![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
”Petru i-a zis: Și de ar fi să mor împreună cu Tine, nu mă voi lepăda de Tine. Și toți ucenicii au zis la fel.”( Matei 26:35)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar mai e un apostol care marturiseste la fel, un apostol de un curaj extraordinar(dovada fiind locul cazut la sorti ptr propovaduire)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Toma. ”Deci a zis Toma, care se numește Geamănul, celorlalți ucenici: Să mergem și noi și să murim cu El.” (Ioan 11:16)
|
||||
|
||||
![]()
Raspuns corect! poftim la tribuna!
|
|||
|
|||
![]()
În ce loc din Noul Testament se precizează că Sf. Luca a fost doctor?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
„Vă îmbrățișează Luca, doctorul cel iubit” (Coloseni 4, 14).
|
|||
|
|||
![]()
Corect. Așteptăm o întrebare și alți participanți!
|
||||
|
||||
![]()
Ce indemn da Sf Ap Pavel bolnavilor, instituind astfel Taina sfantului maslu?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() - e vorba de apostolul Iacov - el vorbește de ungerea cu ulei a bolnavilor în vederea însănătoșirii, nu de instituirea unei "taine" - iar textul (folosesc o traducere neutră nici Sinodala, nici Cornilescu) este "Este vreunul dintre voi bolnav? Să-i cheme pe bătrânii [πρεσβυτέρους] bisericii, ei să se roage pentru el și să-l ungă cu untdelemn în Numele Domnului." (Iacov 5,14 - versiunea NTR)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ca sa folosesc Biblia ortodoxa, asa cum era regula jocului, raspunsul e: " Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoții Bisericii și să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului." Facand abstractie de interpretarile personale, raspunsul este bun. Ca o mica paranteza, daca nu de Taina vorbim ati pastrat acest obicei apostolic sau nu? asta era o extraintrebare, in afara jocului.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari despre Biblie | Odinsson | Despre Sfanta Scriptura | 5 | 31.01.2012 16:03:28 |
Biblie si... | mihaiparaschiv | Teologie si Stiinta | 14 | 13.06.2011 20:26:56 |
Intrebari pe care nu le gasim in Biblie.. | tigerAvalo9 | Generalitati | 11 | 02.09.2009 22:33:22 |
|