Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.01.2012, 23:44:24
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
vezi ca zice mai multe nu doar atat.
Stiu ca zice mai multe. Avand in vedere provenienta sa dintr-o famile de pagani si influentele elinesti, Sfantul Iustin Martirul, la inceput, a impartasit astfel de invataturi gresite, pe care le combate ulterior, dupa ce aprofundeaza Scriptura:
"Eu insami, pe cand ma gaseam impartasind invataturile lui Platon..." (Apologia a II-a, XII, pag. 113)

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
vezi domnu mincinos? tot cu ruptul din context te ocupi si esti rauvoitor.
citeste pag 97 din PSB vol 2. si daca ai curaj posteaza textul aici.
Ce am mintit? Ce am scos din context? Vad ca tu vii cu citate dintr-o alta lucrare: PSB (ce o fi insemnand, nu stiu si nici nu cred ca este o lucrare a Sfantului Iustin Martirul). Da tu citatele (asa cum am facut eu). Dar, sa nu le scoti din context (sa fie cumva un pasaj de filozofie elineasca - pe care, de fapt, Sfantul Iustin Martirul o combate).

Si, ca sa spui ca citatele mele sunt scoase din context, vino cu pasaje din imediata lor apropiere (sau macar cu pasaje din aceeasi lucrare).

Last edited by grasu77; 03.01.2012 at 23:47:29.
Vechi 03.01.2012, 23:55:33
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Uite aici mostra de gandire adventista :

La încheierea celor o mie de ani, Hristos Se întoarce din nou pe pământ. El este însoțit de oastea celor mântuiți și înconjurat de o suită de îngeri. Când coboară într-o maiestate înfricoșată, poruncește morților nelegiuiți să învie pentru a-și primi pedeapsa. Ei ies, o ceată puternică, nenumărată ca nisipul mării. Ce contrast față de aceia care au înviat la prima înviere! Cei drepți au fost îmbrăcați cu tinerețe și frumusețe nemuritoare. Cei nelegiuiți poartă urmele bolii și ale morții.

Satana se consultă cu îngerii lui și apoi cu acești împărați cuceritori și oameni puternici. Ei privesc puterea și numărul acelora care sunt de partea lor și declară că armata din cetate este mică în comparație cu a lor și că poate fi biruită. Fac planuri să pună stăpânire pe bogățiile și pe slava Noului Ierusalim. Toți încep de îndată să se pregătească de luptă. Meșteri pricepuți făuresc echipament de război. Conducători militari, renumiți pentru succesele lor, rânduiesc gloate de luptători în companii și divizii.

Deci asta e adevarul .Iisus vine o data sa-i ia pe cei drepti dupa care mai vine odata sa-i judece pe pacatosi. Si Satana o sa atace noul Ierusalim dupa ce este aruncat in iezerul de foc si se instaureaza Imparatia lui Dumnezeu ?

Pentru cine e interesat sa citeasca toata nebunia scrisa de E.W despre Apocalipsa o poate citi aici :

http://biblephone.intercer.net/books...ite/web/GC/44/
Vechi 04.01.2012, 00:13:20
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Nu te eschiva de la raspuns. Cine poate omori un suflet? Este FOARTE important acest amanunt.
Nu te mai agăța de amănunte. Din perspectiva topicului, important e că poate fi omorât, indiferent cine o face, căci astfel sufletul nu mai este nemuritoooor!

Citat:
Doar nu o sa-mi zici ca bogatul se chinuia cu trupul, caci trupul lui era in pamant.
Probabil pe "sufletul" acela or fi crescut în Hades niște degete și o limbă, eventual și o ureche Dar ciudată mai e hidoșenia asta de "suflet nemuritor", nu mi-aș fi închipuit!

Citat:
Dupa teologia adventista mortii nu stiu nimic deci bogatul nu putea fi chinuit cu trupul, dar iata ca bogatul din parabola DUPA MOARTE este constient si se chinuieste. Cu ce?
Ah, da... scuză-mă, am uitat de creierul atașat deeee... de limbă! Sau de ureche?... Anyway era atașat de ceva...

