![]() |
![]() |
|
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
"Dar iată că le-a întâmpinat Isus și le-a zis: „BUCURATI-VA!” Ele s-au apropiat să-I cuprindă picioarele și I s-au închinat" (Matei 28:9-Biblia Cornilescu) "Și iată, Isus le-a întâmpinat, zicând: Bucurati-va! Și au venit și s-au apucat de picioarele lui, și s-au închinat" (Matei 28:9-Biblia King James) Last edited by stefan florin; 16.07.2012 at 19:39:05. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"noi asteptam cer nou si pamant nou in care domneste toata Dreptatea" caci "cerul si pamantul vor trece" si Sfantul Ioan Teologua a vazut "cer nou si pamant nou". Astfel in teologia ortodoxa ziua a 8-a este tocmai acest "cer nou si pamant nou". (Pentru detalii vezi Sfantul Vasile cel Mare, omilii la heixaimeron). Iar inceputul zilei a 8-a este invierea Domnului. "Cine are urechi de auzit sa auda" si cine are minte induhovnicita va intelege spiritualitatea ortodoxa. Spor la studiu... P.S. Noi ortodocsii slavim pe Dumnezeu cantand si "Doamne in Biserica stand in cer mi se pare a fi"... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pentru a vorbi de durata zilelor creatiei trebuie precizat un sistem de referinta, intrucat evident ca ele nu aveau o durata egala de 24 de ore indiferent de sistemul de referinta din univers ales. Ziua a 8-a in sens mistic ortodox este "cerul ce nou si pamantul cel nou" caci "cerul si pamantul vor trece" deci acest univers... se va nimici (Petru, Isaia, Psalmi, Evrei...) iar inceputul zilei a 8-a (vesnicia in imparatia lui Dumnezeu) este ziua invierii Domnului (care in acest univers corespunde primei zile a saptamanii: Duminica). Ziua invierii Domnului este zia pe care Dumnezeu a facut-o si nu omul: "ca sa ne bucuram si sa ne veselim intru ea... sarbatorind pana la Sfantul Altar (Sfanta Liturghie,Sfanta Euharistie)... "(Psalmul 117) caci Hristos Iisus Insusi spune "binecuvantatu-v-am pe voi din casa Domnului" (Psalmul 117) |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Tu vezi ceva ne-natural in asta? Este o vorba "cine vrea sa se mantuiasca, cu intrebarea calatoreste". Iar uneori trebuie sa calatoresti inclusiv cu picioarele pentru a gasi persoana potrivita caruia sa-i pui intrebarea. Dorinta de mantuire trebuie sa se manifeste cumva in exterior, daca nu este osteneala, nu este nici rasplata. Sau altfel spus, "vrednic este lucratorul de plata sa". Daca vrea plata dar lucrare sa o faca altii.. Citat:
Citat:
Citat:
Mai departe cred ca esti destul de matura sa pricepi daca ai si o farama de simtz auto-critic si nu l-ai irosit pe tot indreptandu-l cvasi-exclusiv in afara ta. Citat:
Sigur ca solutii sunt peste tot dar alea bune sunt rare. Stii cum se zice: "ingusta e calea care duce la Viata si putin sunt cei care o afla". Sigur, poti sa gandesti ca te afli pe calea cea ingusta, dar sa stii ca realitatea nu se deformeaza ca sa se muleze pe vointa noastra care vrea sa sfideze legile fizicii spirituale. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Teoria justificativă e una și practica curentă e alta: cădere în genunchi înaintea icoanei, sărutarea ei, tămâiere, aprinderea candelei. Și nu [doar] înaintea icoanei lui Dumnezeu, ci și înaintea icoanelor (lucru de regulă evitat în discuții) de sfinți și sfinte ori rămășițe pământești. Nici nu mai are rost să ne certăm dacă toți au fost sfinți sau sfinte... Domnul Hristos ne-a poruncit cum să ne aducem aminte (pomenire) de Moartea Lui, de Învierea Lui, ba chiar și de Revenirea Lui! Nu era menționat nimic cu privire la duminică. Pardon, nici măcar nu se numea duminică, ci "ziua aia care vine după sâmbăta" (am tradus în cuvintele noastre cotidiene)! |
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Repeți mecanic propoziția aceasta, deși semnul crucii e un semn cât se poate de material, iar reprezentările în fața cărora vă închinați sunt materie: cruci, icoane, moaște. Nu primează spiritul, ori "închinarea în spirit și adevăr" Contează ce înțeleg eu? Până și tu ești de acord că șarpele de aramă a devenit obiect idolatru când evreii au început să i se închine și să-i ardă tămâie în Templu. Reține -dacă cumva ai uitat- că acel obiect era reprezentarea lui Iisus Hristos! Ai dreptate, nu exista, însă păgânii credeau sincer că exista și i se închinau având în față reprezentarea lui în scop de închinare. Citat:
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Cred că ziua de Sabat Lege sfântă-i de urmat, Cred Cuvântul cum stă scris Și am cerul tot deschis (Imnul 57. strofa 4)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Ar putea fi pana si" nu e o scuza. Sigur ca "ar putea fi", daca se trezesc si isi dau seama ca profetii adventisti nu sunt deloc profeti sau daca sunt sunt din aia mincinosi. "Pe la mijlocul anului 1843, Fitch a inceput sa proclame chemarea: "Iesiti din Babilon". Miller a sovait, dar in septembrie 1844, Joshua V. Himes, un apropiat al lui Miller, a lansat apelul la separare. Milleritii au simtit tot mai mult ca trebuie sa "iasa" din bisericile protestante, fiice ale Biserici Catolice, care erau imbibate cu doctrinele intinate ale Babilonului si care lepadau categoric solia marelui ceas al judecatii lui Dumnezeu pe care se credea ca o vesteste milerismul. Acesta este fundalul credintei acelor mileriti care au devenit primii adventisti de ziua a saptea, cum ca miscarea milerita vestea solia ingerului al doilea din Apocalipsa 14." Recunosti pasajul? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|