Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.07.2012, 19:26:09
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Principiile Decalogului existau și înainte de Sinai, inclusiv cel care condamna furtul (și crima, și adulterul, etc.). Unele din acestea se regăsesc în legile civile ale diferitelor țări, cu atât mai bine. Dar porunca "ochi pentru ochi" era exclusiv o poruncă ce ținea de legea civilă (astăzi nu mai e valabilă), ea găsindu-se în diverse forme în societatea sclavagistă a vremii (Codul lui Hammurabi, Codul Atenian al lui Solon, ori Legea celor XII Table din Dreptul Roman).
de ce nu mai e valabila de vreme ce voi adventistii sustineti ca respectati intocmai legea Vechiului Testament?

Citat:
Ai pervertit dinadins cuvintele sf. ap. Iacov! Ori te-ai rătăcit căci nu cunoști Scriptura... nu știu care din ipostaze e mai rea! Contextul în care Iacov scrie aceste lucruri, este contextul Legii Decalogului (căci dă și două exemple din această Lege. Iacov 2,10.11), tot acolo numind Decalogul ”Lege Împărătească” și conținând principiul esențial ”să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți” existent în Scriptura Vechiului Testament.
nu am pervertit nimic. Iacob zice: "Dacă, într-adevăr, împliniți legea împărătească, potrivit Scripturii: "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți", bine faceți". Exista aceasta poruna in decalog? Arata-mi versetul biblic. Defapt ti l-am mai cerut de cateva ori si NU mi l-ai postat

Citat:
Porunca a IV-a nu era mai importantă ca a II-a și decât oricare din cele 10. Asta scoate în evidență ap. Iacov că oricare din ele e la fel de importantă, călcarea uneia ducându-ne la osândă ca și călcători ai întregii Legi.
NU gasim ninaieri in NT porunci sau indrumari ca noi crestinii sa tinem sabath-ul sau sambata. Daca eu gresesc arata-mi versetul biblic. Arata-mi UN SINGUR verset biblic in care frangerea painii s-ar fi tinut sambata in NT

Citat:
Erau reprezentări, dar nu reprezentări(1) în scop de închinare(2), așa cum interzicea porunca a II-a. Cine v-a învățat pe voi să păziți doar jumătate din textul poruncii? Cum m-ai cataloga pe mine dacă aș păzi doar jumătate din porunca a VI-a (În loc de "să nu ucizi", eu să citesc și să respect "să ucizi")?
noi NU ne inchinam materiei ci lui Dumnezeu

Citat:
Șarpele de aramă a fost un fel de reprezentare(1) a lui Hristos, dar nu în scop de închinare(2). Evreii nu trebuiau să se închine șarpelui, când au făcut-o, se numește că erau idolatri și reprezentarea a fost distrusă, cunoști episodul... Așa că atenție! Folosirea inadecvată a reprezentărilor lui Hristos poate transforma închinătorul în idolatru.
ce intelegi tu prin idolatrie?

Citat:
Argument de tot plânsul! Și grecii când se închinau înaintea statuii lui Zeus, nu spuneau "Mărită statuie a lui Zeus, ajută-ne!"
de tot plansul e argumentul tau. Zeus NU exista si din acest motiv inchinarea la statuia lui era egala cu zero. Dar Hristos e Dumnezeu si este viu. Eu cand zic in fata icoanei cu chipul mantuitorului pe ea: Doamne Iisuse Hristoase milostiv fii mie pacatosului, UNDE ESTE IDOLATRIA MEA? Cum incalc eu porunca din decalog de vreme ce rugaciunea mea este adresata lui Hristos si nu icoanei?

Citat:
Și mai jalnic argument! În Sfânta Sfintelor, oamenii de rând și preoții nu aveau acces. Doar marele preot intra și doar o dată pe an!
argument JALNIC adventist! Amice, eu am zis ca evreii se inchinau stand IN FATA Sfintei Sfintelor unde se afla catapeteasma (draperia) cu chipuri de ingeri gravata pe ea) si NU IN INTERIORUL Sfantei Sfintelor, unde intra arhiereul o data pe an. E o MARE diferenta a fi in fata unei cladiri si nu in interiorul cladirii.

