![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este vorba de categorii diferite si in felul acesta se astupa si gura ateilor care zic ca lor nu li se ofera nimic echivalent pentru orele de religie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In orice caz, nu cred ca stiinta are asemenea pretentii care i le pun ateii in carca. Citat:
Daca esti ateu si mai "usor" de cap, poti ajunge la concluzia generala si fara discernamant ca toate acele impresii sunt false. Daca esti mai putin comod si inclinat sa gandesti mai mult, poti sa accepti ideea ca s-ar putea ca macar unele sa fie adevarate. Care ar fi si de ce, asta necesita chiar si mai multa gandire si osteneala. Dar se stie ca nu sta in firea ateului asa ceva, el e mai comod de felul lui si prefera sa impinga stiinta in fata sa-i sustina ideile. Desi stiinta nu face asa ceva. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu cred ca ai sa traiesti suficient ca sa vezi asa ceva.
Daca ai dileme teologice ele trebuie rezolvate altfel, intr-un orizont de timp mult mai apropiat. |
|
||||
|
||||
![]()
Multumesc pentru sfat. Dar nu mai am dileme teologice.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si fulgerul nu denota inteligenta. Asa ca analogia a picat pe alaturi. Citat:
Era prezentata de comunisti acum mai bine de jumatate de secol chipurile ca dovada ca viata n-are nevoie de un creator inteligent, desi din borcanul respectiv n-a iesit nimic care sa semene a viata. Se pare ca in 50 ani lucrurile nu s-au mutat cine stie ce de la punctul respectiv. Dar na, pentru cine vrea sa moara ateu, poate muri cu speranta asta, daca il ajuta sa ignore realitatea de aici. Dar dincolo, nu va mai fi asa simplu. |
|
|||
|
|||
![]()
Mi-am dat seama de ceva vreme. Dar ma rog, am zis sa-ti mai fac putin jocul..
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
la ce joc de teferi?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar elevul,beneficiind de rigoarea unei argumentari filosofice,rationale,venita din afara sistemului religios(banuit de atei ca fiind pro domo sua !) ar reusi sa devina un credincios cu baze solide,si cu convingeri clare de viata !!! Insa, filosofia este urata de societatea noastra capitalista,mai ales de politicieni,deoarece prin inclinatia sa inspre critica filosofiei politice,nu ar face decat sa creeze cetateni mai responsabili politic, si nu mase de manevra ...ceea ce ar fi ultima dorinta a politicienilor romani ! Ei au nevoie de masele unei societati cat mai rudimentare la nivelul gandirii politice,si de asta au dat afara filosofia din scoala romaneasca !!! Asa ca,noi ,filosofii am devenit...someri...si neiubiti de societatea romaneasca !!! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 12:50:25 |
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 19:56:58 |
Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 21:46:18 |
Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 22.11.2009 23:26:44 |
|