Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.01.2012, 15:03:58
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Eu nu ma contrazc. Dar Biblia spune ca "mortii nu stiu nimic".(Ecl. 9:5). Iar in pilda bogatului nemilostiv vedem ca bogatul si saracul Lazar aveau trup si erau constienti si activi. Iar Biblia nu se contrazice.

Ajuta-ma sa ies din aceasta stare de confuzie. Nu am inteles in ce stare erau saracul Lazar si bogatul. Erau "suflete nemuritoare"? Atunci de ce aveau trup si suferinte trupesti? Reciteste Luca 16:19-31. Interesant este ca nu se foloseste deloc cuvantul "suflet". Si totusi, unii iau aceasta parabola pentru a argumenta teoria "sufletului nemuritor". Cam multa confuzie in capul meu.
Cam multa confuzie in capul tau din reavointa
Mai citeste o data:
19. Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră și în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit. 20. Iar un sărac, anume Lazăr, zăcea înaintea porții lui, plin de bube, 21. Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; dar și câinii venind, lingeau bubele lui. 22. Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și a fost înmormântat. 23. Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui. 24. Și el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și ude vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie. 25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ți aminte că ai primit cele bune ale tale în viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiești. 26. Și peste toate acestea, între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi
Vechi 02.01.2012, 16:34:18
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Nu-mi vine sa cred .O sa te acuze grasu ca si tu crezi in "fantome " .
Nu o să mă acuze. În schimb te acuz pe tine că ai fost necinstit. Am fost de bună credință și ți-am răspuns la o mulțime de întrebări offtopic, iar tu nu mi-ai răspuns la singura întrebare ce conta. Felicitări, tocmai ai intrat pe lista în capul căreia stă doctor Faustus!
Vechi 02.01.2012, 18:27:04
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Ca esti confuz se vede. In primul rand NU zice ca Lazar si bogatul aveau trupuri. As putea zice ca este vorba de persoane. Tot ce stim este ca atat bogatul, cat si Lazar au murit.
Poate vrei sa spui ca nu zice absolut nimic de suflete. Citeste si reciteste parabola (valabil si pentru Mihaita). Cat despre trupuri... se vorbeste despre parti trupesti (degete, limba) si suferinte trupesti (arsuri). Asta nu am priceput eu. Cum de aveau, Lazar si bogatul, parti trupesti si suferinte trupesti, de vreme ce (conform teoriei voastre) erau sub forma de fantome (scuze, dar nu pot nu-mi permite Scriptura sa numesc "suflet" nascocirea voastra)?
Vechi 02.01.2012, 18:37:58
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Au ingerii trup ? Au nevoie de un trup ? Dar Dumnezeu ? Are Dumnezeu trup sau nu ?
Ce urat. Sa compari fantomele de morti cu persoane care nu au murit (ingerii) si chiar cu Cel Care este Nemuritor si are nemurirea.

Acum, zi si dumneata, mai este nevoie de revenirea Mantuitorului si inviere, daca mortii traiesc precum ingerii si Dumnezeu? Nu este asa ca Domnul Iisus Hristos se complica inutil cu o problema gata rezolvata?

