Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.02.2014, 10:53:00
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
E foarte frumos si adevarat ce scrii tu aici, Anita.
In cele de mai sus era insa vorba despre altceva. Aflandu-ne pe un forum crestin-ortodox, consider ca e normal sa scriem daca suntem ortodocsi, catolici, protestanti, etc ca sa stie si ceilalti cu cine stau de vorba. Topicul prezent solicita userilor in mod expres sa se prezinte, nu?
Invitatia nu ii era adresata in special Mirelei, dar ea a raspuns intr-un mod evaziv si de aceea i-am raspuns ei. Abia acest raspuns al ei mi-a trezit suspiciunea, pe care nu o aveam inainte...
Am trecut prin prea multe pe acest forum, ca sa mi se duca pacea sufletului doar dintr-atata.
Dar oare ti-a spus parintele tau duhovnic, Anita, ca este bine sa nu divulgi cuiva ca estí crestin-ortodoxa?!? Cred ca nu. Despre asta era vorba.
Doamne ajuta!
Cred ca nu e o rusine sa scriem ce suntem ,ortodocsi sau catolici sau alta religie.
E important sa aflam reigia cuiva ca sa raspundem din o anume perspectiva.In mod sigur un protestant altfel gandeste ,la fel un ortodox sau catolic.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2014, 17:44:55
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Doamne ajuta!
Cred ca nu e o rusine sa scriem ce suntem ,ortodocsi sau catolici sau alta religie.
E important sa aflam reigia cuiva ca sa raspundem din o anume perspectiva.In mod sigur un protestant altfel gandeste ,la fel un ortodox sau catolic.
Da, anita, tocmai despre asta era vorba: ca nu e rusine sa recunosti ca esti ortodox. Dar e rusine sa spui ca esti, desi nu esti ortodox.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2014, 18:31:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Lucru demonstrat, fiecare intelege ce-l taie capul prin a fi ortodox.
Vechi 04.02.2014, 19:34:08
Miha-anca
Guest

Implicit

Frumos mai zice Petru Tutea:
"Un umanist pur, adică indiferent religios, practică formele vietii de junglă, împingînd cruzimea pînă la forma gratuită a bestialitătii tigrului. Vremea noastră este plină de astfel de exemplare."
Reply With Quote
Vechi 04.02.2014, 21:30:56
stoicadorina's Avatar
stoicadorina stoicadorina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
E foarte frumos si adevarat ce scrii tu aici, Anita.
In cele de mai sus era insa vorba despre altceva. Aflandu-ne pe un forum crestin-ortodox, consider ca e normal sa scriem daca suntem ortodocsi, catolici, protestanti, etc ca sa stie si ceilalti cu cine stau de vorba. Topicul prezent solicita userilor in mod expres sa se prezinte, nu?
Invitatia nu ii era adresata in special Mirelei, dar ea a raspuns intr-un mod evaziv si de aceea i-am raspuns ei. Abia acest raspuns al ei mi-a trezit suspiciunea, pe care nu o aveam inainte...
Am trecut prin prea multe pe acest forum, ca sa mi se duca pacea sufletului doar dintr-atata.
Dar oare ti-a spus parintele tau duhovnic, Anita, ca este bine sa nu divulgi cuiva ca estí crestin-ortodoxa?!? Cred ca nu. Despre asta era vorba.
Mirela e la fel de ortodocsa ca si tine, ca si mine Anca! Vezi tu noi suntem la varsta la care statutul social ne permite sa fim ce vrem si sa avem libertatea miscarii si a exprimarii. Trebuie sa-i intelegem si pe cei mai tineri.
Raspunsul Mirelei legat de cat de ortodocsa e eu il consider foarte subtil si foarte inteligent (dar trebuie sa fie si inteles).

