Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.04.2009, 22:23:39
coralina's Avatar
coralina coralina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Nu stiu ce sa-ti raspund frate Icjulian. Asa este, vremurile pe care le traim sunt tulburi, credinta in Dumnezeu nu mai e parte componenta si primordiala a vietilor oamenilor asa cum era acum cateva zeci de ani...
Sigur ca nu sunt de acord cu mediatizarea cazurilor de homosexualitate, nu trebuie sa facem parada cu asemenea "apucaturi" insa daca legea o permite, asa cum bine subliniezi tu, nu avem cum sa ne opunem.
Cat despre felul in care a fost aprobata legea similara in Olanda, te asigur ca aici nu a fost nevoie de referendum! Foarte rar aud in jurul meu oameni care sa comenteze ceva "negativ" la adresa homosexualitatii. Stii care e atitudinea oamenilor? Ei zic: "... nu ma deranjeaza atat timp cat isi vad de treaba lor si isi indeplinesc datoriile de cetateni si contribuabili la bugetul de stat; e problema fiecaruia cum isi gestioneaza viata privata si cu cine isi imparte patul".

Doamne ajuta!
Vechi 09.04.2009, 07:26:34
icjulian icjulian is offline
Member

Data înregistrării: 12.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de coralina Vezi mesajul
Nu stiu ce sa-ti raspund frate Icjulian. Asa este, vremurile pe care le traim sunt tulburi, credinta in Dumnezeu nu mai e parte componenta si primordiala a vietilor oamenilor asa cum era acum cateva zeci de ani...
Sigur ca nu sunt de acord cu mediatizarea cazurilor de homosexualitate, nu trebuie sa facem parada cu asemenea "apucaturi" insa daca legea o permite, asa cum bine subliniezi tu, nu avem cum sa ne opunem.
Cat despre felul in care a fost aprobata legea similara in Olanda, te asigur ca aici nu a fost nevoie de referendum! Foarte rar aud in jurul meu oameni care sa comenteze ceva "negativ" la adresa homosexualitatii. Stii care e atitudinea oamenilor? Ei zic: "... nu ma deranjeaza atat timp cat isi vad de treaba lor si isi indeplinesc datoriile de cetateni si contribuabili la bugetul de stat; e problema fiecaruia cum isi gestioneaza viata privata si cu cine isi imparte patul".

