Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2015, 12:45:08
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
dar cum se face totusi ca romanii cand ajung in strainatate se vindeca subit de coruptie si hotie? romanii in strainatate, marea majoritate, sunt seriosi si muncitori.
Medicii care vin sa munceasca in strainatate, nu sunt nici corupti si nici hoti.

Si apropo: crezi ca, virgula, cardul minune, va eradica subit coruptia de care vorbesti?
Pai in afara de medici, majoritatea romanilor lucreaza munci mai "de jos" si nici macar nu au cum sa fie corupti... Si medicii nu sunt corupti pt ca 1. Au salariile muult mai mari ca in tara si 2. Pentru ca, coruptia chiar se pedepseste si legile chiar se respecta fata de romania.

Nu, cardul minune nu rezolva toata problema coruptiei, dar poate ajuta.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2015, 15:00:26
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Nu, cardul minune nu rezolva toata problema coruptiei, dar poate ajuta.
Și anume, cum?
(Întreb pentru că chiar nu înțeleg, deh, minte proastă și bătrână...!)
Reply With Quote
Vechi 15.02.2015, 15:03:06
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Și anume, cum?
(Întreb pentru că chiar nu înțeleg, deh, minte proastă și bătrână...!)
De exemplu, retetele compensate se intregistreaza cu cardul. Asa ca o sa vezi mult mai putin medici, spre 0, care o sa faca frauda eliberand retete compensate cu basculanta pentru persoane fictionale.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2015, 15:04:11
cristirg cristirg is offline
Banned

Data înregistrării: 26.06.2014
Implicit

-da sa vedem cum rezolva cardul de sanatate probleme de genul asta :

Cotidian austriac: Nu exista antidot pentru coruptia din sistemul sanitar romanesc

http://www.ziare.com/social/spital/c...manesc-1273582

"Reportajul vizeaza mai multi medici tineri care au ales sa paraseasca tara. Unul dintre ei este Maria Barbu, care a decis sa isi inceapa activitatea de medic intr-un spital de provincie. Visul ei s-a naruit in momentul in care directorul spitalului i-a cerut 5.000 de euro pentru a ocupa postul. "Stateam de vorba in biroul lui, cand mi-a spus pretul fara nicio jena", spune ea.

A urmat o oferta de la un spital din Germania. Decat sa dea spaga 5.000 de euro, a preferat sa ia un credit de 5.000 de euro si sa se mute la Kassel. "Sunt o fire emotiva. Nu sunt genul de om caruia sa ii placa aventura, dar ma bucur ca am venit in Germania. Ma simt respectata de pacienti si de societate. Colegii mei nu se bucura de aceasta apreciere in Romania, unde sunt considerati in continuare corupti", spune ea."
Reply With Quote
Vechi 15.02.2015, 15:21:08
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
De exemplu, retetele compensate se intregistreaza cu cardul. Asa ca o sa vezi mult mai putin medici, spre 0, care o sa faca frauda eliberand retete compensate cu basculanta pentru persoane fictionale.
Și cu asta (lăsînd deoparte că și aici românul e foarte inventiv, nu vreau să dau idei...:)), oare, se rezolvă problema corupției din sistemul de sănătate?
Bine ar fi!
Reply With Quote
Vechi 15.02.2015, 15:24:35
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Și cu asta (lăsînd deoparte că și aici românul e foarte inventiv, nu vreau să dau idei...:)), oare, se rezolvă problema corupției din sistemul de sănătate?
Bine ar fi!
Problema corupriei s-ar rezolva cu salarii mai mari pentru medici, si apoi implementarea cardului. Atunci s-ar fi eliminat mult din coruptie.

Dar astia au ales numai sa implementeze cardul, care elimina ceva coruptie, dar nu destula.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2015, 16:57:37
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Coruptia nu are legatura cu veniturile. Mai general spus, pacatul nu are legatura cu situatia baneasca a cuiva. Poti fi un bogat corupt asa cum poti fi un sarac cinstit. Si invers, poti fi un bogat cinstit in aceeasi masura ca un ticalos scapatat.
Nu exista nici cea mai mica dovada ca dublarea veniturilor medicilor ar duce la injumatatirea coruptiei. Mai degraba, dimpotriva: este de asteptat ca, atunci cand se baga mai multi bani intr-un acelasi sistem, nivelul coruptiei sa creasca.