Citat:
Raspunsul il da Ioan in Apocalipsa la cap.6 vers.9.
Hmmm... se încurcă ițele... deci în Cer, martirii morți (oare nu o fi pleonasm?) se chinuie! Asta era do'mle! Cum de nu mi-am dat seama până acum?

Citat:
Mai este o posibilitate, ca bogatul sa fi devenit zombii. Glumesc!
Ba de loc! Continuă așa mai departe, începe să devină interesant...

Citat:
Revenind la ultima parte a mesajului tau, zice undeva in Apocalipsa ca prigonitorii au taiat IN CER capetele crestinilor?Acesta actiune macabra a avut loc pe pamant, caci doar aici au patimit crestinii pt cuvantul Domnului, nu in cer. In cer se duc doar sufletele martirilor, asa cum zice Ioan in Apocalipsa.
Bineînțeles că nu zice o asemenea inepție, dar aceasta e concluzia [i]logică la care se ajunge. Apropos, unde zice în Apocalipsa că "se duc" în cer sufletele acestora?

Citat:
Pentru voi e doar un simbol versetul biblic care va da peste cap invatatura eronata. Doamne ajuta!
"Doamne ajută" la ce? Să fie simbol, să ne dea peste cap, ori să fie eronată învățătura?
Vechi 04.01.2012, 00:21:33
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Uite aici mostra de gandire adventista :

La încheierea celor o mie de ani, Hristos Se întoarce din nou pe pământ. El este însoțit de oastea celor mântuiți și înconjurat de o suită de îngeri. Când coboară într-o maiestate înfricoșată, poruncește morților nelegiuiți să învie pentru a-și primi pedeapsa. Ei ies, o ceată puternică, nenumărată ca nisipul mării. Ce contrast față de aceia care au înviat la prima înviere! Cei drepți au fost îmbrăcați cu tinerețe și frumusețe nemuritoare. Cei nelegiuiți poartă urmele bolii și ale morții.

Satana se consultă cu îngerii lui și apoi cu acești împărați cuceritori și oameni puternici. Ei privesc puterea și numărul acelora care sunt de partea lor și declară că armata din cetate este mică în comparație cu a lor și că poate fi biruită. Fac planuri să pună stăpânire pe bogățiile și pe slava Noului Ierusalim. Toți încep de îndată să se pregătească de luptă. Meșteri pricepuți făuresc echipament de război. Conducători militari, renumiți pentru succesele lor, rânduiesc gloate de luptători în companii și divizii.

Deci asta e adevarul .Iisus vine o data sa-i ia pe cei drepti dupa care mai vine odata sa-i judece pe pacatosi. Si Satana o sa atace noul Ierusalim dupa ce este aruncat in iezerul de foc si se instaureaza Imparatia lui Dumnezeu ?

Pentru cine e interesat sa citeasca toata nebunia scrisa de E.W despre Apocalipsa o poate citi aici :

http://biblephone.intercer.net/books...ite/web/GC/44/
Pentru tine este nebunie, căci nu cunoști Scriptura (respectiv Apocalipsa). Să te ferească Domnul să mai fie un motiv, știi tu care:

"...este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzării..." (1 Cor.1,18)
Vechi 04.01.2012, 00:22:32
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu te mai agăța de amănunte. Din perspectiva topicului, important e că poate fi omorât, indiferent cine o face, căci astfel sufletul nu mai este nemuritoooor!

Probabil pe "sufletul" acela or fi crescut în Hades niște degete și o limbă, eventual și o ureche Dar ciudată mai e hidoșenia asta de "suflet nemuritor", nu mi-aș fi închipuit!

Ah, da... scuză-mă, am uitat de creierul atașat deeee... de limbă! Sau de ureche?... Anyway era atașat de ceva...

Hmmm... se încurcă ițele... deci în Cer, martirii morți (oare nu o fi pleonasm?) se chinuie! Asta era do'mle! Cum de nu mi-am dat seama până acum?

