Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.03.2011, 15:26:08
Ana-Maria N's Avatar
Ana-Maria N Ana-Maria N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit A nu face precum mine!

Citat:
În prealabil postat de cocorel Vezi mesajul
Bine ti-ai ales numele.Stiu ca eu ar trebui sa dispar de langa tine.

Stai linistita n-au fost decat doua oua.Si alea de vultur.
Greseala este a mea, nu a lui. Am gresit postand fraze ale unei autoare neortodoxe si astfel conducand, fara sa vreau, la smintire pe altii.
Este bine venita oricand o mustrare pentru indrepare, venita cu dragoste din partea unui frate in Hristos.
Sa-mi fie cu iertare!

Last edited by Ana-Maria N; 03.03.2011 at 15:28:53.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2011, 21:57:19
vultur77's Avatar
vultur77 vultur77 is offline
Member

Data înregistrării: 22.11.2010
Locație: Maramures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vultur77
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cocorel Vezi mesajul
Bine ti-ai ales numele.Stiu ca eu ar trebui sa dispar de langa tine.

Stai linistita n-au fost decat doua oua.Si alea de vultur.
Pe viitor,ar fi mai bine sa nu te framante prea tare treburile altora,caci dupa cum vezi,daca taceai filozof ramaneai.

Cat despre disparut, poti sa stai linistit ca nu o sa te mananc,dar daca esti de alta confesiune incearca sA MA LASI CA NU-S CURIOS !!!
Caci trei sunt care marturisesc in cer:Tatal,Cuvantul si Sfantul Duh,si Acestia trei UNA sunt.http://www.youtube.com/watch?v=eAQhw...eature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=7ERVv...eature=related
Reply With Quote
Vechi 04.03.2011, 09:48:37
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Dumnezeu este iubire.....si ne iubeste neconditionat...Ne asculta , ne indruma, ne lasa sa fim corijati prin cate o "atentionare", ne ofera lectii dar totul din dragoste pentru noi , cei lutuiti de EL....Dumnezeu sa fie cu noi!
Reply With Quote
Vechi 04.03.2011, 11:29:14
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Dumnezeu este iubire.....si ne iubeste neconditionat...Ne asculta , ne indruma, ne lasa sa fim corijati prin cate o "atentionare", ne ofera lectii dar totul din dragoste pentru noi , cei lutuiti de EL....Dumnezeu sa fie cu noi!
Păcate împotriva Duhului Sfânt:

Încrederea nesocotită în bunătatea lui Dumnezeu. De acest păcat se face vinovat cel ce păcătuiește neîncetat, și totuși crede că Dumnezeu, fiind atotbun, îl va ierta; de asemenea cel ce socotește că se va putea mântui numai prin credința lipsită de fapte bune (Rom2.4-5; Iac2.26)
Reply With Quote
Vechi 04.03.2011, 11:46:48
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Păcate împotriva Duhului Sfânt:

Încrederea nesocotită în bunătatea lui Dumnezeu. De acest păcat se face vinovat cel ce păcătuiește neîncetat, și totuși crede că Dumnezeu, fiind atotbun, îl va ierta; de asemenea cel ce socotește că se va putea mântui numai prin credința lipsită de fapte bune (Rom2.4-5; Iac2.26)
Sa luam aminte ca NU se specifica a se face fapte bune numai pentru unii, pe care ii consideram noi drept credinciosi si demni de fapta noastra buna!
Reply With Quote
Vechi 04.03.2011, 11:49:30
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Sa luam aminte ca NU se specifica a se face fapte bune numai pentru unii, pe care ii consideram noi drept credinciosi si demni de fapta noastra buna!
E valabil pentru toata lumea, Melissa draga!
Reply With Quote
Vechi 04.03.2011, 11:52:20
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
E valabil pentru toata lumea, Melissa draga!
De acord cu tine, Miha draga!
Reply With Quote
Vechi 04.03.2011, 13:19:01
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ana-Maria N Vezi mesajul
Greseala este a mea, nu a lui. Am gresit postand fraze ale unei autoare neortodoxe si astfel conducand, fara sa vreau, la smintire pe altii.
Este bine venita oricand o mustrare pentru indrepare, venita cu dragoste din partea unui frate in Hristos.
Sa-mi fie cu iertare!
N-am zis ca cibneva greseste da am avut ieri o dipozitie asa vesela si cand am vazut nick ul Vultur,eu fiind COCORel mi-a venit sa fac o gluma.
Citat:
În prealabil postat de vultur77 Vezi mesajul
Pe viitor,ar fi mai bine sa nu te framante prea tare treburile altora,caci dupa cum vezi,daca taceai filozof ramaneai.

Cat despre disparut, poti sa stai linistit ca nu o sa te mananc,dar daca esti de alta confesiune incearca sA MA LASI CA NU-S CURIOS !!!
Nu vreau sa raman filozof pe motiv ca n-am fost niciodata.Si mai lasa mina asta grava parcaai fi Grinch care a furat Craciunul.

Sunt ortodox.
Reply With Quote
Vechi 04.03.2011, 20:05:20
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit ? ? ?

A fi ortodox , nu-i egal cu a scrie ca esti ORTODOX !
Vechi 04.03.2011, 20:36:31
Ana-Maria N's Avatar
Ana-Maria N Ana-Maria N is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.08.2010
Locație: Bucuresti
Implicit Parasirea de Dumnezeu – Sf Diadoh al Foticeei

‘ Fiecare dintre cele doua momente, simtirea harului si pierderea lui, are menirea sa-l fereasca pe om (daca el adopta starea cuvenita, de smerenie, in primul caz; de bucurie si nadejde, in al doilea) de primejdia pe care o reprezinta celalalt, adica de mandrie si, respectiv, de deznadejde. Pierzand harul, care este simtit ca sprijin si pavaza dumnezeiasca resimtita de om nu doar ca abandonare din partea lui Dumnezeu, ci si ca o cadere a lui in puterea demonilor si a lucrarii lor.

Parasirea povatuitoare aduce sufletului intristare multa; de asemenea, o anumita smerenie si deznadejde masurata. Aceasta pentru ca partea lui iubitoare de slava si fricoasa sa ajunga, dupa cuviinta, la smerenie. Ea produce in inima indata frica de Dumnezeu si lacrimi de marturisire, precum si multa dorinta de tacere.

Dar parasirea in sens de lepadare lasa sufletul sa se umple de deznadejde, de necredinta, de fumul mandriei si de manie. Parasirea ca pedeapsa este, de fapt, lasarea omului in voia patimilor si in puterea vrasmasilor.
Dumnezeu nu este raspunzator pentru aceasta si nu El este Cel care-l pedepseste pe om; parasindu-l pe cel care L-a parasit, El nu face decat sa-i respecte libertatea.

Omul insusi se plaseaza intr-o stare in care pierde sprijinul si ajutorul lui Dumnezeu si se preda patimilor ’

Last edited by Ana-Maria N; 04.03.2011 at 20:38:53.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dumnezeu - ocean nesfarsit de iubire, mila si iertare Ekaterina Dogmatica 5 16.09.2012 01:01:52
Despre iubire cu iubire dobrin7m Nunta 27 18.10.2011 14:22:52
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 14 26.01.2011 11:00:06
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 1 07.01.2011 15:27:11
Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! ortodox4life Generalitati 5 15.10.2008 18:44:55