Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.07.2015, 02:33:19
Ursu-WiFi Ursu-WiFi is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2015
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai la gunoi si cu basmele romanesti, ca si acolo e magie la greu.
Alea de petre ispirescu ? Nope De fapt basmele romanesti sunt inspirate din principii
crestine.Exista o parelela intre basmul romanesc si crestinism pe care a facut-o
Dan Puric, caut-o (explica foarte frumos, radacina crestina a basmului romanesc)
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 02:34:49
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

http://www.jesus-is-savior.com/False...odox/ro_03.htm

http://www.jesus-is-savior.com/False...on_worship.htm
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 02:39:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Armasarul care mananca jar este natural sau supranatural?
Copacul cu mere de aur?
Animale vorbitoare, fiinte fantastice cu capacitati supranaturale, vindecari miraculoase, apa vie, etc?
Vechi 02.07.2015, 02:41:15
Banned

Implicit

aaa, nici nu stiam de chestiile astea.Acolo unde n-au dreptate, n-au dar acolo unde au
au.Lasa-i incolo.Iei doar informatia care este valida.Pai si cum ai stii care e de incredere
sau nu? Pai mai cauti si pe alte siteuri.Dar in privinta simbolistici ocultismului le-au cam
nimerit pe toate sa stii.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 02:45:08
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ursu-WiFi Vezi mesajul
aaa, nici nu stiam de chestiile astea.Acolo unde n-au dreptate, n-au dar acolo unde au
au.Lasa-i incolo.Iei doar informatia care este valida.Pai si cum ai stii care e de incredere
sau nu? Pai mai cauti si pe alte siteuri.Dar in privinta simbolistici ocultismului le-au cam
nimerit pe toate sa stii.
Pai de ce sa-i crezi doar acolo unde iti convine ? Au o lista lunga de asa zise religii false. De ce ai crede ca au dreptate peste tot, doar in ceea ce priveste ortodoxia nu au dreptate ? :)

Pe ce te bazezi cand spui ca le-au nimerit pe astea cu Harry Botter ?
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 02:52:22
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Pai de ce sa-i crezi doar acolo unde iti convine ?
Pentru ca le-am mai intalnit si inainte de a exista site-ul ala.
Citat:
Pe ce te bazezi cand spui ca le-au nimerit pe astea cu Harry Botter ?
Pe baza concluziilor mele personale care se intampla(ca de fiecare data , asta e) sa
fie in deplina concordanta cu acelasi concluzii la care au ajuns si monahii, pe care
nu i-am cunoscut nici o data si ale caror pareri nu le-am auzit niciodata pana cand nu
am dat search pe google ca sa-i arat Marioarei ca aceste carti (care miros de la posta
a Ocultism) sunt scrise de vrajitori si dedicate pt cei care fac astfel de vrajitorii.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 02:55:48
Senior Member

Implicit

Citat:
Pentru ca le-am mai intalnit si inainte de a exista site-ul ala.

Pe baza concluziilor mele personale care se intampla(ca de fiecare data , asta e) sa
fie in deplina concordanta cu acelasi concluzii la care au ajuns si monahii, pe care
nu i-am cunoscut nici o data si ale caror pareri nu le-am auzit niciodata pana cand nu
am dat search pe google ca sa-i arat Marioarei ca aceste carti (care miros de la posta
a Ocultism) sunt scrise de vrajitori si dedicate pt cei care fac astfel de vrajitorii.
Habar nu ai tu de cand exista site-ul ala. :)
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 02:59:50
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Armasarul care mananca jar este natural sau supranatural?
Copacul cu mere de aur?
Animale vorbitoare, fiinte fantastice cu capacitati supranaturale, vindecari miraculoase, apa vie, etc?
Pai depinde ce inseamna si care este granita dintre natural si supranatural in lumea basmului.Pentru noi ni se par supranatural, dar in lumea basmului, unde totul este o
metafora lucrurile nu sunt ceea ce par a fi.
Poti sa incepi cu Sfanta Duminica, Sfanta Vineri, etc si se pot continua.Cauta-l pe Dan Puric
referitor la basmul romanesc
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 03:11:19
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Habar nu ai tu de cand exista site-ul ala. :)
Proababil de demult, de cand existau cartile si nu exista internetul de cand n-aveai
conceptul de internet, eu citeam despre acele simboluri.

Apropos, ti-am gasit videoclipul ala cu acel ex-satanist:
https://www.youtube.com/watch?v=VACzNHB0yuA

PS:am observat la tine aceiasi tragere si sete de informatie , exact cum merge tzara asta.
Toti se cred judecatori si toti asteapta sa vii domne tu cu dovezi la ei.N-ar misca nici
un deget.Cred ca li se cuvine totul.Este o stare letargica care asteapta ca altii sa se
miste pt ei.Bre o sa ajungeti sa fiti condusi de alte etnii, minoritare.
Aveti aceiasi stare de letargie atat in domeniul religiei cat si in celelalte domenii conexe ale
vietii.Toate la voi merg cu aceiasi viteza si acelasi tip de probleme le aveti in toate domeniile conexe.Nu-i de mirare ca Iohannis va considera iobagi.
Reply With Quote
Vechi 02.07.2015, 03:32:49
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu-i de mirare ca Iohannis va considera iobagi.
Pe cine va considera ? Ti se pare ca esti suedez sau ce anume ?
Si de unde stii tu ca nu "culeg informatii " ? Uite, stiam deja mai multe lucruri despre acel site decat stiai tu.

In era asta a internetului nu-i chiar asa de greu sa culegi "informatii " in legatura cu orice. Problema se pune in legatura cu discernamantul - cum anume accepti care informatie e adevarata si care anume e falsa, si in legatura cu actiunea sau inactiunea. Pentru ca degeaba e unul toba de teorie daca nu practica nimic din ceea ce a invatat.

Am auzit ca exista un loc numit raiul fariseilor. Cand moare cate unul dintre noi, acolo ajunge. Si e o incapere mare acoperita toata cu oglinzi. Si omul se uita in toate partile si i se pare ca-l zareste peste tot pe Dumnezeu.
Reply With Quote
Răspunde