Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.01.2011, 20:17:38
Vlad-Alexandru91 Vlad-Alexandru91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.09.2010
Locație: București
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de forumist Vezi mesajul
Sa inteleg ca raspunsul la intrebarea mea este unul trist: „da, trebuie sa-ti blestemi familia daca vrei sa treci la ortodocsi!”.
Uite , ca să lași pe alții în pace: http://www.youtube.com/watch?v=TCrI7bnYtmA

Se leapădă omul de satana din secte!
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 20:18:44
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Nu, eu nu am blestemat pe nimeni atunci, inainte de botez, nici nu mi s-a cerut !Am inteles ca nu se mai practica acest lucru, desi am fost botezata la Manastire.
Pentru o persoana a secolului XXI este foarte greu de inteles aceasta mentalitate de acum vreo 4000(?) de ani. , dar poate ati citit Vechiul Testament:
Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise

Cap. 11

26. Iată, eu vă pun astăzi înainte binecuvântare și blestem:

27. Binecuvântare veți avea dacă veți asculta poruncile Domnului Dumnezeului vostru, pe care vi le spun eu astăzi; iar blestem, dacă nu veți asculta poruncile Domnului Dumnezeului vostru,

29. Când te va duce Domnul Dumnezeul tău în pământul acela în care mergi ca să-l moștenești, atunci să rostești binecuvântarea pe muntele Garizim și blestemul pe muntele Ebal.

Cap. 13

15. Să lovești pe locuitorii acelei cetăți cu ascuțișul sabiei, s-o dai, blestemului pe ea și tot ce este în ea și dobitoacele ei să le treci prin ascuțișul sabiei.

17. Nimic din cele blestemate să nu se lipească de mâna ta, ca să-Și potolească Domnul iuțimea mâniei Sale și să-ți dea milă și îndurare, și să te înmulțească, cum ți-a grăit și ție și cum S-a jurat părinților tăi
De la acel moment au trecut 3.500 de ani și între timp am intrat în dispensațiunea creștină în care conform învățăturii hristice nu trebuie să blestemăm ori să-i ucidem pe cei greșiți, ci chiar să-i iubim...
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 20:20:05
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 Vezi mesajul
Uite , ca să lași pe alții în pace: http://www.youtube.com/watch?v=TCrI7bnYtmA

Se leapădă omul de satana din secte!
Filmulețul acela e o făcătură care a primit replica la timpul respectiv. Trist este că un ierarh al Bisericii Ortodoxe și-a pus girul la o așa grosolană minciună.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 20:21:45
forumist forumist is offline
Banned

Data înregistrării: 01.01.2011
Implicit

Citat:
Si la fel dupa cum Sf. Apostol Pavel spune :
Epistola intiia către Corinteni a Sfantului Apostol Pavel
Cap. 5

5. Să dați pe unul ca acesta satanei( adica anatemei=despartit de Hristos), spre pieirea trupului, ca duhul să se mântuiască în ziua Domnului Iisus.
Citat:
Epistola intaia către Timotei a Sfantului Apostol Pavel
Cap. 1
"20. Dintre aceștia sunt Imeneu și Alexandru, pe care i-am dat satanei, ca să se învețe să nu hulească."
Haideti sa accept ca blestemul ar fi unul și acelasi lucru cu anatema, macar ca in conceptia mea sunt un pic diferite.

Totusi cine aruncă anatema in pasajul scriptural citat?
Un neofit care tocmai este acceptat in Biserică?
NU, Apostolul Pavel anatemizeaza pe Imeneu si Alexandru.
Credeti ca, pe baza acestui verset, putem da unuia care abia intra in Biserica autoritatea de a anatemiza sute de oameni?

Nu cumva ar trebui ca doar episcopii sa aibă dreptul de anatemiza pe cineva?
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 20:23:47
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Dragul meu, faci o mare greșeală dacă bagi în aceeași oală cultele neoprotestante cu sectele "gen MISA". Apropos, Gregorian Bivolaru este ortodox, ce părere ai?
Bivolaru face, poate fără să-și dea seama, voia diavolului. Și dacă e ortodox, ce? Ortodocșii sunt perfecți? Nici măcar nu știu dacă e credincios Bivolaru...Dar oricum, trebuie să se lepede de satana, căci botezat în ortodoxism este (cred că este...poate nu o fi)...La fel și restul oamenilor care au abandonat ortodoxismul trebuie să se lepede de diavol.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 20:24:52
Senior Member

Implicit

Citat:
Filmulețul acela e o făcătură care a primit replica la timpul respectiv. Trist este că un ierarh al Bisericii Ortodoxe și-a pus girul la o așa grosolană minciună.
Poftim???????
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 20:25:28
Banned

Implicit

Citat:
Bivolaru face, poate fără să-și dea seama, voia diavolului. Și dacă e ortodox, ce? Ortodocșii sunt perfecți? Nici măcar nu știu dacă e credincios Bivolaru...Dar oricum, trebuie să se lepede de satana, căci botezat în ortodoxism este (cred că este...poate nu o fi)...La fel și restul oamenilor care au abandonat ortodoxismul trebuie să se lepede de diavol.
Toți cei care bleastămă, drăcuie și urăsc, trebuie să se lepede de Satana. Fie ei ortodocși sau de altă confesiune.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 20:27:35
Banned

