Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2011, 20:13:47
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps3 Vezi mesajul
Vai de-aș fi profesor de religie... Vai... Mi-e și milă de sărăcuțele caiete de matematică care ar fi aruncate cu desăvârșire pe geam. Vai și de cărțile de joc, revistele și toate cele care se vor transforma dintr-un întreg în niște foarte mici fragmențele, depozitate în coșul de gunoi...
Daca as fi eu eleva si tu profesorul meu de religie, cu atitudinea ta asta "dura" ca sa nu zic isterica ,ar fi vai si amar da barbutza ta...la propriu..

Last edited by Melissa; 11.02.2011 at 20:36:01.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 20:59:12
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Implicit salut,horatiu.miron

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Mai multe detalii aici. Mi se pare o idee excelenta si o initiativa binevenita din partea acestei asociatii relativ tinere.
interesanta idee.
daaar,de ce sa invete copiii numai teoria evolutionismului???sa invete ca omul este o mare maimuta?dar,chiar asa?sigur,cert,omul e din maimuta?nu maimuta,este din om?sau, ambii au aparut in aproximativ acelasi timp,fara nici un fel de radacina comuna???
io,zac,cum este predata teoria evolutiei asa sa fie predata si teoria creationismului.mult mai plauzibila mi se pare a doua teorie,are practica cat cuprinde,problema e sa cauti si sa intelegi.
Vechi 11.02.2011, 21:12:58
cristinadaciana
Guest

Implicit "Dovedeste!"

..dupa cum bine spune un coleg de-al nostru aici pe forum.
Hai sa nu mai criticam atata evolutionismul cand cu totii avem dovezi clare ca unele "fiinte umane" au atatea in comun cu..regnul animal :D . Nu de putine ori mi s-a intamplat sa cred ca daca numesc pe cineva "animal" jignesc animalul....
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 21:30:42
George.m George.m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.12.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Mai multe detalii aici. Mi se pare o idee excelenta si o initiativa binevenita din partea acestei asociatii relativ tinere.
Presupun ca aceasta asociatie reduce crestinismul la o suma de norme morale, ce ar ingradi libertatea omului.

Dar poruncile lui Dumnezeu nu-s simple norme etice, ci cuvintele vietii vesnice. Cuvintele pe care vi le-am spus sunt duh și sunt viață, spune Hristos. Copiilor, la ora de religie, li se fac cunoscute aceste cuvinte ale vietii vesnice. Ei, dupa cum au dreptul la viata bilologica, au dreptul si la viata cea adevarata, in Hristos.

Copiii inteleg la ora de religie ca pacatul nu-i o simpla incalcare a unui principiu moral, ci reprezinta o indepartare de la viata cea adevarata, vesnica, pentru care omul a fost creat.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 21:32:11
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Wink

Citat:
În prealabil postat de cristinadaciana Vezi mesajul
..dupa cum bine spune un coleg de-al nostru aici pe forum.
Hai sa nu mai criticam atata evolutionismul cand cu totii avem dovezi clare ca unele "fiinte umane" au atatea in comun cu..regnul animal :D . Nu de putine ori mi s-a intamplat sa cred ca daca numesc pe cineva "animal" jignesc animalul....
Cooool....Asta mi-aminteste o disputa cu un el....care ma tot tachina cu decojitul unei banane....Si i-am zis sa o dea cuiva sa o manance, la care ma intreaba "bine draga da vezi tu vreun cimpazeu pe aici? La care ii raspund retoric, cand te-ai privit ultima data in oglinda?"...Da, categoric unii oameni sunt fiare, dar chiar n-are rost sa-i comparam cu ele ca le-am jigni....De acord!
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 22:02:29
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de George.m Vezi mesajul
Copiii inteleg la ora de religie ca pacatul nu-i o simpla incalcare a unui principiu moral, ci reprezinta o indepartare de la viata cea adevarata, vesnica, pentru care omul a fost creat.
Nimeni nu doreste sa ingradeasca acccesul copiilor la orele de religie, problema apare in momentul in care religia se preda in scolile de stat. Statul trebuie sa fie neutru din punct de vedere religios, din motive obiective.

Dreptul fiecaruia de a se inchina cui si la ce doreste e un drept fundamental, inalterabil.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2011, 22:06:37
dianagroza's Avatar
dianagroza dianagroza is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2010
Locație: Iasi, Romania
Implicit

Citat:
Nimeni nu doreste sa ingradeasca acccesul copiilor la orele de religie, problema apare in momentul in care religia se preda in scolile de stat. Statul trebuie sa fie neutru din punct de vedere religios, din motive obiective.

Dreptul fiecaruia de a se inchina cui si la ce doreste e un drept fundamental, inalterabil.
Nu sunt impotriva.
Ora de religie sa fie structurata in functie de confesiune.
Eu as vrea ca, posibilii mei copiii, sa aiba ora de religie.
Vechi 12.02.2011, 07:59:56
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

În prealabil postat de horatiu.miron

Aici trebuie sa-ti dau dreptate....Libertatea de a alege....e un drept al fiecarui individ...
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 09:10:32
cocorel cocorel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.02.2011
Implicit libertate

Hai sa fim seriosi am gasit babau cel mare in ora de religie? Dar de educatia sexuala ce ziceti,trebe predata? Nu e si aia tot un fel de convertire sa se gandeasca copilu ce o fi cum o fi si sa cada in ispita.Va place cand vine asistenta la copil la scoala si arata prezervativul si vorbeste de metode contraceptive?Cati copii ati vazut voi indoctrinati de religie adica sa planga sa ii duca parintii la biserica si sa se roage neincetat in timpul liber?Apoi din cate stiu eu toti ceilalti de celelalte confesiuni pot sa merga cu materia pe confesiunea lor.Iaca ati gasit problema societatii sau hiba ca sa zic asa ca se face religia in scoli.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2011, 09:27:08
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Daca esti sclav e foarte nasol sa n-ai stapan.
E mai rău când ești sclavul propriului orgoliu, asta ca să nu vorbesc despre alte metehne ce țin de cluburi...

Citat:
Daca oprelistea e data de credinta, de ce religiosii incalca legea mai des?
Pentru că trăiesc printre oameni de teapa ta.

Citat:
Cateva topicuri mai la vale a cunoaste inseamna a face sex. De ce as vrea eu sa-l cunosc pe D-zeu?
Și broasca de la ușa ta va orăcăi dacă ai s-o arunci în baltă. Logica ca logica, dar nici măcar gramatică...

Citat:
Ai fost acolo si stii cum e sau perpetuezi aiurea o idee cu care te-au indoctrinat altii abuzand de tine in copilarie?
Mă tem că tu ai fost tare abuzat, toate frustrările acumulate de tine în copilărie, s-au transformat în ură față de ce nu cunoști, de ceea ce pentru tine reprezintă enigme, față de ceea ce nu poți asimila... și vii cu astfel de idei pe un forum creștin, fiindcă voi ateii nu doriți (intelectual și moral) să vă faceți un forum.
E mult mai ușor să distrugi și să înjuri decât să construiești și să vorbești ceva mai frumos...
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 12.02.2011 at 09:30:35.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Radio aliluia - muzica crestin ortodoxa " pe saturate " ( non stop ) cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 29.07.2011 21:19:36
Stop indoctrinarii evolutioniste din scoli I.Calin Generalitati 164 19.06.2011 23:53:44
Stop indoctrinarii religioase in scoli! Bogdan N Generalitati 12 02.06.2011 01:18:54
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42