Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.10.2009, 19:33:16
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
Deacord cu tine familia este important dar daca suna ca cineva trebuie impartasit sau vizitat de urgenta la spital sau acasa ce sa faca saracu parinte treb sa lese tot sa plece nu?of
Da,lasa tot si pleaca,este,probabil de inteles pentru ca acesta este rolul preotului.
Insa,daca pruncii sunt bolnavi,iar el este absent,daca sotia se simte mai singura decat daca ar fi singura,daca ori de cate ori are vreo problema si singura trebuie sa rezolve,pentru ca sotul e vesnic plecat etc.Pai,inseamna ca ea centreaza,ea da cu capul in aceasta casatorie,care nici nu se mai poate numi asa.
Asta ar fi parteneriat si nimic mai mult.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2009, 19:37:35
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Atunci pentru ce nu se calugareste si sa devina preot calugar?Pentru ca in acest caz casnicia sa este o mare minciuna si tot ce si-a asumat la altar este ignorat cu desavarsire.

Scuza-ma,dar si in timpul vietii intime ar trebui sa ii spuna "saru-mana parinte"?
Sa fim seriosi,cred ca exagerarile sunt fara sens si astfel de lucruri sunt trase de par rau.

-Dar de unde stii dumneata ce harazeste Dumnezeu fiecaruia dintre noi?Daca voia Tatalui este ca ea sa ajute oamenii astfel?
Exact frate, ,,sarutmina parinte" caci el este mai intii de toate preot al lui D.zeu chiar si in intimitate.
Calugaria ,frate, se cheama de adevaratelea ,,CHIPUL INGERESC" pe pamint si este lucru si mai greu decvit a fi preot...greu rau de tot la care numai luptatorii se inhama si iubitorii adevarati de Hristos . Dar cu toate menajamentele de rigoare matele esti departe de a intelege si ce este jertfa si ce este preotia si ce este preoteasa si si ce este calugaria.
Important este sa vrei sa intelegi pt. ca impotriva vointei tale nimeni nu va reusi sa te faca sa intelegi si vei ramine un sceptic rational. Dar de vei voi ...te vei mintui dupa credinta ta !

Last edited by zaharia_2009; 16.10.2009 at 19:41:06.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2009, 19:45:33
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Exact frate, ,,sarutmina parinte" caci el este mai intii de toate preot al lui D.zeu chiar si in intimitate.
Calugaria ,frate, se cheama de adevaratelea ,,CHIPUL INGERESC" pe pamint si este lucru si mai greu decvit a fi preot...greu rau de tot la care numai luptatorii se inhama si iubitorii adevarati de hristos . Dar cu toate menajamentele de rigoare matele esti departe de a intelege si ce este jertfa si ce este preotia si ce este preoteasa si si ce este calugaria.
Important este sa vrei sa intelegi pt. ca impotriva vointei tale nimeni nu va reusi sa te faca sa intelegi si vei ramine un sceptic rational. Dar de vei voi ...te vei mintui dupa credinta ta !
Tocmai un preot ar trebui sa inteleaga si mai bine lucrurile pe care si le asuma la altar atunci cand se casatoreste.Daca tocmai el nu le respecta,atunci ce sa cerem de la altii?
Dumneata chiar crezi ca preotia inseamna ignorarea familiei?Caci despre asta vorbim aici...
Bun,sacrificu,de acord.Este clar ca aceste sacrificii vor exista oricum:acele zile de post care trebuie sa fie tinute,iar preoteasa sa se conformeze,faptul ca el apartine si comunitatii etc.
Bun,dar de aici pana la singuratatea in doi e cale lunga!
Reply With Quote
Vechi 16.10.2009, 19:51:05
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Pai, daca e pe asa, de ce te mai miri ca nu au prea multi copii?
Vechi 16.10.2009, 19:54:06
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Tocmai un preot ar trebui sa inteleaga si mai bine lucrurile pe care si le asuma la altar atunci cand se casatoreste.Daca tocmai el nu le respecta,atunci ce sa cerem de la altii?
Dumneata chiar crezi ca preotia inseamna ignorarea familiei?Caci despre asta vorbim aici...
Bun,sacrificu,de acord.Este clar ca aceste sacrificii vor exista oricum:acele zile de post care trebuie sa fie tinute,iar preoteasa sa se conformeze,faptul ca el apartine si comunitatii etc.
Bun,dar de aici pana la singuratatea in doi e cale lunga!
Am inteles ce sustii si cum intelegi lucrurile .
Dumnezeu sa te ierte si sa te binecuvinteze !
Reply With Quote
Vechi 16.10.2009, 19:56:26
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Pai, daca e pe asa, de ce te mai miri ca nu au prea multi copii?
Hai mai sora, tocmai tu te tii de glume ? Amindoi intelegem realitatea desi nu suntem unul peste altul cu parerea ci unul linga altul, ca sa zic asa si sa nu te supar !
Reply With Quote
Vechi 16.10.2009, 19:59:19
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Implicit

