Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.01.2018, 23:20:42
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Uneori, cand te agiti prea tare, ( inca nu mi-ai raspuns daca din cand in cand bei mai multe pahare de vin) spui minciuni cu nemiluita. Nu le mai cerni.
Ca si aia cu "invatatura oficiala a cultului penticostal"

Singurii care au bolborosit sunt boscoroditorii limbii slavone.
Si acestia NU erau in Biserica Penticostala
Uite aici:
https://cuvseraphimrose.wordpress.co...irea-in-limbi/
Citat:
O persoană a recunoscut că, asemenea multor altora, după ce a vorbit în limbi, „rosteam adesea silabe fără sens în efortul de a-mi provoca fluxul rugăciunii în limbi” (Sherill, p. 127); eforturi care, departe de a fi descurajate, sunt recomandate cu zel de către penticostali. „A scoate sunete pe gură nu înseamnă, desigur, „a vorbi în limbi”, dar acest gest poate constitui un act onest de credintă, pe care Duhul Sfânt îl va onora dăruindu-i acelei persoane puterea de a vorbi într-o altă limbă” (Harper, p. 11).

Un alt pastor protestant spune: „Se pare că greutatea initială de a vorbi în limbi nu este altceva decât constiinta că tu esti acela care trebuie „să vorbească” în continuare, cu orice pret
 Primele silabe si cuvinte pot să-ti sune ciudat la ureche. Ele pot fi rostite cu greutate sau pot fi chiar nearticulate. E posibil să crezi chiar că le inventezi. Dar în măsura în care vorbesti fără oprire si cu credintă
 Duhul va alcătui pentru tine o limbă de rugăciune si de laudă (Christenson, p. 130).

Un „teolog” iezuit ne povesteste cum a pus el în practică aceste sfaturi: „După micul dejun am simtit că ceva mă trage aproape irezistibil către capela unde m-am asezat să mă rog. Luându-mă după descrierea lui Jim, despre cum a primit el darul limbilor, am început să rostesc încet, numai pentru mine: „La, la, la, la”. Spre marea mea uluire a urmat o miscare rapidă a limbii si buzelor însotită de un sentiment extraordinar de devotiune interioară” (Gelpi, p. 1).
La, la, la nu este rugaciune domnule si nu este limba, si nu asa se incepe o rugaciune catre Dumnezeu.
Vechi 02.01.2018, 23:22:02
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

-
Wrong quote...
Vechi 02.01.2018, 23:22:28
Penticostalul Traditional Penticostalul Traditional is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Deci ce este a vorbi în limbi ? Cel ce se boteza îndată vorbea în limba indienilor, a egiptenilor, a perșilor, a sciților, a tracilor; așa că un om vorbea în multe limbi. [/b]
Slava Domnului!
Asa ar trebui sa fie si in zilele noastre, in bisericile noastre.
Vechi 02.01.2018, 23:25:17
Ali Baba Ali Baba is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2017
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
11. Deci dacă nu voi ști înțelesul cuvintelor, voi fi barbar pentru cel care vorbește, și cel care vorbește barbar pentru mine.". Fiecare limba din lume, din orice colt al lumii, are intelesul ei. Chiar daca nu inteleg limba tailandeza, aceasta are intelesul ei, un tailandez o intelege. Cei din afara unui popor erau numiti barbari in acele timpuri.
nu domne, sunt chestii diferite. primul e cazul cu cel care vorbeste in limbi si se zideste singur, celalalt e valabil pentru cei adevarati, cei care prorocesc altora. ala, primul, nu conteaza practic ce sunete scoate daca asa ajunge la divinitate.
Dar Duhul spune lămurit că, în vremurile din urmă, unii se vor lepăda de credință, ca să se alipească de duhuri înșelătoare și de învățăturile dracilor, abătuți de fățărnicia unor oameni care vorbesc minciuni, însemnați cu fierul roșu în însuși cugetul lor. Ei opresc căsătoria și întrebuințarea bucatelor pe care Dumnezeu le-a făcut ca să fie luate cu mulțumiri de către cei ce cred și cunosc adevărul.
Vechi 02.01.2018, 23:25:34
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ali Baba Vezi mesajul
dar aici? se da ca exemplu sau se lauda?!? intelesul este ca se roaga mai mult decat ei si ca vorbeste cu Dumnezeu? cum explicati?

18. Mulțumesc Dumnezeului meu, că vorbesc în limbi mai mult decât voi toți;
Eu cred ca aici Apostolul afirma doua adevaruri:
1. Rugaciunea in alte limbi este ceva foarte valoros si eu o practic foarte mult
2. Macar ca si eu pot vorbi in alte limbi in Biserica, NU vreau sa vorbesc decat daca voi intelegeti ceea ce spun.
Vechi 02.01.2018, 23:28:31
Senior Member

Implicit

Citat:
Uite aici:
Ti-am mai spus si iti repet, cu rabdare: NU voi citi nicio sursa externa pana cand tu nu vei citi cu seriozitate si in duh de rugaciune invatatura Mantuitorului si a Sfintilor Sai Apostoli.

