Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.03.2008, 18:12:51
ancah
Guest

Implicit

Sfintii Parinti au clarificat notiunea de Dumnezeu. Dar la ce bun, daca ei pentru tine, sisule, nu inseamna nimic. Pacat!
Reply With Quote
Vechi 03.03.2008, 19:51:05
istoica istoica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2008
Implicit

ai ramas in urma sisule! Vezi Sinodul I Ecumenic si pe cele urmatoare. Daca tu crezi ca esti mai grozav decat parintii care au participat la acele sinoade, atunci cred ca ar trbui sa schimbi forumul. Acesta este CRESTIN ORTODOX!
Reply With Quote
Vechi 03.03.2008, 21:41:53
alynnna alynnna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2007
Implicit

http://www.rostonline.org/rost/oct2004/crucea.shtml
Reply With Quote
Vechi 03.03.2008, 22:09:32
ancah
Guest

Implicit

"Atunci se va arata pe cer semnul Fiului Omului si vor plange toate neamurile pamantului si vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului, cu putere si cu slava multa" (Mt.24,30).

sisule: care e semnul Fiului Omului?
Reply With Quote
Vechi 04.03.2008, 16:08:09
sisu sisu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2007
Locație: Montreal, Canada
Religia: Alta confesiune
Implicit

nu stiu, care e?
Reply With Quote
Vechi 04.03.2008, 17:03:54
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sisu
nu stiu, care e?
ofv sisule, dumneata tzi-ai insushit ideile eretice, shi nu shtiu de ce nu-tzi pasa, ca din ce sustzi ash putea zice ca deja faci parte din oshtile premergatoare ale lui antihrist, dar nu vreau sa etichetez, sa osandesc ci sa ma smeresc, deci nu mai zic nimic fiindca eshti refractar dupa cum vad shi nu vreau sa te conving de nimic, e treaba ta, dar ai vrea sa ne convigi dumneata de ale voastre? trist; shi din toata discutzia asta pana la urma...?????? nu ajung decat sa pacatuiesc... deci iarta-ma... ca am pacate prea multe shi nu vre-au sa-mi mai adaug shi imi pare rau de tine ca frate om... ca religios, ca shi ceea ce ni se pare drept shi adevarat noi suntem pe pozitzii complet diferite, opuse chiar,

pentru Mine Hristos este Dumnezeu shi om nascut shi nu facut
pentru tine este primul creat,

pentru mine sfintzii parintzi sunt Dumnezei shi oameni,
pentru tine totzi sunt oameni fara diferentza intre ei

pentru mine sf Cruce shi celelate mijloace sfintzitoare (cele 7 Taine) shi aparatoare sunt "Faptele Mainilor lui Dumnezeu"
pentru tine sunt idoli

pentru mine supravenerarile Maicii Domnului, cinstirea moashtelor shi a lucrarilor lui Hristos shi a Bisericii sale sunt de o importantza deosebita
pentru tine sunt aiureli shi minciuni shi cadavre

pentru mine sangele din om este un simbol al vietzii shi interpretarile din scripturi trebuiesc privite duhovniceshte shi abea apoi trupeshte,
pentru tine e vorba doar de trupuri shi sangele ca organ pe care il veneratzi

concluzia e ca voi suntetzi doar trupuri shi in voi cuvantul lui Hristos nu are cum sa aduca roada, shi nici nu va ramane Harul Sau Lucrator de Rugaciune shi Sfintzenie ca voi nici Harul nu-l cinstitzi, shi defapt suntetzi asha cum era pe vremea lui Noe...

deci sisu-le ma iarta dar defapt ce vrei de la noi? daca shtii ca vi degeaba pe forum? de ce ar trebui sa va credem pe voi? ca veneratzi sangele uman in sensul ca nu primitzi sau nu datzi sange altora? pentru ce ne osteneshti?

ma iarta daca din cuvintele mele reiese duritate, dar sisu-le tind sa cred ca tu nu mai vrei sa te reintorci ci doar sa-tzi faci munca de propovaduire ca sa mai gaseshti adeptzi... deci ma iarta daca tzi-am greshit shi nu ma mai amestec in treaba ta
???
:(:(
??????:(
:dozingoff::dozingoff::dozingoff::dozingoff:
Reply With Quote
Vechi 04.03.2008, 18:35:51
ancah
Guest

