Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.05.2013, 07:30:32
klamath klamath is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eduard S Vezi mesajul
Iadul cu foc si cazane cu smoala si tortura fara sfarsit este o perversiune a cuvintelor din Bible. Cuvantul tradus "vesnic" cu referire la pedeapsa este aionios, care de fapt inseamna ceva care apartine veacurilor, eonian. Va fi pedepasa, dar nu va dura pentru totdeauna.
Atunci comenteaza Marcu :9, 43-44 - aici nu foloseste cuvantul vesnic.

43. Și de te smintește mâna ta, tai-o că mai bine îți este să intri ciung în viață, decât, amândouă mâinile având, să te duci în gheena, în focul cel nestins.
44. Unde viermele lor nu moare și focul nu se stinge.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2013, 08:03:24
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
@ Lucian

Domnule, inainte sa vezi paiul din ochiul meu, uita-te mai bine la ochiul tau.
Exista multe barne in ochii mei, dar nu si in cei ai Bisericii. In schimb in aberatiile protestante ce exista....
Si pana la urma e de bun simt comentariul meu: cum poate cineva care nu-si stapaneste limba materma sa vorbeasca despre semantica si traducerile din alte limbi?

Ps: Ptr toti protestantii/neoprotestantii: De fapt ce cautati pe aici? Aveti macar bunul simt sa recunoasteti ca nu incercati decat sa faceti prozelitism. Si unul de prost gust, pentru ca nici macar nu aveti bunul simt de a recunoaste. Folositi blana de oaie ca sa ascundeti parul de lup.

Last edited by Lucian008; 28.05.2013 at 08:05:34.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2013, 08:33:37
Eduard S Eduard S is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.05.2013
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Focul gheenei? Ce era gheena? Gehenna era groapa de gunoi a Ierusalimului, iar acel verset se refera la soarta fariseilor care in anul 70 vor fi pierit la asediul Ierusalimului de catre romani. Acolo intr-adevar focul nu se stingea niciodata, mereu erau arse gunoaiele. Era de asemenea locul unde evreii care se razvrateau in vechime faceau sacrificii zeilor falsi si de aceea locul a fost considerat blestemat. In Bible se spune ca Dumnezeu nu accepta sacrificiile umane si nici arderea de vii a oamenilor.

De asemenea, in epistola catre evrei, Dumnezeu este considerat ca fiind un foc mistuitor, care purifica.

De ce nici Petru, nici Pavel nici Iacov s.a.m.d nu mentioneaza chinurile iadului? Simplu, pentru ca nu exista.

Ce caut aici? Cautam sa discut omeneste cu niste oameni interesati de religia crestina, dar vad ca nu am succes.

Last edited by Eduard S; 28.05.2013 at 08:43:47.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2013, 08:44:57
Senior Member

Implicit

Citat:
Focul gheenei? Ce era gheena? Gehenna era groapa de gunoi a Ierusalimului, iar acel verset se refera la soarta fariseilor care in anul 70 vor fi pierit la asediul Ierusalimului de catre romani. Acolo intr-adevar focul nu se stingea niciodata, mereu erau arse gunoaiele. Era de asemenea locul unde evreii care se razvrateau in vechime faceau sacrificii zeilor falsi si de aceea locul a fost considerat blestemat. In Bible se spune ca Dumnezeu nu accepta sacrificiile umane si nici arderea de vii a oamenilor.

De asemenea, in epistola catre evrei, Dumnezeu este considerat ca fiind un foc mistuitor, care purifica.

De ce nici Petru, nici Pavel nici Iacov s.a.m.d nu mentioneaza chinurile iadului? Simplu, pentru ca nu exista.

Ce caut aici? Cautam sa discut omeneste cu niste oameni interesati de religia crestina, dar vad ca nu am succes.
Asta e buna. Si cu viermele ce?
Reply With Quote
Vechi 28.05.2013, 08:50:08
Junior Member

Implicit

In Gehenna erau de asemenea si viermi, foarte, foarte multi.

Nu mi-a spus nimeni insa, de ce focurile iadului nu sunt mentionate nici macar o data de Pavel, Petru sau Iacov? Daca iadul acesta groaznic exista, nu credeti ca ne-ar fi prevenit si ei in scrierile lor?
Reply With Quote
Vechi 28.05.2013, 09:09:21
Senior Member

Implicit

Citat:
In Gehenna erau de asemenea si viermi, foarte, foarte multi.

Nu mi-a spus nimeni insa, de ce focurile iadului nu sunt mentionate nici macar o data de Pavel, Petru sau Iacov? Daca iadul acesta groaznic exista, nu credeti ca ne-ar fi prevenit si ei in scrierile lor?
Epistola a doua către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel
Capitolul 1
9. Ei vor lua ca pedeapsă pieirea veșnică de la fața Domnului și de la slava puterii Lui
Reply With Quote
Vechi 28.05.2013, 09:11:35
Junior Member

Implicit

Cum am mai spus, vesnic inseamna de fapt aionios, eonian. Exista si un cuvant care inseamna clar vesnic: aidios. Insa in Biblie este folosit aionios care inseamna doar ca pedeapsa tine de veacuri.

Si de ce a venit Hristos? Ca sa ii salveze pe toti cei pierduti. Absolut toti.

Tot Pavel a spus ca Dumnezeu este mantuitorul tutror oamenilor in epistola intaia catre Timotei.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2013, 09:14:47
Senior Member

Implicit

Citat:
Cum am mai spus, vesnic inseamna de fapt aionios, eonian. Exista si un cuvant care inseamna clar vesnic: aidios. Insa in Biblie este folosit aionios care inseamna doar ca pedeapsa tine de veacuri.

Si de ce a venit Hristos? Ca sa ii salveze pe toti cei pierduti. Absolut toti.

Tot Pavel a spus ca Dumnezeu este mantuitorul tutror oamenilor in epistola intaia catre Timotei.
Ok, atunci putem pacatui linistiti ca ne salveaza Hristos si iadul nu e vesnic.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2013, 09:15:49
Junior Member

Implicit

Exact, asta va spun si eu. Insa tot vom fi pedepsiti pentru pacate, sa nu faci o greseala si sa crezi ca scapi basma curata. Putem sa-L slavim pe Dumnezeu pentru asta.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2013, 09:22:27
Senior Member

Implicit

Citat:
Exact, asta va spun si eu. Insa tot vom fi pedepsiti pentru pacate, sa nu faci o greseala si sa crezi ca scapi basma curata. Putem sa-L slavim pe Dumnezeu pentru asta.
Eu nu stiu daca tu vorbesti serios. Daca da, ai grija ca esti in mare pericol.
Reply With Quote
Răspunde