Cred ca e timpul sa renuntam la aceasta prejudecata stangista inoculata de ani de marxism, dupa care ipotetica mizerie sociala a medicilor ar fi cauza coruptiei. Medicii ajung sa fie corupti in aceeasi masura si din exact aceleasi motive pentru care pacientii lor ajung sa fie corupti. Iar aceste motive nu sunt de ordin material. Medicii nu sunt corupti deoarece castiga prost. Mai degraba invers: ei ajung, in final, sa castige prost deoarece sunt corupti.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 15.02.2015 at 17:01:25.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2015, 17:47:12
Banned

Implicit

Sunt de acord cu Mihnea. Problemele de caracter și de sănătate duhovnicească nu se "înmoaie" cu salarii mari. Dimpotrivă, coruptul, dacă e sătul, mai te și pocnește. Că-i fudul.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2015, 18:08:37
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Coruptie a existat si exista in orice civilizatie, problema este cum o poti tine sub control. Cat timp societatea va fi organizata dupa reguli umane, indiferent cat de bine concepute vor fi, va exista si coruptie, si prostitutie, si nedreptate si victime. Problema devine acuta cand coruptia devine endemica, toate societatile umane din trecut care, intr-un final s-au prabusit, au avut, acutizat in faza finala, un asemenea fenomen parazit.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2015, 21:30:32
antoniap
Guest

Implicit

Cezar,

Cugetai cam asa:

,,Când facem așadar vreo referire la Sfântul (oricine ar fi acest sfânt sau sfântă) sau când îi cităm din cărți pentru a "îndrepta" pe vreunul dintre frații noștri, eu cuget că e de folos să ne întrebăm mai întâi: dacă aș fi eu acum în locul ucenicului Sfântului, oare aș putea duce aceeași viață ca Sfântul? Iar dacă nu am viața lui, atunci de ce îndrăznesc eu să îi folosesc cuvintele lui sfinte împotriva aproapelui? Oare sunt în același duh cu Sfântul atunci când vorbesc semenului? Oare cu adevărat prin mine vorbește însuși Sfântul Velimirovici sau Sfântul Ignatie etc.? Și dacă nu, nu e așa, atunci de ce continui să mă folosesc împotriva aproapelui de vorbele lui sfinte, care exprimă o viață sfântă? Aceste întrebări mi le adresez mie însumi, mai întâi, iar răspunsul care îmi vine în minte acum nu mă măgulește, nu mă felicită, nu mă îndreptățește deloc..."

Nu sunt de acord cu aceste cugetari si o sa-ti spun de ce. Nu avem cum sa scriem impotriva aproapelui decat mintindu-l si ascunzandu-i calea mantuirii. Daca facem asa, atunci am scris impotriva aproapelui, chiar daca ceea ce am scris ii aducem aceluia multumire sufleteasca. Daca ii spunem adevarul si citam in acest scop un sfant, avem de castigat si el si noi. Caci inteleptul ii multumeste celui care-l corecteaza, nu se supara ca i-a ranit orgoliul.

Sfantul nu vorbeste prin el insusi, ci Duhul Sfant vorbeste prin el. Tot Duhul Sfant ne indeamna sa cautam izvoarele de apa vie spre folosul nostru si al aproapelui. Atunci cand reproducem cuvintele unui sfant, avem binecuvantare si noi si cei care citesc. Vedem daca citatul respectiv ne ajuta sau nu sa ne sustinem o idee.

Tindem spre sfintenie comparandu-ne mereu modul de gandire cu al sfintilor. Spre ce sa tindem daca nu spre sfintenie? Spre slava desarta? Nu e o rusine sa dorim darurile cele mai inalte. Nu avem cum sa le obtinem decat citind ce-au scris altii inspirati de Duhul Sfant, nu de moda timpului.

Asadar, nu trebuie sa fim sfinti pentru a cita un alt sfant. E mult mai bine sa citam un sfant decat sa ne dam cu parerea intr-o problema duhvniceasca, deoarece putem sminti si gresi din nestiinta. Noi credem ca avem dreptate si ignoram argumentele sfintilor, pe motiv ca nu suntem sfinti! Ce ispita finuța! Nu avem voie sa ne consideram sfinti. insa. Aceasta este o alta ispita. Cand ne credem sfinti, inseamna ca suntem in iad cu Lucifer, din cauza mandriei! Mai corest este sa ne credem mici si sa screim de pe pozitia de pacatosi.

Mi-a placut pilda cu ucenicul, insa. Fara indoiala, doar un duhovnic incercat care cunoaste gandurile omului poate sa-l ajute pe ucenic sa se smereasca si sa lupte cu gandurile. Duhovnicul si-a pregatit ucenicul pentru acest razboi nevazut. Astfel de duhovnic procedeaza destul de dur cu ucenicii care sunt luptati de ganduri nefolositoare. Si nu se supara nimeni. De aceea, un astfel de ucenic progreseaza repede. De aceea ucenicii ravnitori cauta duhovnici exigenti.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sanatate Mosh-Neagu Postul 255 30.07.2017 13:46:00
o rugaciune pentru sanatate maria32 Umanitare 34 09.07.2015 16:05:09
Crestinul ortodox si cardurile de sanatate dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 134 26.11.2012 01:34:06
Religie alternativa CristanN29 Despre Biserica Ortodoxa in general 8 25.11.2010 12:05:42
Rugaciune pentru Sanatate t_a_pirvu Umanitare 4 15.09.2010 12:58:53