Ba de loc! Continuă așa mai departe, începe să devină interesant...

Bineînțeles că nu zice o asemenea inepție, dar aceasta e concluzia [i]logică la care se ajunge. Apropos, unde zice în Apocalipsa că "se duc" în cer sufletele acestora?

"Doamne ajută" la ce? Să fie simbol, să ne dea peste cap, ori să fie eronată învățătura?
Stiu...detalii, amanunte...nu sunt importante pentru voi adventistii. Importante pt voi adventistii sunt bazaconiile de genul: "timpul de har s-a inchis".Apropos , acest termen se gaseste in Biblie?
Vechi 04.01.2012, 00:33:26
Senior Member

Implicit

Citat:
Stiu...detalii, amanunte...nu sunt importante pentru voi adventistii. Importante pt voi adventistii sunt bazaconiile de genul: "timpul de har s-a inchis".Apropos , acest termen se gaseste in Biblie?
Nu se regaseste dar ce importanta are ?Luam un pasaj la intamplare si spunem ca unde scrie alb scrie negru.Daca zice profeata despre timpul de har asa e ca ea a vorbit cu ingeru`. Daca zice profeata ca 1000 de ani nu se mai mantuie nimeni asa e .Ce importanta are ca in carte scrie ca satana e aruncat in focul vesnic ? Daca zice profeata ca Satana o sa atace Noul Ierusalim de pe pamant asa e .Biblia mai rau ii incurca.Biblia lor sant cartile lui E.W
Vechi 04.01.2012, 00:34:00
Banned

Implicit

Citat:
Care termen din cei 3? Dar stai așa! Nu acesta era subiectul topicului, și nu la această întrebare trebuia să se răspundă, ci la:

Unde scrie în Scriptură de "nemurirea sufletului" și de "despărțirea sufletului de trup la moarte"?
Vechi 04.01.2012, 00:36:35
Senior Member

Implicit

Citat:
Pentru tine este nebunie, căci nu cunoști Scriptura (respectiv Apocalipsa). Să te ferească Domnul să mai fie un motiv, știi tu care:

"...este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzării..." (1 Cor.1,18)
Eu nu o cunosc ? Dar tu ai citit-o vreodata ? Ai citit macar ca satana e aruncat in iezerul de foc inainte de judecata ?

Și diavolul, care-i amăgise, a fost aruncat în iezerul de foc și de pucioasă, unde este și fiara și proorocul mincinos, și vor fi chinuiți acolo, zi și noapte, în vecii vecilor.

Și am văzut, iar, un tron mare alb și pe Cel ce ședea pe el, iar dinaintea feței Lui pământul și cerul au fugit și loc nu s-a mai găsit pentru ele.

Și am văzut pe morți, pe cei mari și pe cei mici, stând înaintea tronului și cărțile au fost deschise; și o altă carte a fost deschisă, care este cartea vieții; și morții au fost judecați din cele scrise în cărți, potrivit cu faptele lor.
Vechi 04.01.2012, 00:39:44
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Eu nu o cunosc ? Dar tu ai citit-o vreodata ? Ai citit macar ca satana e aruncat in iezerul de foc inainte de judecata ?
Omule, ridică-te de pe jos și trezește-te! Tu vezi ce scrii? Asta-i imaginea ta despre Dumnezeu? Că mai întâi îl împușcă și apoi îl judecă?!?
Vechi 04.01.2012, 00:41:46
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Care termen din cei 3? Dar stai așa! Nu acesta era subiectul topicului, și nu la această întrebare trebuia să se răspundă, ci la:

Unde scrie în Scriptură de "nemurirea sufletului" și de "despărțirea sufletului de trup la moarte"?
mda...iti raspund prietene, dar mai intai raspunde-mi la intrebarea pe ca ti-am pus-o anterior: CINE POATE SA UCIDA SUFLETUL UNUI OM (Matei 10:28). Doamne ajuta!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31