![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai citeste o data: 19. Era un om bogat care se îmbrăca în porfiră și în vison, veselindu-se în toate zilele în chip strălucit. 20. Iar un sărac, anume Lazăr, zăcea înaintea porții lui, plin de bube, 21. Poftind să se sature din cele ce cădeau de la masa bogatului; dar și câinii venind, lingeau bubele lui. 22. Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și a fost înmormântat. 23. Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui. 24. Și el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și ude vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie. 25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ți aminte că ai primit cele bune ale tale în viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiești. 26. Și peste toate acestea, între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi |
|
|||
|
|||
![]()
Nu o să mă acuze. În schimb te acuz pe tine că ai fost necinstit. Am fost de bună credință și ți-am răspuns la o mulțime de întrebări offtopic, iar tu nu mi-ai răspuns la singura întrebare ce conta. Felicitări, tocmai ai intrat pe lista în capul căreia stă doctor Faustus!
|
|
|||
|
|||
![]()
Poate vrei sa spui ca nu zice absolut nimic de suflete. Citeste si reciteste parabola (valabil si pentru Mihaita). Cat despre trupuri... se vorbeste despre parti trupesti (degete, limba) si suferinte trupesti (arsuri). Asta nu am priceput eu. Cum de aveau, Lazar si bogatul, parti trupesti si suferinte trupesti, de vreme ce (conform teoriei voastre) erau sub forma de fantome (scuze, dar nu pot nu-mi permite Scriptura sa numesc "suflet" nascocirea voastra)?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum, zi si dumneata, mai este nevoie de revenirea Mantuitorului si inviere, daca mortii traiesc precum ingerii si Dumnezeu? Nu este asa ca Domnul Iisus Hristos se complica inutil cu o problema gata rezolvata? Citat:
Dupa inviere, credinciosii vor fi rapiti la cer, impreuna cu Domnul (vezi 1 Tesaloniceni 4:13-18) urmand ca, dupa o mie de ani (sau miile de ani) cand pamantul va fi curatit (adica va fi un pamant nou si un cer nou - cum spune Scriptura) credinciosii sa traiasca pe acest pamant. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce sa scriu eu cand tu nu intelegi ceva scris clar ca ca lumina zilei ?Cand acolo scrie ca in inchisoare erau duhuri inca de pe timpul lui Noe carora Iisus le-a predicat in duh in timp ce trupul era mort ? Ce exemple vrei ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by stefan florin; 02.01.2012 at 19:18:21. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Scrie ca "sufletul Lui nu va fi lăsat în Locuința morților și trupul Lui nu va vedea putrezirea. " ? Scrie ! Atunci ce ma bati la cap ca sufletul este trupul + suflarea de viata ? Off topic : Pai daca ingerii si Dumnezeu nu au nevoie de un trup ,si daca diavolii sant tot duhuri si nu au nevoie de un trup de ce ar avea mortii nevoie de un trup ca sa traiasca dupa Dumnezeu in duh ? Singurul motiv pentru care vom avea nevoie de un trup este ca vom locui pe noul pamant .Iar invierea este una a trupului.Hristos a fost viu tot timpul nu a fost nici macar o secunda mort.Numai trupul a fost mort.Tată. in mainile Tale imi incredintez duhul ! Pai Voi tot dati exemple din Ecclesiast 9 unde intr-adevar scrie ca toti avem aceeasi soarta si buni si rai .Dar din punctul cui de vedere ? Al unuia care traieste pe pamant.Tot acolo zice chiar la inceput : " cei drepți și cei înțelepți împreună cu toate faptele lor sunt în mina lui Dumnezeu. " . Dar asta nu o mai vedeti. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Eu sunt de acord cu părerea lui Platon când declara că sufletul este nemuritor." (Tertulian)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre moarte si pomenirea mortilor | AnnaEnache | Intrebari utilizatori | 42 | 13.06.2012 09:43:28 |
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. | bitza | Generalitati | 28 | 20.03.2011 02:05:27 |
Despre viata de dupa moarte | georgian_osa | Din Noul Testament | 30 | 14.03.2010 18:49:29 |
Marturii despre moarte | Iustin44 | Generalitati | 14 | 31.03.2009 23:59:56 |
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase | mara2008 | Generalitati | 1 | 20.05.2008 15:07:31 |
|