![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
De mare folos pentru luminarea mintii este rugaciunea Imparate ceresc.
SI acatistul Preasfantului Duh.
|
||||
|
||||
![]()
„Veniți popoarelor să ne îndulcim de ale acesteia preamărite minuni; că prin aceasta Adam din stricăciune s-a mântuit, fiind aceasta chivot nu de Noe, ci de Dumnezeu făcut. De demult n-a putut Moise să vadă pe Dumnezeu în rugul cel înfocat; iar acum pe Cel ce dintru dânsa S-a născut, tot pămâtul Îl știe Fiu al lui Dumnezeu, către Care Maica Sa pentru noi se roagă. Drept aceea noi o preamărim astăzi, ca pe Maica lui Dumnezeu; că pentru noi roagă Născătoarea de Dumnezeu, pe Dumnezeu Cel mai înainte de veci“
(Icosul Utreniei Acoperământului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu)
|
||||
|
||||
![]() “Usile pocaintei deschide-mi mie, Datatorule de viata, ca maneca duhul meu la Biserica Ta cea sfanta, purtand locas al trupului cu totul spurcat. Ci ca un Indurat curateste-l cu mila milostivirii Tale! In cararile mantuirii indrepteaza-ma, Nascatoare de Dumnezeu, căci cu pacate grozave mi-am spurcat sufletul si cu lenevire mi-am cheltuit toata viata mea; ci cu rugaciunile tale spala-ma de toata necuratia. La multimea pacatelor mele celor rele, cugetand eu, ticalosul, ma cutremur de infricosata zi a judecatii, ci indraznind spre mila milostivirii Tale, ca David strig Tie: Miluieste-ma Dumnezeule dupa mare mila Ta”.
|
|||
|
|||
![]()
Doamne, pe Tine Te laudam:
http://www.youtube.com/watch?v=h31gFCUpcvo PE TINE TE FERICIM, PREA CURATA: http://www.youtube.com/watch?v=dYxdhIFdJ9w Last edited by antoniap; 02.05.2013 at 19:13:16. |
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]()
"Mironositele, de dimineata venind la mormantul Tau, cu grabire ajungand, Te cautau pe Tine, Hristoase, ca sa unga cu miresme Preacurat Trupul Tau; si auzind cuvintele ingerului, semne datatoare de bucurie Apostolilor au vestit: ca a inviat incepatorul mantuirii noastre, moartea pradand si lumii daruind viata vesnica si mare mila" (Slava... Si acum... Stihoavna vecerniei mici).
|
|||
|
|||
![]()
O, Marie Preacurata!
http://www.youtube.com/watch?v=p8I0W69W1Qo Minunat este acest videoclip. Hraneste sufletul, auzul si privirea. Last edited by antoniap; 20.05.2013 at 18:45:33. |
|
||||
|
||||
![]()
Schimbatu-Te-ai la fata, in munte, Hristoase Dumnezeule, aratand ucenicilor Tai slava Ta, pe cat li se putea; straluceasca si noua, pacatosilor, lumina ta cea pururea fiitoare, pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu, Datatorule de lumina, slava Tie!
In munte, Te-ai schimbat la fata, Hristoase Dumnezeule, si pe cat au cuprins ucenicii Tai slava Ta, au inteles ca, daca Te vor vedea rastignit, sa cunoasca Patima cea de bunavoie si lumii sa propovaduiasca, ca Tu esti cu adevarat raza Tatalui.
|
||||
|
||||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Cântarea Sfintei Cruci
de Gherontie Prodromitul Astăzi voiesc a-ți aduce laudă Sfințită Cruce, Cântând cu cântare dulce:Bucură-te Sfânta Cruce !(de 2 ori) Bucură-te, semn ceresc,Cruce steag imparatesc! Bucură-te ,arma sfanta,Bucură-te ruga sfanta! Bucură-te , bucurie celor din calatorie! Bucură-te sfanta arma care pe vrajmași îi sfarmă! Bucură-te , armă tare călătorilor pe mare! Bucură-te , și eu ție, cânt astăzi cu veselie. Astăzi ție ți se închină al meu trup făcut din tină, Că pe tine când te fac ,de toată năluca scap. Scap de vrajmașii cumpliți ce sunt cu mine învrăjbiți Când te am eu păzitoare și buna străjuitoare. Atuncea răul vrajmaș n-are la mine lacaș Și se scutura și piere de nespusa ta putere. Tu ești a mea mângâiere. O Cruce a mea putere! Tu ești povățuitoare ,tu la Rai îndreptătoare Tu minuni mari ai făcut de demult de la-nceput Tu ape ai îndulcit ca mierea le-ai întocmit Tu Marea Roșie înca , pe cât este de adancă În doua ai despărți ,o Cruce lemn fericit. Tu pe cer te-ai arătat ,creștinului împarat Visele ai tâlcuit, O Cruce prea fericita! Având împrejur scrisoare cum că ești biruitoare Tu Cruce fiind purtată pe umeri ridicată De Bunul Stăpân Iisus , mergând la Golgota -n sus Acolo,Iisus voi ,pe Cruce a Se sui Unde prin maini și picioare ,cu cuie străpungătoare, A fost Sfântul Trup pătruns al Preadulcelui Iisus. Pentru aceea și mie , dă-mi scârabă și bucurie. Scârbă că sunt pacătos și nevrednic de Hristos. Bucurie căci semn sfant , creștinilor pe pamant , Ești tu Cruce mângâiere ,o Cruce a mea putere. Dă-mi dar ca să biruiesc tot sfatul diavolesc Dă-mi o inima curată ,dă-mi o minte luminată! Și așa prin darul tău să ma-nvrednicesc și eu Vredinic a te lauda , vrednic a te săruta ! Cântându-ți cântare dulce :Slavă ție Sfânta Cruce!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum se cântă cântările din Minei ? | STEPHAN | Muzica Bisericeasca | 5 | 21.05.2012 18:24:11 |
cantarile de Inviere | raisa2006 | Muzica Bisericeasca | 20 | 03.05.2012 21:52:08 |
Va rog sa imi spuneti cn are CANTARILE: | PuiMicGeorgiana | Muzica Bisericeasca | 1 | 05.11.2010 22:23:15 |
Unde pot gasi cantarile cununiei (audio sau .mp3)? | sophia | Muzica Bisericeasca | 4 | 26.06.2010 00:41:44 |
Cor, strana, cantarile preotilor | sophia | Muzica Bisericeasca | 17 | 13.08.2009 21:37:05 |
|