Implicit

Citat:
Poftim???????
S-a verificat: informația este falsă, nu a existat niciun pastor adventist cu acel nume. Cu atât mai puțin unul care să treacă la ortodoxie.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 20:27:57
Senior Member

Implicit

Citat:
Toți cei care bleastămă, drăcuie și urăsc, trebuie să se lepede de Satana. Fie ei ortodocși sau de altă confesiune.
Corect asta...la fel și cei care au plecat de la Ortodoxism la secte sau alte religii. Numai că pentru ortodocșii aflați în prima situație (blesteme, ură etc) există Taina Spovedaniei. Pentru cei care au plecat de la Ortodoxism trebuie să se facă o mică rugăciune și să se lepede de satana în public.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 20:28:41
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

16. Blestemat să fie cel ce va grăi de rău pe tatăl său sau pe mama sa! Și tot poporul să zică: Amin!

17. Blestemat să fie cel ce va muta hotarul aproapelui său! Și tot poporul să zică: Amin!

18. Blestemat să fie cel ce va abate pe orb din drum! Și tot poporul să zică: Amin!

19. Blestemat să fie cel ce va judeca strâmb pe străin, pe orfan și pe văduvă! Și tot poporul să zică: Amin!

20. Blestemat să fie cel ce se va culca cu femeia tatălui său, că a ridicat poala hainei tatălui său! Și tot poporul să zică: Amin!

21. Blestemat să fie cel ce se va culca cu vreun dobitoc! Și tot poporul să zică: Amin!

22. Blestemat să fie cel ce se va culca cu sora sa, fiica tatălui său, sau fiica mamei sale! Și tot poporul să zică: Amin!

23. Blestemat să fie cel ce se va culca cu soacra sa! Și tot poporul să zică: Amin! Blestemat să fie cel ce se va culca cu sora femeii sale! și tot poporul să zică: Amin!

24. Blestemat să fie cel ce va ucide în ascuns pe aproapele său! Și tot poporul să zică: Amin!

25. Blestemat să fie cel ce va lua mită, ca să ucidă suflet și să verse sânge nevinovat! Și tot poporul să zică: Amin!

26. Blestemat să fie tot omul care nu va plini toate cuvintele legii acesteia și nu va urma după ea! Și tot poporul să zică: Amin!"

Cap. 28

15. Iar dacă nu vei asculta glasul Domnului Dumnezeului tău și nu te vei sili să împlinești toate poruncile și hotărârile Lui pe care îi le poruncesc eu astăzi, să vină asupra ta toate blestemele acestea și să te ajungă:

16. Blestemat să fii tu în cetate și blestemat să fii tu în țarină;

17. Blestemate să fie grânarele tale și cămările tale;

18. Blestemat să fie rodul pântecelui tău și rodul pământului tău, rodul vacilor tale și rodul oilor tale;

19. Blestemat să fii tu la intrarea ta în casă și blestemat la ieșirea ta din casă;

20. Să trimită Domnul asupra ta blestem, tulburare și necaz în tot lucrul mâinilor tale pe care te vei apuca să-l faci, până vei fi stârpit și până vei pieri curând, pentru faptele tale rele și pentru că M-ai părăsit;

45. Vor veni asupra ta toate blestemele acestea, te vor urmări și te vor ajunge. până vei fi stârpit, pentru că n-ai ascultat glasul Domnului Dumnezeului tău și n-ai păzit poruncile Lui, nici hotărârile Lui pe care ți le-a dat El.

Cap. 29

19. Nici astfel de om care, auzind cuvintele blestemului acestuia, s-ac lăuda în inima sa, zicând: "Eu voi fi fericit, cu toate că voi umbla după voința inimii mele", și să piară astfel cel sătul cu cel flămând.

20. Pe unul ca acesta nu-l va ierta Domnul, ci îndată se va aprinde mânia Domnului și iuțimea Lui asupra unui astfel de om și va cădea asupra lui tot blestemul legământului acestuia, care este scris în cartea aceasta a legământului și va șterge Domnul numele lui de sub cer,

21. Și-l va despărți Domnul spre pieire din toate semințiile lui Israel, după toate blestemele legământului, care sunt scrise în cartea aceasta a legii.

27. De aceea s-a aprins mânia Domnului asupra Zării acesteia și a adus El asupra ei toate blestemele legământului, scrise în această carte a legii,

Cap. 30

1. "Când vor veni asupra ta toate cuvintele acestea, binecuvântarea și blestemul, pe care ti le-am spus eu și le vei primi în inima ta în toate popoarele printre care te va împrăștia Domnul Dumnezeul tău,

7. Atunci Domnul Dumnezeul tău va întoarce toate blestemele acestea asupra vrăjmașilor tăi și a celor ce te-au urât și te-au prigonit;

19. Ca martori înaintea voastră iau astăzi cerul și pământul: viață și moarte Zi-am pus eu astăzi înainte, și binecuvântare și blestem. Alege viața ca să trăiești tu și urmașii tăi.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imaculata conceptie si Adormirea Maicii Domnului petrut-angel Biserica Romano-Catolica 378 22.07.2013 13:47:04
despre conceptie mar_alexandra Generalitati 2 01.12.2009 17:59:09