![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
E frica muribundului ca in curand nu va mai fi, extrapolata la o intreaga specie. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Tocmai mi-ai probat teoria.
|
|
|
||||
|
||||
|
Nu ți-a aprobat nimeni sminteala ta. Ințelege sau nu te mai face că nu înțelegi cele spuse de George. Tu nu ai teorii , ci inepții ieftine de tarabă.
|
||||
|
||||
|
In cazul asta mi se pare ca nune-am inteles. Eu nu accept varianta ca Dumnezeu este creat de om. Pentru mine daca Dumnezeu exista eu sunt nemuritor, viata mea aceasta pamanteasca are sens tocmai in perspectiva vietii vesnice. Dumnezeu este o realitatea vie personala, nu un concept elaborat de mintea umana.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pentru dumneata Dumnezeu este ceva spiritual, dupa cum il zugravesti. Nu e o prezenta fizica. Sa-mi deschid inima? Pai sa vedem, ce e inima? Ce e sufletul? Ce e dragostea? Ce inseamna "spiritual"? Au curs rauri de cerneala din penitele celor care au incercat sa raspunda la intrebarile astea, deopotriva filosofi si teologi. Si tot nu s-a ajuns la un consens. Asa ca, daca Dumnezeu exista, el este ceva subiectiv, experimentat de fiecare in mod diferit. Nu este un dumnezeu Universal, al tuturor, pentru ca daca ar fi fost asa, atunci ar fi avut manifestari obiective. Un dumnezeu, daca nu e universal, nu exista. Eu nu am experimentat nimic spiritual la viata mea. |
|
|
||||
|
||||
|
Iubirea este ceva spiritual si mai mult ca sigur ca l-ai experimentat,asa cum ai experimentat multe alte lucruri sufletesti dar nu ai constientizat.
Dumnezeu este inainte de orice iubire,tu poti sa imi descrii iubirea astfel incat noi toti care citim sa o simtim?Si atunci te astepti ca cineva sa ti-l descrie pe Dumnezeu ca tu sa il percepi? Iar faptul ca iti negi sufletul,nu inseamna ca el nu exista.Insusi faptul ca te afli pe acest forum si scrii nu arata decat un singur lucru,indiferent ca il vei recunoaste ori ba:esti in cautarea unui drum spiritual,pentru ca sufletul tau simte in adancul sau ca lucrurile nu stau chiar asa cum vrei sa le crezi. Este propria ta lupta intre suflet si rational. :) |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit? | costel | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 18 | 24.04.2012 14:21:52 |
| De ce exista Dumnezeu? | Traditie1 | Teologie si Stiinta | 40 | 07.01.2011 10:54:21 |
| Dumnezeu, exista sau nu? | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 0 | 19.11.2010 21:11:56 |
|
|