Implicit

Citat:
nu stiu, care e?
C R U C E A !
Reply With Quote
Vechi 04.03.2008, 19:27:25
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
cred ca notiunea de Dumnezeu este diferit interpretata.
In primul rind trebuie sa vorbim de Dumnezeu in sens de creator.El a creat cerurile si paminturile.El nu a fost creat.El a existat.
Este omniprezent.Deci in este in toti si in toate.N-are inceput si nici sfirsit.
Deci este in orice, in fiecare dintre noi.De-altfel El ne-a creat dupa chupul si asemanarea sa.
Evident ca El (Dumnezeu,Iehova,Elohim sau cum vreti sa-i spuneti) se gasea si in Isus.
Mai mult decit atit , Isus (dupa doctrina noastra) a fost prima creatie a lui DUmnezeu.Prima!
Deci evident ca este mai mult decit un "simplu" om (cum ziceti voi).
In momentul acesta sa spunem ca Isus este Dumnezeu este o blasfemie.El (Isus) era cu (la) Dumnezeu.Aici sint detalii car edin nefericire ne lipsesc.Nu cunoastem esenta divina.Pe Dumnezeu nimeni nu l-a vazut vre-odata.Pe Isus, da.Sa-l fi vazut sfintii parinti?Ma indoiesc.
Isus a participat la crearea omului (Sa facem om dupa chipul si asemanrea NOASTRA).
Sa fi fost Isus si Dumnezeu ca un balaur cu 2 capete (sau mai multe)?Si asta ar fi o blasfemie.Dar ca era din "familia " Sa, da.Era acolo cu Dumnezeu.Era creatia Sa.Er a fiul Sau.Pe fiul Sau , care a participat la creatia omului, l-a trimis in "lume" ca sa-i salveze pe oameni.E ilogic sa zicem ca Isus se ruga la el insusi.
In plus voi zicind ca Isus este si Dumnezeu (Iahve) in acelasi timp nu este numai o blasfemie in fata lui Dumnezeu dar si a lui Isus ca rege al omenirii.Practic voi anulati identitatea lui Isus.El nu a fost un simplu om ci a venit ca om.E o mare diferenta.Daca voi aveti o alta viziune asupra lui Dumnezeu, jpos palaria.
Eu atita duc...
"Urmand deci Sfintilor Parinti, am invatat toti sa marturisim intr-un glas pe Unul si Acelasi Fiu, Domnul nostru Iisus Hristos, desavarsit pe Acelasi in dumnezeire si desavarsit pe Acelasi in omenitate, Dumnezeu cu adevarat si om cu adevarat pe Acelasi, din suflet rational si trup, de-o fiinta cu Tatal dupa dumnezeire si pe Acelasi de-o fiinta cu noi dupa omenitate, intru toate asemenea noua afara de pacat ; inainte de veci nascut din Tatal dupa dumnezeire, iar in zilele de pe urma Acelasi pentru noi si pentru a noastra mantuire din Maria Fecioara, Nascatoare de Dumnezeu, dupa omenitate ; pe Unul si Acelasi Hristos, Fiu, Domn, Unul-Nascut, cunoscut in doua firi in chip neamestecat, neschimbat, ne*impartit, nedespartit, deosebirea firilor nefiind desfiintata nicidecum din cauza unirii, ci pastrandu-se mai degraba insusirea fiecarei firi si concurgand intr-o persoana si intr-un ipostas, nu impartit si divizat in doua persoane, ci pe Unul si Acelasi Fiu, Unul-Nascut Dumnezeu-Cuvantul, Domnul nostru Iisus Hristos". (din definitia dogmatica a sinoadelor ecumenice).
Imi pare rau constat ca Iisus ramane un om sau o prima creatura a lui Dumnezeu. Cum ramane cu afirmatia Sfantului Ioan Evanghelistul "Cel ce va marturisi ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu ramane intru el si el ramane intru Dumnezeu"(I Ioan 4,15)? Pentru mine, este clar. Doctrina ta este gnostica. Iar Sfantul Ioan Evanghelistul a combatut ghosticismul prin tot ceea ce a scris.
Reply With Quote
Vechi 04.03.2008, 20:27:32
CatalinM CatalinM is offline
Junior Member

