![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In primul rand, nu te-ai obosit sa urmaresti contextul discutiei, in care citatul respectiv a fost adus intr-o discutie in care era vorba de Cain. In al doilea rand, pasajul in cauza se refera la cei care nu au primit Legea, asta include si pe evrei inainte de a primi Legea, dupa iesirea din Egipt. Citat:
Daca ai sa reusesti pana la urma sa urmaresti discutia, ai sa vezi ca ceea ce am aratat eu exista exclusiv in Sf. Scriptura. Apelul la traditie in acest caz, il fac adventistii, care apeleaza la deloc-sfanta traditie a pretinsei profetese EGW, care pune in Scriptura lucruri care nu exista pentru a iesi pasienta cu Sabatul (cum s-ar mai deosebi altfel adventistii de restul neoprotestantilor?) N-ai decat sa arati cu Scriptura (dar nu cu presupuneri pe marginea ei) ca vreun om ar fi tinut Sabatul inainte de iesirea din Egipt. Last edited by AlinB; 27.12.2009 at 02:27:54. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Că Dumnezeu nu ar fi transmis Legea (voința Sa, principiile Lui morale) până la momentul Sinai, este o prejudecată ortodoxă ce vine în întâmpinarea lepădării poruncii a IV-a din Decalog acesta fiind privită ca "jidovească" și legată exclusiv de Exod. Ciudat cum celelalte 9 (sau mai precis 8) nu se bucură de același "tratament" din partea ortodocșilor. Citat:
Cu Scriptura am arătat cum un Dumnezeu a ținut Sabatul înainte de Exod, și un Om-Dumnezeu a ținut Sabatul în primul secol creștin. Arată-mi același lucru despre duminică pentru a mă convinge. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu a existat nici o tinere de Sabat inainte de Exod, iar Hristos si Apostolii nu au tinut sambata ci au dezlegat-o.Sa faci afirmatia ca "Dumnezeu a tinut sambata" inseamna sa Il subminezi pe Dumnezeu in fata unei "zile" si arata inca o data ca habar nu aveti ce inseama odihna si Sabatul, si ca idolatrizati o zi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ratacesti necunoscand Scripturile si nici puterea lui Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Scriptura zice textual: Dumnezeu S-a odihnit, a binecuvântat și a sfințit sabatul. Unde e rătăcirea?
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu zice ca a facut asta Sabatului, cuvantul care se traduce ca Sabat de acolo este verbul "a incetat" sau "a terminat" Dumnezeu creatia.Ratacirea e aici , ca litera ucide si Duhul este cel care da viata.
|
|
|||
|
|||
![]()
Rătăcirea vine din necunoașterea Scripturii, iar Scriptura (Gen.2,3) zice că Dumnezeu a sfințit și binecuvântat ziua a șaptea, deci a făcut aceasta zilei a șaptea. Catolici, ortodocși, protestanți și neoprotestanți - toți recunosc că ziua a șaptea este sâmbăta. Asta e problema...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|