![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Am mai intalnit un lucru care la prima vedere m-a uimit. In cartea profetului Iezechil se spune: "Daca prorocul lui Dumnezeu se va gasi mincinos, este pentru ca Eu, Domnul Dumnezeu, l-am intunecat pe acel proroc". De ce? "Pentru indaratnicia poporului. Fiindca a cautat cu o inima fatarnica cuvant de la Dumnezeu". Ce am inteles din asta? Ca si noi, de vom cauta un cuvant de la duhovnic cu o astfel de inima, sa nu fim mirati daca vom primi un cuvant mincinos. El ni se va da potrivit inimii noastre.
|
|
||||
|
||||
![]()
11. Rog talcuire la un fragment din Canonul catre Sfintele Puteri Ceresti:
"Dați-ne ajutor Sfinților Apostoli: Petru, Pavel, Iacov, Toma, Filip, Andrei, Bartolomeu, Marcu, Luca, Ioan, Simon, Matia și Iuda - cel cu totul fericit, fiind noi biruiți și rătăciți de ispitele înșelătorului."
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Nu este vorba de Iuda Iscarioteanul cel care L-a vandut pe Hristos, ci de Iuda Tadeul zis si Levi , unul din cei 12.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Eu una sunt tare habarnista, insa mi se pare si mie ca acest Iuda din final este un alt Iuda decat cel care L-a tradat pe Hristos - pentru ca,la o demonstratie matematica, in citatul tau, sunt 13, dintre care unul este Pavel, care nu facea parte din cei 12 de la inceput, iar unul este Matia, cu care a fost inlocuit Iuda Iscarioteanul, deci raman 11, asadar acest Iuda final nu poate fi decat unul din cei 12 initiali, deci probabil cel despre care vorbeste George.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
http://www.calendar-ortodox.ro/luna/iunie/iunie19.htm
|
||||
|
||||
![]()
12. Este iertare de la Dumnezeu fara spovedanie? Presupunand ca m-am spovedit acum doua luni si intre timp m-am rugat des pentru iertare, sunt iertat sau nu pana la urmatoarea marturisire la duhovnic? Sa nu intelegeti gresit, eu cred in taina spovedaniei, bineinteles.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
intrebari... | victortiti89 | Din Noul Testament | 7 | 17.12.2011 17:39:11 |
Intrebari | sebastian1988 | Homosexualitatea | 7 | 01.06.2011 19:21:23 |
Intrebari | mihai.radulescu2003 | Generalitati | 13 | 14.04.2011 13:37:38 |
intrebari | catalinabalhui | Nunta | 4 | 26.03.2009 19:38:37 |