![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Sfintii Parinti au clarificat notiunea de Dumnezeu. Dar la ce bun, daca ei pentru tine, sisule, nu inseamna nimic. Pacat!
|
|
|||
|
|||
![]()
ai ramas in urma sisule! Vezi Sinodul I Ecumenic si pe cele urmatoare. Daca tu crezi ca esti mai grozav decat parintii care au participat la acele sinoade, atunci cred ca ar trbui sa schimbi forumul. Acesta este CRESTIN ORTODOX!
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
"Atunci se va arata pe cer semnul Fiului Omului si vor plange toate neamurile pamantului si vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului, cu putere si cu slava multa" (Mt.24,30).
sisule: care e semnul Fiului Omului? |
|
|||
|
|||
![]()
nu stiu, care e?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
pentru Mine Hristos este Dumnezeu shi om nascut shi nu facut pentru tine este primul creat, pentru mine sfintzii parintzi sunt Dumnezei shi oameni, pentru tine totzi sunt oameni fara diferentza intre ei pentru mine sf Cruce shi celelate mijloace sfintzitoare (cele 7 Taine) shi aparatoare sunt "Faptele Mainilor lui Dumnezeu" pentru tine sunt idoli pentru mine supravenerarile Maicii Domnului, cinstirea moashtelor shi a lucrarilor lui Hristos shi a Bisericii sale sunt de o importantza deosebita pentru tine sunt aiureli shi minciuni shi cadavre pentru mine sangele din om este un simbol al vietzii shi interpretarile din scripturi trebuiesc privite duhovniceshte shi abea apoi trupeshte, pentru tine e vorba doar de trupuri shi sangele ca organ pe care il veneratzi concluzia e ca voi suntetzi doar trupuri shi in voi cuvantul lui Hristos nu are cum sa aduca roada, shi nici nu va ramane Harul Sau Lucrator de Rugaciune shi Sfintzenie ca voi nici Harul nu-l cinstitzi, shi defapt suntetzi asha cum era pe vremea lui Noe... deci sisu-le ma iarta dar defapt ce vrei de la noi? daca shtii ca vi degeaba pe forum? de ce ar trebui sa va credem pe voi? ca veneratzi sangele uman in sensul ca nu primitzi sau nu datzi sange altora? pentru ce ne osteneshti? ma iarta daca din cuvintele mele reiese duritate, dar sisu-le tind sa cred ca tu nu mai vrei sa te reintorci ci doar sa-tzi faci munca de propovaduire ca sa mai gaseshti adeptzi... deci ma iarta daca tzi-am greshit shi nu ma mai amestec in treaba ta ??? :(:( ??????:( :dozingoff::dozingoff::dozingoff::dozingoff: |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Imi pare rau constat ca Iisus ramane un om sau o prima creatura a lui Dumnezeu. Cum ramane cu afirmatia Sfantului Ioan Evanghelistul "Cel ce va marturisi ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu ramane intru el si el ramane intru Dumnezeu"(I Ioan 4,15)? Pentru mine, este clar. Doctrina ta este gnostica. Iar Sfantul Ioan Evanghelistul a combatut ghosticismul prin tot ceea ce a scris. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Daca Hristos ar fi fost prima fiinta creata, inseamna ca asta s-ar fi intamplat in timp, deoarece creatia nu are cum sa existe din vesnicie. Sfantul Apostol Ioan spune ca "la inceput era Cuvantul", adica la inceputul lumii, la facerea ei Cuvantul era deja, iar Sfantul Apostol Iacov spune ca la Dumnezeu "nu este schimbare sau umbra de mutare". Deci nu putem spune ca Dumnezeu a devenit Tata in timp. Sfantul Ioan Damaschin explica foarte pe intelesul tuturor (mai putin pt unii): "Caci n-a fost candva Tatal cand n-a fost Fiul, ci odata cu Tatal si Fiul Care s-a nascut din El. Caci Dumnezeu nu s -ar putea numi Tata fara de Fiu. Iar daca ar fi, fara sa aiba pe Fiul n-ar fi Tata. Si daca ar avea mai pe urma Fiu, ar deveni mai pe urma Tata si astfel s-ar schimba din a nu fi Tata in a fi Tata, lucru mai rau decat orice blasfemie" 3. Atunci cand se vor sa arate ca e diferenta intre Dumnezeu si Hristos martorii marsaza pe ideea de inchinare, adica numai lui Dumnezeu i se aduce inchinare, iar fapturilor nu. Asta este adevarat, insa Noul Testament ne arata inca de la inceput dumnezeirea Fiului la Matei, cap. 4: "Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte inalt si I-a aratat toate imparatiile lumii si slava lor. Si I-a zis Lui: Acestea toate Ti le voi da Tie, daca vei cadea inaintea mea si Te vei inchina mie. Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, caci scris este: "Domnului Dumnezeului tau sa te închini si Lui singur sa-I slujesti". Atunci L-a lasat diavolul si iata ingerii, venind la El, Ii slujeau." |
|
|||
|
|||
![]()
CatalinM, referitor la punctul 3 cred ca te cam contrazici.
Cum putea Satan sa-l ispiteasca pe Dumnezeu ??? Cum putea Satan sa-i ceara un singur act de adoratie lui Dumnezeu? Cum putea sa-i ofere toate bogatiile pamintului? In plus Isus recunoaste singur ca nu trebuie sa te inchini decit lui Dumnezeu.Nu ti se pare ilogic ca Dumnezeu sa se inchine la el insusi?Pe bune. Cit despre ingerii i-au slujit, evident ca Isus avea nevoie de ajutor.In plus El este seful ingerilor.Ingerii ne slujesc si noua ca oameni daca este necesar si avem nevoie de ei. Iti voi da un raspuns de-asemenea pe postul cu Martorii. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Acatistul Sfintei Cruci | denissa | Despre Biserica Ortodoxa in general | 32 | 07.11.2017 22:11:51 |
Reprezentarile sfintei cruci | costel | Generalitati | 4 | 09.01.2012 17:04:03 |
Inaltarea Sfintei Cruci | Tia | Diverse Sarbatori | 32 | 16.09.2011 22:52:02 |
Săptămâna Sfintei Cruci | Carmen FUNIERU | Impartasania (Taina Euharistiei) | 1 | 04.09.2010 22:30:41 |
Despre cinstirea Sfintei Cruci | strajeru | Secte si culte | 117 | 08.11.2008 08:46:27 |
|