Citat:
Unde vor locui Oamenii dupa inviere ? In cer sau pe noul pamant ? Raspunde-mi te rog la intrebarile astea .
Off- topic:
Dupa inviere, credinciosii vor fi rapiti la cer, impreuna cu Domnul (vezi 1 Tesaloniceni 4:13-18) urmand ca, dupa o mie de ani (sau miile de ani) cand pamantul va fi curatit (adica va fi un pamant nou si un cer nou - cum spune Scriptura) credinciosii sa traiasca pe acest pamant.
Vechi 02.01.2012, 18:39:38
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Poate vrei sa spui ca nu zice absolut nimic de suflete. Citeste si reciteste parabola (valabil si pentru Mihaita). Cat despre trupuri... se vorbeste despre parti trupesti (degete, limba) si suferinte trupesti (arsuri). Asta nu am priceput eu. Cum de aveau, Lazar si bogatul, parti trupesti si suferinte trupesti, de vreme ce (conform teoriei voastre) erau sub forma de fantome (scuze, dar nu pot nu-mi permite Scriptura sa numesc "suflet" nascocirea voastra)?
Daca iesim din sfera de parabola am si eu o intrebare: Cei doi morti erau constienti, deci nu trageau un pui de somn si asta se intampla inainte de Judecata Universala pentru ca bogatul il roaga pe Avraam sa il trimita pe Lazar la fratii lui. Asta cum o explicati?
Vechi 02.01.2012, 19:05:43
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu o să mă acuze. În schimb te acuz pe tine că ai fost necinstit. Am fost de bună credință și ți-am răspuns la o mulțime de întrebări offtopic, iar tu nu mi-ai răspuns la singura întrebare ce conta. Felicitări, tocmai ai intrat pe lista în capul căreia stă doctor Faustus!
Ti-am raspuns de 100 de ori dar te faci ca nu vezi.Ti-am mai spus ca nu am cum sa te conving ca 1+1=2.Sper ca tu chiar crezi ceea ce scrii aici si mai sper ca intr-o zi o sa te trezesti.Dar nu mi-am propus eu sa te "trezesc" pentru ca nu am cum.
Ce sa scriu eu cand tu nu intelegi ceva scris clar ca ca lumina zilei ?Cand acolo scrie ca in inchisoare erau duhuri inca de pe timpul lui Noe carora Iisus le-a predicat in duh in timp ce trupul era mort ? Ce exemple vrei ?
Vechi 02.01.2012, 19:10:38
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Si unde anume zice in Biblie ca NU exista fantome? Prietenul tau adventist a facut acelasi lucru contestand ca NU exista spiritele mortilor, ceva ce supravietuieste mortii. Dar scrie undeva in Biblie ca aceste spirite (ale mortilor) NU exista? Dumnezeu in VT a interzis chemarea lor, dar NICIODATA NU a zis ca ele NU ar exista. Arata-mi unde scrie! Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 02.01.2012 at 19:18:21.
Vechi 02.01.2012, 19:38:29
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Ce urat. Sa compari fantomele de morti cu persoane care nu au murit (ingerii) si chiar cu Cel Care este Nemuritor si are nemurirea.

Acum, zi si dumneata, mai este nevoie de revenirea Mantuitorului si inviere, daca mortii traiesc precum ingerii si Dumnezeu? Nu este asa ca Domnul Iisus Hristos se complica inutil cu o problema gata rezolvata?

Off- topic:
Dupa inviere, credinciosii vor fi rapiti la cer, impreuna cu Domnul (vezi 1 Tesaloniceni 4:13-18) urmand ca, dupa o mie de ani (sau miile de ani) cand pamantul va fi curatit (adica va fi un pamant nou si un cer nou - cum spune Scriptura) credinciosii sa traiasca pe acest pamant.
Foarte interesant,ma acuzi din nou ca cine stie ce rautati as face. Scrie in carte ca pentru Dumnezeu toti sant vii ? Scrie in carte ca de aceea a fost citita Evanghelia si mortilor ca sa poata trai dupa Dumnezeu in duh ? Scrie . Atunci de ce sa ma iau eu dupa tine ? Doar pentru ca tu faci eforturi sa le spui oamenilor ca ceea ce citesc nu e adevarat ? Ca mortii carora li s-a citit evanghelia sant crestinii morti ? Unde scrie asta ? Scrie clar ca Iisus a fost in temnita in duh si a propavaduit duhurilor de acolo .

Scrie ca "sufletul Lui nu va fi lăsat în Locuința morților și trupul Lui nu va vedea putrezirea. " ?
Scrie !
Atunci ce ma bati la cap ca sufletul este trupul + suflarea de viata ?

