![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
S'a postat pe acest forum zeci de reply-uri despre ereziile romano-catolicilor dar tu nu vrei sa accepti Adevarul, preferand minciuna! Tot tu ziceai intr-un topic ca sfintele canoane nu sunt "dogma" deci... suntem liberi sa facem ce vrem! Si aici revin, vezi ce face noua eclesiologie ecumenista, propovaduita si la St Serge? Vreti ecumenism, vreti inovatii, vreti sa schimbati totul... in loc sa va schimbati pe voi, voi ecumenistii atacati Predaniile Sfintei Biserici! Dar stai, ca voi faceti asta din "iubire" pentru fratii ceilalti! Halal iubire! Am vazut toleranta ecumenistilor; expulzari si persecutii drept-credinciosilor! Dar Dumnezeu e Mare si Le vede pe toate! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce vreau sa faca acum ecumenistii? Sa ridice anatemele, crezand ca au mai multa intelepciune decat acei Sfinti si afirmand ca mai mult datorita contextului istoric s'a facut schisma! Acest dialog este un dialog in care Ortodoxia este pusa pe acelasi plan cu toate sectele si ereziile. Practic, daca ai citit acel document, e ca'n politica: lasam de la noi, lasati si voi oleaca de la voi, si ne unim! Citeste din nou ce au zis Sfintii: IN MATERIE DE CREDINTA NU SE FAC CONCESII! Ei ce fac? Exact asta fac! Noi eclesiologii, noi teologii, toate pentru a distruge Ortodoxia! Sfintii zic ca ecumenismul este erezie si ei ce zic? Ca acest dialog este pentru progres, pace, fraternitate, s.a.m.d. Doar o persoana manipulata, ignoranta sau diavoleasca ar putea afirma asa ceva! |
|
|||
|
|||
![]()
AntoniO
Si mie mi se pare cam ca la piata acel document.Mai dai jupane,mai lasi stapane! Da,ala imi pare intradevar o ecumenie prost inteleasa . Totusi am observat ca BOR niciodata nu face concesii prea mari ,ci din astea mai mult simb olice.Monfiziti nu mai sunt ce au fost in primele secole,si probabil nici arienii daca or mai fi.Adica nu mai exista acel pericol initial,si poate de asta intentioneaza sa ridice anatemele. Caci se vede(din acel document) ca ei au si pastrat mare parte din traditia ortodoxa initiala. Dar tot mi se pare un demers hazardat,sa umbli azi sa ridici anateme! Dar cu toate ca sunt impotriva BOR,in acest gen de 'indulgente' ,asta nu demonstreaza cu nimic ,ca propovaduirea valorilor crestine ,ortodoxe,nu este singura cale care ar mai putea trezi,mai ales occidentul,din letargie . Totul e sa fie facuta cu consecventa,si fara compromisuri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pot si eu sa spun: "Sunt si sfinti care nu au recunoscut botezul si alte taine savarsite de altii decat de ortodocsi, deci neaga prezenta harului la ei". Intelegi ce vreau sa spun? Putem afirma sau nega cu usurinta fara a indica de unde am luat ideea respectiva; fapt pe care l-am remarcat la mai multi forumisti. Nimeni nu este original pe lumea asta; toata lumea se inspira de undeva, conform Tutea. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Au abandonat cumva romano-catolicii ereziile lor? Nu! S'au inselat si mai mult introducand alte inovatii eretice! Deci, cum poti afirma ca nu mai exista acel pericol? Pericolul e si mai mare decat in trecut vazand ca fac totul pe furis! La fel cum lucreaza pentru noua ordine mondiala, la fel fac si cu Ortodoxia! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da hai sa raspund totusi Cand a aparut monofizismul si arianismul au fost foarte periculoase pentru Biserica!Cum ar fi fost credinta noastra azi,daca cineva nu ar fi luptat atunci pentru noi?Caci cum o mostenesti asa o tii! Dar acum,e cel mult o directie in plus,alaturi de alte zeci de secte,chiar mai rele. Doar in acest context zic,ca ceea ce atunci cerea o anatema,acum e doar una dintre zecile de erezii . Altfel am zis destul de clar ca nu sunt de acord cu negocierea Ortodoxiei,si ca anatema de atunci si-a avut rostul. E vorba de aceste 2 aspecte distincte ale unui dialog interconfesional: 1) a te lasa influentat de eretici,cu care nu sunt de acord 2) a discuta cu ereticii,aratand comoara Traditiei,lucru cu care sunt de acord. Cand il zic pe al 2 lea sunt atacat cu primu.Dreptu-i? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca ierarhii ecumenisti s'ar duce la eretici si le-ar zice: Ortodoxia este CALEA, ADEVARUL SI VIATA, este Dreapta Credinta ar fi ceva. Insa ei fac exact invers. Ca la piata cum am mai zis! |
|
||||
|
||||
![]()
Atunci, pe ce baza s-au ridicat anatemele? Nu vad nicio baza canonica. Si totusi, Bisericile Ortodoxe implicate in ecumenism, vorbesc foarte mult despre canonicitate...
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intre pacatele impotriva aproapelui este si acesta:Sa nu ajuti pe fratele tau ratacit.Indiferenta fata de ratacirea lui e un pacat.Si cum se poate vindeca aceasta ratacire decat prin adevar? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Comentariu rugaciune "Cuvine-se cu adevarat" | Ludescu | Despre Biserica Ortodoxa in general | 17 | 26.05.2011 04:17:42 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
|