Citat:
Ziua învierii lui Hristos în acel an a fost 16 Nisan- zi de Paște. Dacă aveți sărbătoarea Paștelor (care ziceți că nu e în amintirea ieșirii din Egipt, ci în amintirea Învierii Domnului), ce rost mai are sărbătoarea duminicii?
Hristos a inviat duminica, deci fiecare duminica este o reamintire a invierii lui

Citat:
În ce "altă evanghelie" ai citit basmul acesta? Femeile mironosițe n-au auzit asemenea cuvinte de "Bucurați-vă!", ba dimpotrivă, s-au înspăimântat și au plecat îngrozite de la mormânt.
pentru cultura ta generala uite aici amice:
"Dar iată că le-a întâmpinat Isus și le-a zis: „BUCURATI-VA!” Ele s-au apropiat să-I cuprindă picioarele și I s-au închinat" (Matei 28:9-Biblia Cornilescu)
"Și iată, Isus le-a întâmpinat, zicând: Bucurati-va! Și au venit și s-au apucat de picioarele lui, și s-au închinat" (Matei 28:9-Biblia King James)

Last edited by stefan florin; 16.07.2012 at 19:39:05.
Vechi 16.07.2012, 20:56:56
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
De confirmat o confirmă... pe ici-pe colo, prin părțile esențiale... și acolo parțial. De exemplu, bazaconia asta de "ziua a 8-a" m-a dat grămadă! De unde au mai scos-o, din ce puțuri ale gândirii abisale?
Recomad pastrarea limitelor decentei in adresare, ce implica excluderea expresiilor cu contatii peiorative.

"noi asteptam cer nou si pamant nou in care domneste toata Dreptatea" caci "cerul si pamantul vor trece" si Sfantul Ioan Teologua a vazut "cer nou si pamant nou".

Astfel in teologia ortodoxa ziua a 8-a este tocmai acest "cer nou si pamant nou". (Pentru detalii vezi Sfantul Vasile cel Mare, omilii la heixaimeron). Iar inceputul zilei a 8-a este invierea Domnului.
"Cine are urechi de auzit sa auda" si cine are minte induhovnicita va intelege spiritualitatea ortodoxa.

Spor la studiu...

P.S. Noi ortodocsii slavim pe Dumnezeu cantand si "Doamne in Biserica stand in cer mi se pare a fi"...
Vechi 16.07.2012, 21:05:43
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
Paradoxul acesta e un motiv de perpetuă uimire: săptămâna de 8 zile, ... Doamne ferește-ne!
Saptamana din universul acesta, dupa iesirea lui Adam din rai este impartita in sapte zile ce au o durata egala de aproximativ 24 de ore (potrivit sistemului de referinta al omului de pe Terra).

Pentru a vorbi de durata zilelor creatiei trebuie precizat un sistem de referinta, intrucat evident ca ele nu aveau o durata egala de 24 de ore indiferent de sistemul de referinta din univers ales.

Ziua a 8-a in sens mistic ortodox este "cerul ce nou si pamantul cel nou" caci "cerul si pamantul vor trece" deci acest univers... se va nimici (Petru, Isaia, Psalmi, Evrei...) iar inceputul zilei a 8-a (vesnicia in imparatia lui Dumnezeu) este ziua invierii Domnului (care in acest univers corespunde primei zile a saptamanii: Duminica).

Ziua invierii Domnului este zia pe care Dumnezeu a facut-o si nu omul: "ca sa ne bucuram si sa ne veselim intru ea... sarbatorind pana la Sfantul Altar (Sfanta Liturghie,Sfanta Euharistie)... "(Psalmul 117) caci Hristos Iisus Insusi spune "binecuvantatu-v-am pe voi din casa Domnului" (Psalmul 117)
Vechi 16.07.2012, 21:25:06
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Bun, pana la urma cum vezi tu calea spre mantuire? Ca nu te inteleg. Ar trebui ca adevaratul cautator, ca dovada ca el cauta cu adevarat, sa citeasca sau sa intrebe pe preoti?
Eu asa vad lucrurile.
Tu vezi ceva ne-natural in asta?
Este o vorba "cine vrea sa se mantuiasca, cu intrebarea calatoreste".
Iar uneori trebuie sa calatoresti inclusiv cu picioarele pentru a gasi persoana potrivita caruia sa-i pui intrebarea.