Citat:
Da,lasa tot si pleaca,este,probabil de inteles pentru ca acesta este rolul preotului.
Insa,daca pruncii sunt bolnavi,iar el este absent,daca sotia se simte mai singura decat daca ar fi singura,daca ori de cate ori are vreo problema si singura trebuie sa rezolve,pentru ca sotul e vesnic plecat etc.Pai,inseamna ca ea centreaza,ea da cu capul in aceasta casatorie,care nici nu se mai poate numi asa.
Sa stii ca o preoteasa credincioasa nu ar gindi asa. Sper ca nu esti sau vrei sa devii preoteasa........?
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 16.10.2009, 20:11:12
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb

Citat:
Cu Hristos in suflet si in inima, preoteasa adevarata nu se va simti singura niciodata. Doamna preoteasa cu patru copii era mereu singura. Parintele era ocupat, printre altele, si cu ridicarea unei Biserici. Si copiii erau pe rand bolnavi, fiecare voia cate ceva, mama soacra era si ea la pat bolnava in aceeasi casa cu ei. Se ingrijea de tot fara sa scoata un sunet, si era mereu cu zambetul pe buze de credeai ca atunci s-a ridicat din somn. Eu faceam in particular lectii de romana si franceza cu copiii dumnealor si ne vedeam des. Niciodata nu am auzit-o sa se planga, sa se vaite, sa spuna offfff! NI-CIO-DA-TA !
Reply With Quote
Vechi 16.10.2009, 20:24:29
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Cu Hristos in suflet si in inima, preoteasa adevarata nu se va simti singura niciodata. Doamna preoteasa cu patru copii era mereu singura. Parintele era ocupat, printre altele, si cu ridicarea unei Biserici. Si copiii erau pe rand bolnavi, fiecare voia cate ceva, mama soacra era si ea la pat bolnava in aceeasi casa cu ei. Se ingrijea de tot fara sa scoata un sunet, si era mereu cu zambetul pe buze de credeai ca atunci s-a ridicat din somn. Eu faceam in particular lectii de romana si franceza cu copiii dumnealor si ne vedeam des. Niciodata nu am auzit-o sa se planga, sa se vaite, sa spuna offfff! NI-CIO-DA-TA !
Pe mine sora, felul tau de a trai si vedea ortodoxia ma surprinde placut; despre atitudine am aratat deja .Imi este greu sa imi traduc aceasta ,,surprindere placuta" mai pe larg dar mi-au venit im minte niste versuri f. expresive : ,, as vrea sa-ti fac un cintec/ dar vorbele-mi sunt goale /si nu au frumusetea gindurilor tale (,,Bade Ioane " G. Cosbuc ,sper sa nu incurc autorul desi este posibil !)
Dupa parerea mea ramii constanta pe aceiasi serioasa traire ortodoxa ! Bravo !

Imi cer scuze pt. ca am indrasnit sa fac aceste aprecieri ,stiu ca nu de asta ai nevoie dar ,,placuta surprindere" este cauza. Iarta-ma !
Reply With Quote
Vechi 16.10.2009, 23:19:45
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Cititi,va rog, capitolul "Ganduri despre crucea preotesei" din cartea lui Danion Vasile, "Noi sfinti preoti de mir" - se descarca de aici - http://www.danionvasile.ro/preoti-mir.php

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum ar trebui sa fie preoteasa? urzicuta Generalitati 25 02.09.2014 14:11:44
Capul Sfantului Ioan Botezatorul Ekaterina Despre Biserica Ortodoxa in general 0 29.08.2012 18:13:08
Barbatul, capul femeii? Traditie Nunta 426 07.11.2011 19:45:03
Capul Sfantului Andrei - din nou in Romania laurastifter Stiri, actualitati, anunturi 11 29.10.2011 00:30:18
preoteasa in devenire mariusica_nou Generalitati 5 20.05.2008 08:28:25