Deci, NU ma uit pe link-ul dat.
Pana nu citesti 1 Corinteni 14.
Vechi 02.01.2018, 23:32:14
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
deci, dupa parerea mea vorbirea respectiva e o chestie individuala, singur se zideste. si nu trebuie oprit daca e cuviincios si respecta randuiala.
Spune ca e mai buna proorocia, ca fiecare intelege ce vrea sa spuan cel ce prooroceste. Pentru ca cel ce vorbeste in limbi nu este inteles de nimeni, daca nu exista si un translator. Si se zideste doar pe sine, pentru ca nu-i ajuta cu nimic pe ceilalti, daca nu inteleg (ar intelege cei din acel popor care vorbeste limba). Si se zideste pentru ca vorbirea in limbi era o harisma, o minune de la Dumnezeu, o lucrare a harului.
Citat:
ca sunt mii de culte crestine astazi in lume nu e chestie ce tine de luther, e un fapt. eu nu cred ca exista o autoritate lumeasca care sa poata spune cuiva cum si in ce fel poate el sa simta credinta in Hristos. si nici pomeneala ca aceasta autoritate sa fie bor, sau vreun sfant sinod ortodox infiintat de petru cel mare ca sa-i tina tzucalul peste noapte.
Ceea ce spui tu are o logica gresita, am intalnit aceeasi gandire la cei ce erau puternic influentati de conceptiile ecumeniste (foarte putini). Unii spun ca pamantul e plat, in logica aceasta bizara (care are legatura si cu cocneptia"corectitudinii politice") ar insesemna ca si ei au dreptate si ce ce spun ca pamantul e rotund. Si ce daca sunt multe grupari care isi spun biserici crestine? Isi pot spune cum vor, ca nu e ceva inregistrat ca brevet, sa nu aiba voie sa foloseasca numele. Nu inseamna ca si sunt. Sfantul Iustin Popovici spune ca celelalte culte sunt antibiserici.
Vechi 02.01.2018, 23:36:46
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
1. Da, asa scrie in Sfanta Scriptura, ca e vorba de limbile diferitelor popoare. Deci nu ceea ce pretind penticostalii.
Asta pretind penticostalii: ca e vorba de limbile diferitelor popoare.
Pentru ca asta spune Biblia.

Mai este o conceptie marginala care spune despre limbile ceresti. Pentru ca asa spune Apostolul: "chiar daca as vorbi in limbi ceresti sau pamantesti". Iar Mantuitorul Hristos atunci cand vorbeste despre semnele care vor insoti pe cei credinciosi aminteste si vorbirea in limbi. Iar El spune acolo: "in limbi noi vor grai". "Limbi noi" este un concept enuntat de insusi Mantuitorul.

Dar repet, este o falsa problema.
Limbi deja cunoscute sau limbi noi, limbi pamantesti sau limbi ceresti, IMPORTANT este ca oricum, cei care se roaga in limbi NU cunosc limba in care se roaga.
Vechi 02.01.2018, 23:38:29
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Penticostalul Traditional Vezi mesajul
Nu cred ca exista o biserica ortodoxa in Romania in care sa se invete ceea ce ai spus tu in postarea anterioara.
De fapt sunt sigur ca NU se invata.

In Biserica insa se dau toate aceste invataturi ale Scripturii, ai dreptate.
Biserica este doar Biserica Ortodoxa, cultul vostru nu are nicio legatura cu Biserica. In Biserica se invata toata invatatura crestina. Inclusiv cea despre vorbirea in limbi, o harsima ce a existat doar la inceputul crestinismului. Dupa aceea au ramas harisme mult mai mari, la fel si minuni. Cred ca ti-am mai dat acest link, cu sfantul Paisie, care lumina cu lumina harului, o harsiam mai mare decat vorbirea in limbi. Sau sfantul Serafim de Sarov.
Vechi 02.01.2018, 23:39:02
Senior Member

Implicit

Citat:
La, la, la nu este rugaciune domnule si nu este limba, si nu asa se incepe o rugaciune catre Dumnezeu.
Absolut corect. Aici suntem de acord.
Cel mult asa se poate incepe o cantare...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre vorbirea cu mortii strajeru Secte si culte 2 09.04.2018 22:32:16
Vorbirea in limbi - ajutor Archangel Reguli generale de utilizare a forumului 37 03.01.2013 12:16:48
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Vorbirea despre Dumnezeu George.m Spiritualitatea ortodoxa 28 02.02.2011 13:01:53
DESPRE VORBIREA IN LIMBI Ioan_Ciobota Generalitati 4 24.03.2010 17:09:10