Dorinta de mantuire trebuie sa se manifeste cumva in exterior, daca nu este osteneala, nu este nici rasplata.

Sau altfel spus, "vrednic este lucratorul de plata sa".
Daca vrea plata dar lucrare sa o faca altii..

Citat:
Iar crestinul, in afara de a lucra pentru el insusi ar trebui sa astepte sa fie intrebat, eventual sa scrie carti?
Poate fi si misionar daca acolo bati, insa daca are o harisma in acest sens ca misionarismul nu se face cu sloganuri si nu e de nasul oricui.

Citat:
Sau la ce e bun un crestin care cunoaste?
E bun sa puna in practia ceea ce cunoaste pana cand "lumina lui va straluci inaintea oamenilor" si fara sa-l ia gura pe dinainte crezand ca e facut sa invete pe altii cand poate de fapt nu are harul asta si mai rau face ridiculizand si credinta a carui exponent se crede.

Citat:
E doar o analiza la rece; o simpla observatie. Chiar daca as vrea sa ma plang nu as face-o inaintea ta, si cred ca stii de ce.
Pai intr-un fel te-ai plans deja, ti-ai spus oful, ti-am dat exemple de demersuri aparent bine intentionate dar esuate si cum si de ce au esuat.

Mai departe cred ca esti destul de matura sa pricepi daca ai si o farama de simtz auto-critic si nu l-ai irosit pe tot indreptandu-l cvasi-exclusiv in afara ta.

Citat:
Faptul ca nu vad zaharelul la tine nu inseamna ca nu se gasesc alte solutii.
Zaharelul la mine? Nu e la mine, ai priceput prost.
Sigur ca solutii sunt peste tot dar alea bune sunt rare.

Stii cum se zice: "ingusta e calea care duce la Viata si putin sunt cei care o afla".

Sigur, poti sa gandesti ca te afli pe calea cea ingusta, dar sa stii ca realitatea nu se deformeaza ca sa se muleze pe vointa noastra care vrea sa sfideze legile fizicii spirituale.
Vechi 16.07.2012, 21:40:00
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Bun zis ! Pe vremea vechiului Israel si pe vremea lui Iisus Hristos nu existau icoane - pentru ca inca se aflau in legea veche. Insa pe vremea primilor crestini si ai Apostolilor au existat icoane : Sfantul Apostol Evanghelist Luca a pictat prima icoana. Iar aceasta afirmatie se afla in istoria Bisericii (Sfanta Traditie). Iar noi ortodocsii (cat si catolicii) avem mult mai multa incredere in scrierile Sfintilor Parinti decat in minciunile ereticilor.
"Ereticii mincinoși" fiind cine? Sfinții evangheliști și apostoli?!? Hai să revenim cu picioarele pe pământ! În NT sunt consemnate problemele esențiale (de acord că problema icoanelor e esențială -cel puțin în Biserica Ortodoxă-?) ale Bisericii Creștine timp de 60 (șasezeci!) de ani după intrarea în vigoare a Legii Noi. Nici măcar o vorbuliță despre basmul acesta total iurea cu icoanele! Nici măcar în cele 2 (două!) cărți scrise de cel pe care-l numiți primul "iconar" al creștinismului. De parcă n-ați cunoaște frământata istorie a introducerii și scoaterii icoanelor în Biserică...

Citat:
Avem incredere in Sfintii Parinti pentru ca ei au trait in perioada Sfintilor Apostoli.
Perioada sfinților apostoli a fost până când aceștia au murit. Ce sfinți părinți au trăit în această perioadă? Rectific: ce sfinți părinți au trăit luînd decizii majore (decizia introducerii icoanelor în Biserică este una majoră. Contraziceți-mă dacă nu am dreptate) pentru Biserică în vremea când trăiau sfinții apostoli? Vreau să zic că nu mă interesează activitatea lor ca bebeluși.