Off topic :
Pai daca ingerii si Dumnezeu nu au nevoie de un trup ,si daca diavolii sant tot duhuri si nu au nevoie de un trup de ce ar avea mortii nevoie de un trup ca sa traiasca dupa Dumnezeu in duh ?
Singurul motiv pentru care vom avea nevoie de un trup este ca vom locui pe noul pamant .Iar invierea este una a trupului.Hristos a fost viu tot timpul nu a fost nici macar o secunda mort.Numai trupul a fost mort.Tată. in mainile Tale imi incredintez duhul !

Pai Voi tot dati exemple din Ecclesiast 9 unde intr-adevar scrie ca toti avem aceeasi soarta si buni si rai .Dar din punctul cui de vedere ? Al unuia care traieste pe pamant.Tot acolo zice chiar la inceput : " cei drepți și cei înțelepți împreună cu toate faptele lor sunt în mina lui Dumnezeu. " . Dar asta nu o mai vedeti.
Vechi 02.01.2012, 20:41:47
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Foarte interesant,ma acuzi din nou ca cine stie ce rautati as face. Scrie in carte ca pentru Dumnezeu toti sant vii ? Scrie in carte ca de aceea a fost citita Evanghelia si mortilor ca sa poata trai dupa Dumnezeu in duh ? Scrie . Atunci de ce sa ma iau eu dupa tine ? Doar pentru ca tu faci eforturi sa le spui oamenilor ca ceea ce citesc nu e adevarat ? Ca mortii carora li s-a citit evanghelia sant crestinii morti ? Unde scrie asta ? Scrie clar ca Iisus a fost in temnita in duh si a propavaduit duhurilor de acolo .

Scrie ca "sufletul Lui nu va fi lăsat în Locuința morților și trupul Lui nu va vedea putrezirea. " ?
Scrie !
Atunci ce ma bati la cap ca sufletul este trupul + suflarea de viata ?

Off topic :
Pai daca ingerii si Dumnezeu nu au nevoie de un trup ,si daca diavolii sant tot duhuri si nu au nevoie de un trup de ce ar avea mortii nevoie de un trup ca sa traiasca dupa Dumnezeu in duh ?
Singurul motiv pentru care vom avea nevoie de un trup este ca vom locui pe noul pamant .Iar invierea este una a trupului.Hristos a fost viu tot timpul nu a fost nici macar o secunda mort.Numai trupul a fost mort.Tată. in mainile Tale imi incredintez duhul !

Pai Voi tot dati exemple din Ecclesiast 9 unde intr-adevar scrie ca toti avem aceeasi soarta si buni si rai .Dar din punctul cui de vedere ? Al unuia care traieste pe pamant.Tot acolo zice chiar la inceput : " cei drepți și cei înțelepți împreună cu toate faptele lor sunt în mina lui Dumnezeu. " . Dar asta nu o mai vedeti.
o rectificare prietene. Tot in Eclesiast zice ca si omul si animalele au aceeasi soarta! Vad ca prietenii adventisti uita ca acesta carte a lui Solomon este doar o constatare a lui personala. Doamne ajuta!
Vechi 02.01.2012, 22:08:13
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
o rectificare prietene. Tot in Eclesiast zice ca si omul si animalele au aceeasi soarta! Vad ca prietenii adventisti uita ca acesta carte a lui Solomon este doar o constatare a lui personala. Doamne ajuta!
Deci așa! cartea lui Solomon a ajuns o simplă "constatare personală", după ce în prealabil pseudo-cartea lui Solomon a ajuns argument pentru dogme păgâne. Ne putem aștepta în curând ca "Phaidon" să fie declarată carte canonică și Platon să fie sanctificat cu icoana de rigoare pusă la loc de cinste.

"Eu sunt de acord cu părerea lui Platon când declara că sufletul este nemuritor." (Tertulian)
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31