![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și unele jocuri de Windows merg sub Linux, prin wine. La fel și cu Microsoft Office, merge prin wine. De fapt jocurile ar fi cam singurul lucru pe care Windows îl face mai bine. Nu pot să spun că are aplicații pentru filme / muzică / altele mai bune decât pe Linux, nici pe departe.
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ei, fraților, un lucru pe care mi-e greu să-l pricep și nu pot să o fac nici în ruptu' capului.
De ce administrația centrală, administrațiile locale, școlile, de fapt, cred că toate instituțiile statului din România folosesc Windows (cu toată gama de licențe, programe antivirus, arsenalul de probleme specifice), un SO extrem de costisitor care necesită mulți bani de la buget? Distribuțiile Linux (o parte dintre ele) și-au dovedit fiabilitatea, eu nu pot pricepe și pace cum de nu există oameni (sau există?) care să dorească promovarea unei distribuții Linux dezvoltată și întreținută de o echipă de programatori în interesul instituțiilor statului. Cu atât mai mult în școli, banii alocați pentru aplicațiile Windows, putând fi direcționați în altă parte. Am înțeles că Germania, țările nordice ar folosi în școli Linux. Nu mă gândesc la acceptarea mai multor distribuții, datorită portabilității unor softuri, ci la dezvoltarea uneia singure, gratuite.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Să comparăm cu Gentoo. În Gentoo, cu toate că instalarea se folosește de compilarea surselor (care durează mai mult), tot procesorul este automat. Scrii pur și simplu „emerge program1 program2 ... etc” și sistem de operare îți găsește pachetul, locația de unde să-l descarce, evaluează dependențele și le ordonează într-o listă de instalare. Spre exemplu, în Gentoo pentru a instala KDE cât mai ușor și fără probleme, trebuie doar să invoci „emerge -1aq --keep-going @kde-4.5” îl lași peste noapte și dimineața gata ai instalat tot KDE-ul fără absolut nici o bătaie de cap. Cu Slackware, însă, descarci tu singur toate pachetele și arhivele cu surse, dezarhivezi tu totul singur și având în vedere faptul că KDE-ul are în jur de 300 de programe, asta ar putea dura ceva. Apoi tu singur invoci ./configure.sh; make; make install în cel mai fericit caz. Și asta nu odată, ci de 300 și ceva de ori pentru fiecare program și pachet al KDE-ului. Dar stai, mai întâi trebuie să știi ordinea în care instalezi pachetele, căci unele au ca dependențe alte pachete care trebuie instalate mai întâi. Dar și acele pachete care trebuiesc instalate mai întâi s-ar putea să aibă și ele la rândul lor dependențele proprii. Și uite așa îți pierzi timpul o săptămână întreagă în fața monitorului cu nervi și înjurături, ceea ce chiar nu merită. Desigur, e stabil Slackware. Foarte stabil, ca piatra, dar e absolut imposibil de folosit de cei care mai vor să facă și altceva decât să stea toată ziua cu ochii holbați la monitor. Măcar distribuțiile bazate pe sursă precum Gentoo și Archlinux au un utilitar vital de gestionare a pachetelor, astfel încât o comandă rezolvă totul. Slackware e bun doar dacă stai ca un șobolan în pivniță și ești alergic la soare ca vampirii. În rest, nu prea l-aș folosi :P Și Gentoo trebuie instalat manual, adică de la zero. Dar măcar stai 3 zile și îți merge toată viața fără nici o problemă sau mari complicații.
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În instituțiile statului, sunt angajați în general informaticieni și administratori de sistem, care mare parte dintre ei cunosc Linux, iar care nu cunosc, n-ar fi o dificultate prea mare să-l învețe. Nu văd o problemă. Iar, în școli, profesorul de informatică care nu cunoaște atât Windows-ul, Linux-ul, Unix-ul sau, în general, orice SO, să se lase de meserie. Da și eu știu o sumedenie de persoane care folosesc aplicații de birotică și proiectare sub Windows, dar habar n-au de gestionarea SO. Dar, cum am mai spus, în instituțiile statului sunt informaticieni pentru asta. De aceea, nu e nevoie ca angajatul simplu să se ocupe cu studiul SO. În general, în instituțiile statului se folosesc aplicațiile de birotică (procesor de text, calcul tabelar, prezentări, baze de date). Cam atât. Și OpenOffice-ul poate fi o alternativă viabilă la Microsoft Office, dar și Microsoft Office poate fi rulat prin wine. Trebuie să recunosc că Microsoft Word este un bun procesor de text, dar scump. Iar, în școli, informatica se poate învăța mult mai eficient cu Linux-ul și nu spun degeaba asta. Pe lângă aplicațiile de birotică pe care le învață copii, limbajele de programare pot fi învățate excelent sub Linux.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe Windows ce să mai zicem, probabil că acest tip de aplicații ar costa enorm de mult. Și referitor la cealaltă problemă. Dar de ce trebuie totul să devină simplu? Totul să fie din ce în ce mai simplu? Ca să lenevească omul și să i se dea mură-n gură? Să mai facă și el ceva că doar greu nu e, trebuie doar să pună puțin osul la treabă. Tendința actuală e spre user-friendliness, pe care eu o cred puțin bolnăvicioasă. Totul va ajunge să fie făcut cu un singur click. O să ajungem să ne prostim de totul, nemaifolosindu-ne creierul.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt încă un incurabil utilizator al tastaturii, îmi plac comenzile manuale și evit utilizarea "(double)click-ului", dar nu sunt orb să nu văd evoluția tehnologiei. Cu voia lui Dumnezeu, poate că voi mai trăi să văd vremea în care ecranul computerului va fi o simplă "imagine" pe perete sau aiurea în casă care "așteaptă" comenzile mele vocale sau "gesturile" mele de comandă și control. Ce pot să spun, tehnologia evoluează destul de repede și doar specialiștilor le va reveni sarcina efectivă să se ocupe de calculatoare, care, probabil, nu va avea nici o legătură cu ceea ce facem noi astăzi. Mai în glumă, mai în serios, noi, muritorii, de rând cu atâtea "binecuvântări" informatice, vom avea mai mult timp să ne ocupăm de noi. Și atunci să vezi explozia filosofilor, artiștilor etc. Sau ne "vom prosti cu totul"? Sau poate o să gândească pentru noi, androizii?
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Internetul / jocurile pe calculator | mekahekaleka | Generalitati | 2 | 13.01.2013 13:47:02 |
problemele noastre + problemele altora = un ocean de probleme | VladCat | Spiritualitatea ortodoxa | 11 | 07.06.2012 09:49:48 |
Problemele si coruptia Bisericii | Odinsson | Morala Crestina | 73 | 08.02.2012 08:05:20 |
Despre problemele tinerilor | Laura19 | Generalitati | 1 | 21.07.2011 12:43:15 |
|