Citat:
Evreilor le era interzis sa il picteze pe Dumnezeu , pentru ca ei nu stiau cum arata Dumnezeu. Sfintii Apostoli l-au vazut pe Dumnezeu , si deci si-au permis sa picteze icoane.
Pana cand nu vor intelege lucrul asta, adventistii ?
Ce să înțeleagă adventiștii? Că sfinții apostoli (acum nu doar Luca, ci toți apostolii s-au apucat de pictură!) L-au pictat pe Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Duhul Sfânt pentru că "au văzut" și "știau cum arată"? Vă dați seama ce erezie nimicitoare tocmai ați confirmat?

Citat:
Dumneata stii diferenta dintre adorare si cinstire ?
Teoria justificativă e una și practica curentă e alta: cădere în genunchi înaintea icoanei, sărutarea ei, tămâiere, aprinderea candelei. Și nu [doar] înaintea icoanei lui Dumnezeu, ci și înaintea icoanelor (lucru de regulă evitat în discuții) de sfinți și sfinte ori rămășițe pământești. Nici nu mai are rost să ne certăm dacă toți au fost sfinți sau sfinte...

Citat:
Sarbatoarea Duminicii reprezinta o aducere-aminte (pomenire) a Invierii Domnului.
Domnul Hristos ne-a poruncit cum să ne aducem aminte (pomenire) de Moartea Lui, de Învierea Lui, ba chiar și de Revenirea Lui! Nu era menționat nimic cu privire la duminică. Pardon, nici măcar nu se numea duminică, ci "ziua aia care vine după sâmbăta" (am tradus în cuvintele noastre cotidiene)!
Vechi 16.07.2012, 21:52:11
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
de ce nu mai e valabila de vreme ce voi adventistii sustineti ca respectati intocmai legea Vechiului Testament?
Eroare! Când am susținut că respectăm "legea Vechiului Testament" (cred că prin expresia aceasta nu te referi la Decalog, căci poruncile lui sunt prezente și în NT)? Știi cumva de adventiști că au preoți, altare, cădelnițe, tămâie, Paște, Cincizecime, etc.?

Citat:
nu am pervertit nimic. Iacob zice: "Dacă, într-adevăr, împliniți legea împărătească, potrivit Scripturii: "Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți", bine faceți". Exista aceasta poruna in decalog? Arata-mi versetul biblic. Defapt ti l-am mai cerut de cateva ori si NU mi l-ai postat
De ce-mi ceri să-ți arăt? Îți arată sf. ap. Iacov și nu-l crezi, nu-mi fac nicio iluzie că m-ai crede pe mine!

Citat:
NU gasim ninaieri in NT porunci sau indrumari ca noi crestinii sa tinem sabath-ul sau sambata.
Nu "găsiți", dar ați căutat? Ori ați decretat emfatic că "găsim porunci sau îndrumări" ca noi creștinii să ținem prima zi a săptămânii...

Citat:
Arata-mi UN SINGUR verset biblic in care frangerea painii s-ar fi tinut sambata in NT
Nici nu e nevoie, prima frângere a pâinii s-a ținut joia, iar apoi s-a ținut în fiecare zi a săptămânii. Cam asta spun versetele biblice pe care ți le-am postat de nenumărate ori.

Citat:
noi NU ne inchinam materiei ci lui Dumnezeu
Repeți mecanic propoziția aceasta, deși semnul crucii e un semn cât se poate de material, iar reprezentările în fața cărora vă închinați sunt materie: cruci, icoane, moaște. Nu primează spiritul, ori "închinarea în spirit și adevăr"

Citat:
ce intelegi tu prin idolatrie?
Contează ce înțeleg eu? Până și tu ești de acord că șarpele de aramă a devenit obiect idolatru când evreii au început să i se închine și să-i ardă tămâie în Templu. Reține -dacă cumva ai uitat- că acel obiect era reprezentarea lui Iisus Hristos!

