![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
In Republica Moldova nu vreau sa castige nici candidatul europenilor, nici cel al rusilor, ci candidatul ROMANILOR!
Ori dintre cei doi ramasi in cursa prezidentiala la Chisinau- Igor Dodon si Maia Sandu- evident ca as vrea sa castige ultima! Dincolo de orice alte discutii si argumente, intrebata cum ar vota daca maine ar aveea loc un referendum in privinta unirii Republicii Moldova cu Romania, Maia Sandu a spus ca ar vota Da! In plus pare a aveea intentii bune, are solide studii si cunostiinte in materie de economie, si a lucrat si in institutii financiare internationale! Ori cretinul de Igor Dodon numai atata il duce capul- sa impuna studierea in scoli a asa-zisei istorii a moldovenilor, sa lupte impotriva unionismului si alte idiotenii de acest gen! Si stati linistiti- daca alegerile din Republica Moldova vor fi castigate de Maia Sandu, NU va fi nici un razboi cu Rusia, si cu atat mai putin cu Ucraina (in situatia in care se afla astazi Ucraina, nu cred ca ar vrea ca la Chisinau sa vina la putere forte politice pro-ruse). |
|
|||
|
|||
![]()
Iar pe plan mondial, nu cred ca se va ajunge nicioadata la un conflict militar nuclear intre Rusia si SUA! Sunt interese care se trateaza si se discuta departe de ochii lumii, iar in definitiv nimeni dintre conducatorii SUA sau ai Rusiei nu-si doreste un razboi nuclear!
Nu s-a intamplat asta nici pe vremea URSS-ului, când confruntarea dintre cele doua super-puteri era mult mai grava, si nici cu ocazia crizei rachetelor din Cuba, când nici J.F.Kenedy, nici Nikita Hrusciov, nu au declansat un razboi nuclear! |
|
||||
|
||||
![]()
Probabil vom asista la o prietenie nemaivăzută între SUA și Rusia, dacă se vor înțelege cu privire la împărțirea zonelor de interes. Consecințele vor fi suportate, însă, de cei mici, cum suntem și noi.
Însă vom supraviețui, cu ajutorul lui Dumnezeu, dacă ne vom încrede în El și nu ne vom pune speranțele (sau temerile) în mai-marii lumii.
|
|||
|
|||
![]()
Prietenie de asta intre SUA si Rusia (pe atunci URSS) a mai fost si cu alta ocazie- in cel de-al doilea razboi mondial! Si stim ce consecinte a avut pentru tarile est-europene aceea prietenie!
Insa acum situatia gepolitica este complet diferita fata de cea de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial! Rusia are si ea problemele ei economice si sociale, si nu cred ca ar vrea sau ar risca un conflict militar de proportii! Pana la urma ceea ce ne intereseaza pe noi ca romani- ceea ce se intampla la Chisinau- cred ca tine mai mult de atitudinea romanilor de acolo, mai mult decat de actiunile rusilor! Cei care il voteaza pe Igor Dodon fac asta ca asa vor, nu din cauza Rusiei! Din pacate, multi dintre cetatenii din Republicii Moldova inca traiesc cu o anumita nostalgie dupa nivelul de trai mai bun din vremea URSS, si din pacate se incred in promisiunile fantasmagorice a lui Igor Dodon! Bun- eu stiu si inteleg ca material se traia mai bine in Basarabia pe vremea URSS (doar am fost acolo in 1987 prima data), insa ce a fost atunci- acel sistem economic si social- nu se mai poate intoarce, a fost o data, si cu atat mai putin un dobitoc precum Igor Dodon va putea reinvia un sistem economic si social disparut definitiv! Iar in privinta gagauzilor, este mai greu de inteles incapatanarea acestora intr-o atitudine anti-romaneasca si anti-unionista! Pana la urma- la nivelul omului simplu din Comrat care este obligat sa traiasca dintr-un salariu de mizerie- cu ce-l ajuta aceasta atitudine pro-rusa ? |
|
||||
|
||||
![]()
Cineva extrem de documentat care parea ca stie exact despre ce vorbeste, avand in vedere ca era departe de influentele noastre subiective, neaos romanesti, spunea aseara ca ne agitam degeaba, intrucat in curand Putin ii va face cadou Romaniei, Basarabia, fie ca vrem, fie ca nu vrem. Se facea o paralela intre cele doua Germanii, despartite de Zidul Berlinului si Romania "ciuntita" impotriva vointei ei. Ei bine, istoria celor doua Germanii a fost mereu comuna, iar ei au crezut dintodeuna in unitate, stiindu-se frati nedespartiti de doctrine si legi. Cu romanii n-a fost niciodata asa. Istoria predata in scoala in perioada comunista, vorbea despre Basarabia cu totul abstract, si nici acum (probabil tocmai datorita proastei indoctrinari comuniste) romanii nu sunt tocmai in largul lor cand se gandesc la unire. Dimpotriva, se gandesc la Basarabia si Moldova in general, ca zone afectate de bolsevism si salbaticie mafiota, de parca in Romania nu avem tigani, nu avem saraci, nu avem moguli...
Daca ar fi sa punem in balanta, "sfintenia" Basarabiei (recunoscuta in multe documente ale timpului), atarna infinit mai mult decat orice alte dezavantaje legate de grupuri restranse cu eventuale "apucaturi". Cred ca mai degraba suntem pe contra-sens cu maghiarii nostri, din tinutul secuiesc, decat cu moldovenii pastratori de traditii si bun-simt! De fapt, de ce ne temem? De saracie? Fratii n-ar trebui sa-si ridice garduri si nici sa se teama de saracie, daca unul este mai sarac. Unde e pace si unire, vine Dumnezeu Insusi, si binecuvanteaza sporul. Iar noi ne pretindem buni crestini, cunoscatori ai sfintei invataturi!...
|
||||
|
||||
![]()
nici nu are cum. Bomba atomica nu tine cont de granite, atunci cand vine vorba de consecinte
|
|||
|
|||
![]()
Categoric, categoric. Eu spuneam in alt topic sa ne pregatim sa fim vanduti (iarasi) rusilor.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vor fi cel mult mase de manevra spre abatoarele politicii ( fie de la Est sau de la Vest).Naspa... |
|
|||
|
|||
![]()
Imi pare rau- dar nu pot fi de acord cu asa ceva! Acuma nu stiu daca dumneavoastra ati intrat in casa romanilor din Basarabia, daca ati stat la masa cu ei, daca i-ati cunoscut!
Eu am facut asta, inclusiv inainte de 1991! Si va pot spune un lucru: indiferent de politica mondiala, indiferent de SUA, NATO, Rusia, etc, atata timp cat flacara romanismului va exista in Basarabia, atata cat acolo vor mai fi oameni care vor simti romanesti, Unirea Republicii Moldova cu Romania tot va aveea loc, mai devreme sau mai tarziu! Asa cum germanii si-au reintregit statul lor dupa 1990, asa vor face, mai devreme sau mai tarziu, si romanii! Si indiferent daca este membru al NATO si al UE, un popor demn si cu coloana vertebrala, va sti sa-si apere interesul sau national! Sa luam exemplul Poloniei! |
|
|||
|
|||
![]() |
|