreseaza tuturor.
Dumnezeu este pentru intreaga omenire. Lasa conflictele si priveste spre asta.
Vechi 21.01.2010, 10:40:10
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
mda, Avatar, partea a 2-a
care fiind legatura?
Vechi 21.01.2010, 10:41:37
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
care fiind legatura?
SF-ul
Vechi 21.01.2010, 10:42:31
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Dumnezeu este pentru intreaga omenire. Lasa conflictele si priveste spre asta.
Asta spune numai cel ce crede in el. Din pacate, sint alte sute de milioane de oameni care cred altceva, uita-te la o harta a religiilor. Imagineaza-ti insa o harta cu ceea ce oamenii de stiinta sint sau nu de acord. Sper ca poti vedea diferenta intre ele.
Vechi 21.01.2010, 10:44:12
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Nu poti sa dirijezi gandul tuturor oamenilor, in asta consta utopia
Rationalismul nu isi propune sa dirijeze gandul tuturor oamenilor, considera numai ca ratiunea, prin cunoasterea adevarului simplu si verificabil de oricine, ar face-o mult mai bine (intr-un grad mai inalt) decit alte tipuri de gindiri

ratiunea nu exclude dragostea :)
ratiunea nu este idealul ateist, ratiunea e instrumentul cel mai bun (in nici un caz nu e perfect) pentru cunoastere
Cand toti oamenii sunt intr-un gand, si acel gand este in Dumnezeu, care este inainte de toate iubire, o lume mai buna nu mai este o utopie.
Vechi 21.01.2010, 10:46:31
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anaana71 Vezi mesajul
SF-ul
Pai de asta e o utopie, totul e sa fii constient de asta
Vechi 21.01.2010, 10:48:13
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Cand toti oamenii sunt intr-un gand, si acel gand este in Dumnezeu, care este inainte de toate iubire, o lume mai buna nu mai este o utopie.
Tocmai iti spuneam ca o mare parte din lume nu este in gand cu Dzeu si nici nu va fi vreodata
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58