Citat:
de tot plansul e argumentul tau. Zeus NU exista
Ai dreptate, nu exista, însă păgânii credeau sincer că exista și i se închinau având în față reprezentarea lui în scop de închinare.

Citat:
si din acest motiv inchinarea la statuia lui era egala cu zero.
Crezi tu! Gestul acela era i-do-la-tri-e! Apostolul Pavel spune că e egal cu zero mâncarea din lucrurile jertfite idolilor, însă nu aprobă închinarea în fața idolilor; să fim bine înțeleși!

Citat:
Dar Hristos e Dumnezeu si este viu. Eu cand zic in fata icoanei cu chipul mantuitorului pe ea: Doamne Iisuse Hristoase milostiv fii mie pacatosului, UNDE ESTE IDOLATRIA MEA? Cum incalc eu porunca din decalog de vreme ce rugaciunea mea este adresata lui Hristos si nu icoanei?
Simplu: prin închinarea înaintea unei reprezentări croite în scop de închinare! Iarăși amintesc: icoana Mântuitorului nu este singura în fața căreia te închini și o săruți. Cum s-ar simți soția ta văzând că o săruți și-i faci cadouri prietenei ei în timp ce rostești senin: "Soția mea, ce mult te iubesc!" Cam aceasta e dezolanta imagine oferită Mântuitorului prin catedrale!

Citat:
argument JALNIC adventist! Amice, eu am zis ca evreii se inchinau stand IN FATA Sfintei Sfintelor unde se afla catapeteasma (draperia) cu chipuri de ingeri gravata pe ea) si NU IN INTERIORUL Sfantei Sfintelor, unde intra arhiereul o data pe an. E o MARE diferenta a fi in fata unei cladiri si nu in interiorul cladirii.
Draperia era în interiorul clădirii și nu în curte. Acum negi că ai scris de închinarea evreilor în fața chivotului?

Citat:
Hristos a inviat duminica, deci fiecare duminica este o reamintire a invierii lui
Asta ca poruncă a omului, dar cu porunca lui Dumnezeu ce faceți?

Citat:
pentru cultura ta generala uite aici amice:
"Dar iată că le-a întâmpinat Isus și le-a zis: „BUCURATI-VA!” Ele s-au apropiat să-I cuprindă picioarele și I s-au închinat" (Matei 28:9-Biblia Cornilescu)
"Și iată, Isus le-a întâmpinat, zicând: Bucurati-va! Și au venit și s-au apucat de picioarele lui, și s-au închinat" (Matei 28:9-Biblia King James)
Credeam că era vorba de primele cuvinte auzite de ele după Înviere, așa este. Bun, și ce semnifică acest "Bucurați-vă!" Înseamnă "să lepădați sabatul și de acum să păziți duminica spre pomenirea Mea!"? A cerut El asta atunci , ori în timpul celor 40 de zile cât a mai stat printre ei?
Vechi 16.07.2012, 21:56:17
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Recomad pastrarea limitelor decentei in adresare, ce implica excluderea expresiilor cu contatii peiorative.
V-am adresat cumva cuvinte indecente, ori peiorative? Dacă da, indicați-mi-le și o să le corectez cerându-mi scuze.

Citat:
"noi asteptam cer nou si pamant nou in care domneste toata Dreptatea" caci "cerul si pamantul vor trece" si Sfantul Ioan Teologua a vazut "cer nou si pamant nou".

Astfel in teologia ortodoxa ziua a 8-a este tocmai acest "cer nou si pamant nou".
Așa. Și ce are de-a face această "zi a opta" cu săptămâna de șapte zile (scuzați indecentul și peiorativul pleonasm!), respectiv cu sfânta și binecuvântata de Dumnezeu zi a șaptea?