Legat de faptul ca unii nu vor sa-si spuna religia e problema lor! Daca nu ne place ce fel ne raspund nu mai intram in dialog cu ei, ii ignoram.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2014, 21:42:20
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stoicadorina Vezi mesajul
Mirela e la fel de ortodocsa ca si tine, ca si mine Anca! Vezi tu noi suntem la varsta la care statutul social ne permite sa fim ce vrem si sa avem libertatea miscarii si a exprimarii. Trebuie sa-i intelegem si pe cei mai tineri.
Raspunsul Mirelei legat de cat de ortodocsa e eu il consider foarte subtil si foarte inteligent (dar trebuie sa fie si inteles).

Legat de faptul ca unii nu vor sa-si spuna religia e problema lor! Daca nu ne place ce fel ne raspund nu mai intram in dialog cu ei, ii ignoram.
Dorina, cu cata usurinta spui ca esti ortodoxa; chiar daca nu te cunosteam tot te credeam ca esti, caci esti. Stiu asta.
Nu inteleg ce vrei sa spui cu statutul social. E interzis sa spui ca esti ortodox, daca ai un anume statut social?!? Inca nu am auzit una ca asta. Poate doar in Siria. Ciudat.

Last edited by Miha-anca; 04.02.2014 at 21:45:19.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2014, 22:44:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Asta trebuia sa fie un topic dedicat strict la ce zice titlul, nu la vesnicele balacareli intre (l)useri si teorai chibritului ortodox.
Vechi 05.02.2014, 15:09:34
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Asta trebuia sa fie un topic dedicat strict la ce zice titlul, nu la vesnicele balacareli intre (l)useri si teorai chibritului ortodox.
Ai posibilitatea sa ne fii un bun exemplu.

Last edited by Miha-anca; 05.02.2014 at 15:42:25.
Reply With Quote
Vechi 07.02.2014, 23:50:18
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Sa fi binecuvantata , Adriana !

Colega noastra Adriana a hotarat sa paraseasca acest forum , iar inainte de a face acest gest a trimis un cuvant de multumire celor de aici :

Adriana Cluj :

"Inchid contul

Deoarece imi voi inchide contul, multumesc tuturor celor care mi-au fost prieteni aici.
Doamne ajuta!
Eugenia."
Vechi 08.02.2014, 01:08:14
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Colega noastra Adriana a hotarat sa paraseasca acest forum , iar inainte de a face acest gest a trimis un cuvant de multumire celor de aici :

Adriana Cluj :
"Inchid contul
Deoarece imi voi inchide contul, multumesc tuturor celor care mi-au fost prieteni aici.
Doamne ajuta!
Eugenia."
Incerc sa inteleg de ce o astfel de plecare. De ce asa, de ce aici? Ca sa ne simtim vinovati? Cu atat mai mult eu, care am dezamagit-o atat de mult?
Imi pare sincer rau pentru aceasta decizie. Regret plecarea ei, regret fiindca am depasit, probabil anumite limite, desi nu ma dezic sub nici o forma de convingerea ca acel individ (Iulian Capsali), pe care ea a incercat sa-l promoveze aici, este un fals ieftin si o mare cacialma. Acum cu atat mai mult, dupa ce am insistat in cautari sa vad "in ce ape se scalda". Apoi, urmand sfatul Adrianei, am incercat sa intru in dialog direct cu el, fara nici un rezultat. (Cine doreste, isi poate arunca o privire pe pagina lui personala). Cum sa interpretam aceasta plecare? Ca o dezamagire din partea celor pe care ii considera prieteni (eu am fost unul dintre ei)? Sau ca o jena, fiindca intre timp, a inteles si ea, cine este cu adevarat candidatul pretins ortodox? Mai degraba... amandoua.
Pentru modul meu, ironic si zeflemist in argumentatii, imi cer iertare, Adriana. Politica e urata si chiar cred ca este specific barbateasca. Noi, ne mai jignim, ne mai dam mana, dar nu punem la suflet. Voi sunteti mult prea sentimentale... Si de aceea pierdeti intr-un maraton politic, daca nu este un spate lat, barbatesc, in umbra!
Inca o data imi cer iertare.
Mantuire sa dea bunul Dumneeu!

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Răspunde