Data înregistrării: 05.08.2007
Implicit

Citat:
cred ca notiunea de Dumnezeu este diferit interpretata.
In primul rind trebuie sa vorbim de Dumnezeu in sens de creator.El a creat cerurile si paminturile.El nu a fost creat.El a existat.
Este omniprezent.Deci in este in toti si in toate.N-are inceput si nici sfirsit.
Deci este in orice, in fiecare dintre noi.De-altfel El ne-a creat dupa chupul si asemanarea sa.
Evident ca El (Dumnezeu,Iehova,Elohim sau cum vreti sa-i spuneti) se gasea si in Isus.
Mai mult decit atit , Isus (dupa doctrina noastra) a fost prima creatie a lui DUmnezeu.Prima!
Deci evident ca este mai mult decit un "simplu" om (cum ziceti voi).
In momentul acesta sa spunem ca Isus este Dumnezeu este o blasfemie.El (Isus) era cu (la) Dumnezeu.Aici sint detalii car edin nefericire ne lipsesc.Nu cunoastem esenta divina.Pe Dumnezeu nimeni nu l-a vazut vre-odata.Pe Isus, da.Sa-l fi vazut sfintii parinti?Ma indoiesc.
Isus a participat la crearea omului (Sa facem om dupa chipul si asemanrea NOASTRA).
Sa fi fost Isus si Dumnezeu ca un balaur cu 2 capete (sau mai multe)?Si asta ar fi o blasfemie.Dar ca era din "familia " Sa, da.Era acolo cu Dumnezeu.Era creatia Sa.Er a fiul Sau.Pe fiul Sau , care a participat la creatia omului, l-a trimis in "lume" ca sa-i salveze pe oameni.E ilogic sa zicem ca Isus se ruga la el insusi.
In plus voi zicind ca Isus este si Dumnezeu (Iahve) in acelasi timp nu este numai o blasfemie in fata lui Dumnezeu dar si a lui Isus ca rege al omenirii.Practic voi anulati identitatea lui Isus.El nu a fost un simplu om ci a venit ca om.E o mare diferenta.Daca voi aveti o alta viziune asupra lui Dumnezeu, jpos palaria.
Eu atita duc...
1. Dumnezeu este in lume prin lucrarile sale si prin energiile necreate, nu prin fiinta sa (inteleasa si ca substanta) care este mai presus de creatie. "Mai presus" se intelege nu simplist, adica superior, ci ca transcendenta, adica dincolo de limitele lumii materiale. Chestia cu Dumnezeu prezent in toti si in toate se numeste panteism si vine din spiritualitatea orientala. Acolo se zice ca spiritul suprem, Brahma, se gaseste in orice, atat in om, cat si in magar, bacterie sau piatra de pe drum. Pentru crestini asta este o erezie, caci daca ar fi asa toate s-ar impartasi din fiinta lui Dumnezeu in mod nemijlocit si atunci n-ar mai fi avut loc nici caderea omului cu lume cu tot, nici Intruparea si jertfa rascumparatoare a lui Hristos n-ar mai fi fost necesare.
2. Daca Hristos ar fi fost prima fiinta creata, inseamna ca asta s-ar fi intamplat in timp, deoarece creatia nu are cum sa existe din vesnicie. Sfantul Apostol Ioan spune ca "la inceput era Cuvantul", adica la inceputul lumii, la facerea ei Cuvantul era deja, iar Sfantul Apostol Iacov spune ca la Dumnezeu "nu este schimbare sau umbra de mutare". Deci nu putem spune ca Dumnezeu a devenit Tata in timp. Sfantul Ioan Damaschin explica foarte pe intelesul tuturor (mai putin pt unii): "Caci n-a fost candva Tatal cand n-a fost Fiul, ci odata cu Tatal si Fiul Care s-a nascut din El. Caci Dumnezeu nu s
-ar putea numi Tata fara de Fiu. Iar daca ar fi, fara sa aiba pe Fiul n-ar fi Tata. Si daca ar avea mai pe urma Fiu, ar deveni mai pe urma Tata si astfel s-ar schimba din a nu fi Tata in a fi Tata, lucru mai rau decat orice blasfemie"
3. Atunci cand se vor sa arate ca e diferenta intre Dumnezeu si Hristos martorii marsaza pe ideea de inchinare, adica numai lui Dumnezeu i se aduce inchinare, iar fapturilor nu. Asta este adevarat, insa Noul Testament ne arata inca de la inceput dumnezeirea Fiului la Matei, cap. 4: "Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte inalt si I-a aratat toate imparatiile lumii si slava lor. Si I-a zis Lui: Acestea toate Ti le voi da Tie, daca vei cadea inaintea mea si Te vei inchina mie. Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, caci scris este: "Domnului Dumnezeului tau sa te închini si Lui singur sa-I slujesti". Atunci L-a lasat diavolul si iata ingerii, venind la El, Ii slujeau."
Reply With Quote
Vechi 04.03.2008, 22:38:58
sisu sisu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2007
Locație: Montreal, Canada
Religia: Alta confesiune
Implicit

CatalinM, referitor la punctul 3 cred ca te cam contrazici.
Cum putea Satan sa-l ispiteasca pe Dumnezeu ???
Cum putea Satan sa-i ceara un singur act de adoratie lui Dumnezeu?
Cum putea sa-i ofere toate bogatiile pamintului?
In plus Isus recunoaste singur ca nu trebuie sa te inchini decit lui Dumnezeu.Nu ti se pare ilogic ca Dumnezeu sa se inchine la el insusi?Pe bune.
Cit despre ingerii i-au slujit, evident ca Isus avea nevoie de ajutor.In plus El este seful ingerilor.Ingerii ne slujesc si noua ca oameni daca este necesar si avem nevoie de ei.
Iti voi da un raspuns de-asemenea pe postul cu Martorii.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Acatistul Sfintei Cruci denissa Despre Biserica Ortodoxa in general 32 07.11.2017 22:11:51
Reprezentarile sfintei cruci costel Generalitati 4 09.01.2012 17:04:03
Inaltarea Sfintei Cruci Tia Diverse Sarbatori 32 16.09.2011 22:52:02
Săptămâna Sfintei Cruci Carmen FUNIERU Impartasania (Taina Euharistiei) 1 04.09.2010 22:30:41
Despre cinstirea Sfintei Cruci strajeru Secte si culte 117 08.11.2008 08:46:27