Citat:
P.S. Noi ortodocsii slavim pe Dumnezeu cantand si "Doamne in Biserica stand in cer mi se pare a fi"...
Nicio problemă, și noi adventiștii cântăm:

Cred că ziua de Sabat
Lege sfântă-i de urmat,
Cred Cuvântul cum stă scris
Și am cerul tot deschis
(Imnul 57. strofa 4)
Vechi 16.07.2012, 21:58:39
Banned

Implicit

Citat:
Saptamana din universul acesta, dupa iesirea lui Adam din rai este impartita in sapte zile ce au o durata egala de aproximativ 24 de ore
Și săptămâna dintre Creație și ieșirea din Rai era tot de șapte zile, nu scrie că ar fi avut 8.

Citat:
Pentru a vorbi de durata zilelor creatiei trebuie precizat un sistem de referinta, intrucat evident ca ele nu aveau o durata egala de 24 de ore indiferent de sistemul de referinta din univers ales.
Ce vă face să credeți că e "evident"?

Citat:
Ziua a 8-a in sens mistic ortodox este "cerul ce nou si pamantul cel nou" caci "cerul si pamantul vor trece" deci acest univers... se va nimici (Petru, Isaia, Psalmi, Evrei...) iar inceputul zilei a 8-a (vesnicia in imparatia lui Dumnezeu) este ziua invierii Domnului (care in acest univers corespunde primei zile a saptamanii: Duminica).
Bun, să zicem că acum înțeleg: e doar sensul mistic ortodox. Totuși nu pot pricepe ce legătură are acest "sens mistic" cu ziua a șaptea sfințită și binecuvântată de Dumnezeu, căci ce binecuvintează Dumnezeu e binecuvântat pe veci. Iar proorocul Isaia ne spune că și în această "zi a opta"-adică Veșnicia, tot ziua a șaptea va fi ziua specială dedicată Domnului...
Vechi 16.07.2012, 22:09:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Eu n-am găsit așa ceva în "materialele de propagandă date membrilor", tu ai găsit? Spusesem mai ieri-alaltăieri că în "Babilon" ar putea fi până și adventiști. Depinde ce comportament alege fiecare în raport cu acest înșelător "vin al Babilonului"...
Alunecos ca intodeauna.
"Ar putea fi pana si" nu e o scuza.
Sigur ca "ar putea fi", daca se trezesc si isi dau seama ca profetii adventisti nu sunt deloc profeti sau daca sunt sunt din aia mincinosi.

"Pe la mijlocul anului 1843, Fitch a inceput sa proclame chemarea: "Iesiti din Babilon". Miller a sovait, dar in septembrie 1844, Joshua V. Himes, un apropiat al lui Miller, a lansat apelul la separare. Milleritii au simtit tot mai mult ca trebuie sa "iasa" din bisericile protestante, fiice ale Biserici Catolice, care erau imbibate cu doctrinele intinate ale Babilonului si care lepadau categoric solia marelui ceas al judecatii lui Dumnezeu pe care se credea ca o vesteste milerismul.
Acesta este fundalul credintei acelor mileriti care au devenit primii adventisti de ziua a saptea, cum ca miscarea milerita vestea solia ingerului al doilea din Apocalipsa 14."

Recunosti pasajul?
Vechi 16.07.2012, 22:18:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Alunecos ca intodeauna.
"Ar putea fi pana si" nu e o scuza.
Sigur ca "ar putea fi", daca se trezesc si isi dau seama ca profetii adventisti nu sunt deloc profeti sau daca sunt sunt din aia mincinosi.

"Pe la mijlocul anului 1843, Fitch a inceput sa proclame chemarea: "Iesiti din Babilon". Miller a sovait, dar in septembrie 1844, Joshua V. Himes, un apropiat al lui Miller, a lansat apelul la separare. Milleritii au simtit tot mai mult ca trebuie sa "iasa" din bisericile protestante, fiice ale Biserici Catolice, care erau imbibate cu doctrinele intinate ale Babilonului si care lepadau categoric solia marelui ceas al judecatii lui Dumnezeu pe care se credea ca o vesteste milerismul.
Acesta este fundalul credintei acelor mileriti care au devenit primii adventisti de ziua a saptea, cum ca miscarea milerita vestea solia ingerului al doilea din Apocalipsa 14."

Recunosti pasajul?
Ce anume trebuie să recunosc în acest pasaj? Faptul că și tu ești alunecos?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09