![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Omul a fost creat in scopul asemanarii cu Dumnezeu, dar asta stii deja. Adam-Eva Il traiau pe Dumnezeu contemplandu-L in Duhul Sfant prin fapturile Sale, intr-o stare extatica asa cum numai Sfintii cei desavarsiti au experimentat inca din timpul vietii pe pamant. Ei trebuiau sa evolueze in cunoasterea Lui tot mai mult, pana ce Dumnezeu ar fi ridicat de la ei posibilitatea savarsirii raului (ar fi fost momentul mantuirii), ramanand pentru totdeauna in bine prin alegerea de bunavoie. Eu asa stiu, dar e posibil sa gresesc in parte...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Faptul ca aceasta intelegere nu il cuprinde pe Dzeu e problema sa, trebuia sa dea alte indicii. :) Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar ramine intrebarea cum a aparut primul gind rau Si cum arata o lume fara rau dar cu diferite grade de bine |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mândria este mama viciilor, din pricina cãreia si diavolul s-a fãcut diavol, nefiind astfel mai înainte (Sf. Isaac Sirul). Toate pãcatele sunt urâte înaintea lui Dumnezeu, dar cel mai urâcios pãcat este mândria (Sf. Antonie cel Mare). Dacã va începe sã te stãpâneascã mândria, adu-ti aminte cum din cauza ei pier toate roadele virtutii si ea va fugi de la tine (Avva Isaac Pustnicul). Nu te ridica la înãltime, ca sã nu cazi în adâncime (Sf. Grigorie Teologul). Mândria este întâia nãscutã a mortii. Ea a omorât pe îngeri în cer si pe Adam pe pãmânt (Sf. Grigorie Dialogul). Slava desartã este alungatã de lucrarea în ascuns, iar mândria de vointa de a pune pe seama lui Dumnezeu toate isprãvile (Sf. Maxim Mãrturisitorul). Trufia produce o cugetare confuzã, întrucât ea constã în douã nestiinte: a ajutorului lui Dumnezeu si a neputintei proprii (Sf. Isaac Sirul). Strãlucirea fulgerului aratã de mai înainte bubuitura tunetului, iar slava desartã, prin aparitia ei, vesteste mândria (Sf. Nil Sinaitul). http://www.plasticsusa.com/ortho/filo_mandrie.html |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Din mandrie s-a nascut rautatea.Iar mandria nu reprezinta o raportare corecta asupra ta.Ci o slava desarta si dorinta de superioritate.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ar fi totusi o posibilitate pentru voi ateii sa va mantuiti, din cate am inteles de undeva. O mantuire la limita, daca intr-o situatie extrema iti vei da viata pentru aproapele tau, facand dovada de jertfa din iubire ultima, stare de dragoste in care vei ramane pentru totdeauna, similara cu Jertfa Fiului. Ma simteam dator sa-ti spun. :) Dumnezeu a permis ispita si din pacate Eva a fost mai slaba... Altfel am fi fost o civilizatie superavansata astazi, nu am fi fost limitati in cunoasterea Universului si a existentei in general, nu stiam de boli, de crime, de moarte, de RAU.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unde vezi tu slava desarta si dorinta de superioritate la un ateu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Repet, de unde sa vina ispita intr-o lume exclusiv buna? Last edited by topcat; 25.11.2009 at 13:35:44. |
![]() |
Tags |
ingerii, oameni, rau |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce sunt ingerii reprezentati cu aripi? | sergiu | Generalitati | 21 | 13.03.2014 21:24:46 |
Ingerii pot face voia lor proprie? | sergiu | Din Noul Testament | 23 | 03.08.2012 16:12:03 |
Nelu și ingerii | ben_gal | Intrebari utilizatori | 2 | 22.03.2010 23:36:49 |
Despre îngerii cei căzuți | nectaria | Generalitati | 4 | 26.02.2009 12:04:44 |
Diavolul la sfat cu ingerii sai | patinina34 | Din Noul Testament | 0 | 02.01.2009 20:42:39 |
|