Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.07.2010, 17:06:06
vidoveczandrei's Avatar
vidoveczandrei vidoveczandrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.02.2010
Locație: oradea
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vidoveczandrei
Smile

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
Prind Trinitas cand sunt in Bucuresti si am vazut lucruri foarte interesante.Joi zici ca este ,,Biblia in istorie"? Multumesc frumos>chiar ma intereseaza foarte mult.O sa urmaresc cu atentie.
iti recomand si alte emisiuni de ex:Filocalia in care se citeste invataturile Sfintii Parinti si un Pateric in care citeste despre o pilda de invatatura si ultima o invatatura de viata,alta ar fi Patristica Vietile Sfintiilor Parinti,daca vrei sa studiezi inca,daca vrei.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur
Reply With Quote
Vechi 12.07.2010, 17:44:10
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit versete si cu Sfinti Parinti

ar trebui sa punem ceva si din invataturile Sfintilor Parinti pentru ca ar fi frumos din partea noastra.
"Cand e vorba de lucruri trecatoare si pamantesti, suntem sarguitori si ravnitori, dar cand putem agonisi atat de usor pe cele netrecatoare si vesnice, noi intarziem si trandavim."Sfantul Ioan Gura de Aur
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 21:06:14
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Sa ne deschidem sufletul Mantuitorului Hristos !

Domnul Iisus sta la usa sufletului nostru si bate . Sa nu ne prefacem ca nu-I auzim glasul ! Sa deschidem , si El va face ordine in viata si sufletul nostru ! "Si , iesind Iisus s-a dus dupa obicei Muntele Maslinilor , si ucenicii L-au urmat . Si cand a sosit in acest loc , le-a zis :<<Rugati-va ca sa nu intrati in ispita>>. Si El S-a departat de la ei ca la o aruncatura de piatra , si ingenunchind , Se ruga zicand : << Parinte , de voiesti , treaca de la Mine acest pahar. Dar nu voia Mea, ci voia Ta sa se faca >> . Si , ridicandu-Se din rugaciune , a venit la ucenicii Lui si i-a aflat adormiti de intristare . Si le-a zis : <<De ce dormiti ? Sculati-va si va rugati , ca sa nu intrati in ispita >>. ( Luca 22 , 39-24 )
Vechi 13.07.2010, 22:24:32
Scotianul
Guest

Implicit Geneza 3:14-19

Zis-a Domnul Dumnezeu către șarpe: " Pentru că ai făcut aceasta, blestemat să fii între toate animalele și între toate fiarele câmpului; pe pântecele tău să te târăști și țărână să mănânci în toate zilele vieții tale! Dușmănie voi pune între tine și între femeie, între sămânța ta și sămânța ei; aceasta îți va zdrobi capul, iar tu îi vei înțepa călcâiul."

Iar femeii i-a zis: " Voi înmulți mereu necazurile tale, mai ales în vremea sarcinii tale; în dureri vei naște copii; atrasă vei fi către bărbatul tău și el te va stăpâni."

Iar lui Adam i-a zis: " Pentru că ai ascultat vorba femeii tale și ai mâncat din pomul din care ți-am poruncit: "Să nu mănânci", blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrănești din el în toate zilele vieții tale! Spini și pălămidă îți va rodi el și te vei hrăni cu iarba câmpului! În sudoarea fetei tale îți vei mânca pâinea ta, până te vei întoarce în pământul din care ești luat; căci pământ ești și în pământ te vei întoarce."
Reply With Quote
Vechi 13.07.2010, 23:59:54
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

"Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta și, închizând ușa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție."
Vechi 14.07.2010, 09:58:45
Scotianul
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
"Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta și, închizând ușa, roagă-te Tatălui tău, Care este în ascuns, și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție."
,,Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi."(Ioan 8:32)
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 12:25:17
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotianul Vezi mesajul
,,Și veți cunoaște adevărul, iar adevărul vă va face liberi."(Ioan 8:32)
...Amin.
Vechi 14.07.2010, 17:29:01
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Implicit Dumnezeu multumitor fata de Solomon

"Si I-a placut Domnului ca Solomon a cerut aceasta.
Si a zis Dumnezeu:''Deoarece tu ai cerut aceasta si n-ai cerut viata lunga,n-ai cerut bogatie,n-ai cerut sufletele dusmanilor tai,ci ai cerut intelepciune,ca stii sa judeci,
Iata Eu voi face dupa cuvantul tau;iata,Eu iti dau mintea inteleapta si priceputa,cum nici unul n-a fost ca tine inaintea ta si cum nici nu se va mai ridica dupa tine.
Ba iti voi da si ceea ce tu n-ai cerut:bogatia si slava,asa incat nici unul dintre regi nu va fi asemenea tie,in toate zilele tale.
Si daca vei umbla pe drumul Mele,ca sa pazesti legile Mele si poruncile Mele,cum a umblat tatal tau David,iti voi inmulti si zilele tale."(cap 3 vers 10-14).
Reply With Quote
Vechi 14.07.2010, 21:31:35
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vidoveczandrei Vezi mesajul
"Si I-a placut Domnului ca Solomon a cerut aceasta.
Si a zis Dumnezeu:''Deoarece tu ai cerut aceasta si n-ai cerut viata lunga,n-ai cerut bogatie,n-ai cerut sufletele dusmanilor tai,ci ai cerut intelepciune,ca stii sa judeci,
Iata Eu voi face dupa cuvantul tau;iata,Eu iti dau mintea inteleapta si priceputa,cum nici unul n-a fost ca tine inaintea ta si cum nici nu se va mai ridica dupa tine.
Ba iti voi da si ceea ce tu n-ai cerut:bogatia si slava,asa incat nici unul dintre regi nu va fi asemenea tie,in toate zilele tale.
Si daca vei umbla pe drumul Mele,ca sa pazesti legile Mele si poruncile Mele,cum a umblat tatal tau David,iti voi inmulti si zilele tale."(cap 3 vers 10-14).
Dumnezeu stie cel mai bine ce ne este de folos , chiar daca de multe ori ruga noastra nu ne este indeplinita intocmai ! De aici apar multe neantelegeri ale noastre , deznadejdea , uitarea , revolta , mahnirea si alte cele . Sa respectam Cuvantul Lui , si El va respecta ruga noastra !
Vechi 15.07.2010, 20:22:22
vidoveczandrei's Avatar
Senior Member

Smile

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Dumnezeu stie cel mai bine ce ne este de folos , chiar daca de multe ori ruga noastra nu ne este indeplinita intocmai ! De aici apar multe neantelegeri ale noastre , deznadejdea , uitarea , revolta , mahnirea si alte cele . Sa respectam Cuvantul Lui , si El va respecta ruga noastra !
asa e domnul Cristi,dar sa respesctam pe Domnul Dumnezeu si sa incercam sa nu dam vina pe El,ca Domnul e drept si mult milostiv
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Luca 13 Versetul 21 Fratziorul Din Noul Testament 14 11.11.2009 22:28:37
Versetul care ne invata sa ne smerim cristiboss56 Despre Sfanta Scriptura 7 11.11.2009 22:23:38
Versetul zilei Daniela-Iulia Din Noul Testament 1 13.05.2009 09:22:30