Doamne ajuta!
Vezi , asta e prostia omeneasca . Nepasarea fata e celalalt atunci cand il poti ajuta . Fiecare ii poate spune aproapelui ce greseste daca il poate indrepta . Nu este voie sa spui " Nu-mi pasa ce spune celalat sau ce gandeste sau ce crede ! " . Sa nu fie ! Unii oameni mai apleaca urechile la ce li se spune , e adevarat , din ce in ce mai rar si uneori iti si dau o replica acida , dar pt. Hristos sa incercam sa le suferim si pe astea .
Cam asta e si atitudinea in Romania , dar banuiesc ca stii asta . Si noi incercam sa fim " europeni " , atata ca poporul roman are o istorie mult mai veche decat a multor tari din Europa actuala .
Toti ziceti ca nu avem ce face . Dar daca nu mai mergem la vot ? Sincer , acuma dimineata pe moment nu imi vine in minte nici o grozavie acre sa mai poate s-o legalizeze . Poate totusi una , nu-i mai zic numele . Insa probabil a nu-i mai vota ar fi ideea cea mai buna , pentru ca altfel scapam lucrurile din mana , noi , poporul . Si pana la urma traim democratie , cel putin teoretic...
Reply With Quote
Vechi 09.04.2009, 07:53:16
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de icjulian Vezi mesajul
Vezi , asta e prostia omeneasca . Nepasarea fata e celalalt atunci cand il poti ajuta . Fiecare ii poate spune aproapelui ce greseste daca il poate indrepta . Nu este voie sa spui " Nu-mi pasa ce spune celalat sau ce gandeste sau ce crede ! " . Sa nu fie ! Unii oameni mai apleaca urechile la ce li se spune , e adevarat , din ce in ce mai rar si uneori iti si dau o replica acida , dar pt. Hristos sa incercam sa le suferim si pe astea .
Cam asta e si atitudinea in Romania , dar banuiesc ca stii asta . Si noi incercam sa fim " europeni " , atata ca poporul roman are o istorie mult mai veche decat a multor tari din Europa actuala .
Toti ziceti ca nu avem ce face . Dar daca nu mai mergem la vot ? Sincer , acuma dimineata pe moment nu imi vine in minte nici o grozavie acre sa mai poate s-o legalizeze . Poate totusi una , nu-i mai zic numele . Insa probabil a nu-i mai vota ar fi ideea cea mai buna , pentru ca altfel scapam lucrurile din mana , noi , poporul . Si pana la urma traim democratie , cel putin teoretic...
Pai nu este asa , deoarece am spus si eu si altii aici, ca ai ce face, adica, esti liber sa alegi cind mergi la vot, sau nu votezi, este tot o expresie a ceea ce simti si cum sinmti.
Prin a nu vota, tu dai mana libera celor care sint pro, iar mergand la vot, si votand impotriva, atunci da, tu ai spus ce simti, si cum gandesti.
Vechi 09.04.2009, 08:54:10
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
Pai nu este asa , deoarece am spus si eu si altii aici, ca ai ce face, adica, esti liber sa alegi cind mergi la vot, sau nu votezi, este tot o expresie a ceea ce simti si cum sinmti.
Prin a nu vota, tu dai mana libera celor care sint pro, iar mergand la vot, si votand impotriva, atunci da, tu ai spus ce simti, si cum gandesti.
In Romania nu exista vot impotriva , in afara de cazul referendumului . Dar asa ceva nu s-a organizat . O sa zici ca ma leg de cuvinte , prin urmare ma duc putin si pe ghicite referitor la ceea ce ai vrut sa spui . Poate ca tu prin vot impotriva ai vrut sa spui ca de fapt nu-l votezi pe unul , ci pe celalalt . OK . dar uite , eu nu am auzit pe nimeni in ultima campanie sa spuna ca vrea sa legalizeze incestul si totusi s-a inamplat . Deci , de fapt oamenii au mers la vot pentru a li se creste salariile si pensiile si s-au ales ( si ) cu legalizarea incestului , desi sunt sigur ca marea majoritate a votantilor nu si-a dorit asta . Si atunci nu este singurul vot impotriva de fapt a nu mai merge la vot ?
Lumea actuala , cel putin UE , nu se dezvolta pe o platforma inainte stabilita . Mai exact , cand le trazneste prin cap vreo idee , ei o pun in aplicare , desi au promis altceva in campanie , facand referire la aspecte mult mai importante din viata omului ( vezi mai sus ) . in UE nu se stie ce va fi maine , peste o luna , peste un an , etc. De exemplu , la aderare , Romania si-a pus semnatura pe un act " in alb " cum se spune , adica nu stie ce va fi exact dar orice va fi , se accepta . Asta au sesizat-o grecii si o sustin si eu .
In occident e simplu . Salariile sunt indestulatore ( nu spun ca acolo se plimba cainii cu covrigi in coada , dar in romania cand nu mai au nici macar coada , darmite covrigi ) , protectia sociala este buna ( am vazut in Germania de oameni care isi permiteau sa traiasca doar din ajutorul social sau din somaj si aveau tot ceea ce aveam eu ca om care munceste in Romania , ba isi mai permiteau si un vin sau o bere peste ) , pe cand in Romania , fara 1000 de Euro lunar nu poti sa spui ca traiesti cat de cat bine . Poate ca suna progresist , dar avand in vedere ca ma intereseaza si pe mine personal , adica mi-ar placea sa am un salariu decent ( sunt vorbitor de 6 limbi straine recunoscut international si am si studii superioare , plus alte o gramada de calificari legate de meseria mea obtinute prin institutii europene ) si abia imi gasesc de lucru in Romania . Ti se pare normal ?
Reply With Quote
Vechi 09.04.2009, 09:01:00
patinina34's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de icjulian Vezi mesajul
In Romania nu exista vot impotriva , in afara de cazul referendumului . Dar asa ceva nu s-a organizat . O sa zici ca ma leg de cuvinte , prin urmare ma duc putin si pe ghicite referitor la ceea ce ai vrut sa spui . Poate ca tu prin vot impotriva ai vrut sa spui ca de fapt nu-l votezi pe unul , ci pe celalalt . OK . dar uite , eu nu am auzit pe nimeni in ultima campanie sa spuna ca vrea sa legalizeze incestul si totusi s-a inamplat . Deci , de fapt oamenii au mers la vot pentru a li se creste salariile si pensiile si s-au ales ( si ) cu legalizarea incestului , desi sunt sigur ca marea majoritate a votantilor nu si-a dorit asta . Si atunci nu este singurul vot impotriva de fapt a nu mai merge la vot ?
Lumea actuala , cel putin UE , nu se dezvolta pe o platforma inainte stabilita . Mai exact , cand le trazneste prin cap vreo idee , ei o pun in aplicare , desi au promis altceva in campanie , facand referire la aspecte mult mai importante din viata omului ( vezi mai sus ) . in UE nu se stie ce va fi maine , peste o luna , peste un an , etc. De exemplu , la aderare , Romania si-a pus semnatura pe un act " in alb " cum se spune , adica nu stie ce va fi exact dar orice va fi , se accepta . Asta au sesizat-o grecii si o sustin si eu .
In occident e simplu . Salariile sunt indestulatore ( nu spun ca acolo se plimba cainii cu covrigi in coada , dar in romania cand nu mai au nici macar coada , darmite covrigi ) , protectia sociala este buna ( am vazut in Germania de oameni care isi permiteau sa traiasca doar din ajutorul social sau din somaj si aveau tot ceea ce aveam eu ca om care munceste in Romania , ba isi mai permiteau si un vin sau o bere peste ) , pe cand in Romania , fara 1000 de Euro lunar nu poti sa spui ca traiesti cat de cat bine . Poate ca suna progresist , dar avand in vedere ca ma intereseaza si pe mine personal , adica mi-ar placea sa am un salariu decent ( sunt vorbitor de 6 limbi straine recunoscut international si am si studii superioare , plus alte o gramada de calificari legate de meseria mea obtinute prin institutii europene ) si abia imi gasesc de lucru in Romania . Ti se pare normal ?
Nu, nu mi se pare normal, dar totusi se intimpla, deci est eceva ce tu nu poti controla, din pacate.

Deci ceea ce poti face, este de a te salva, cit mai ai timp( ma refer la suflet).

Lucruri strambe au existat de-a lungul istoriei, tot timpul. Doar personajele s-au schimbat si timpurile.

Este lucrarea celui rau, deci, tu fa lucrarea lui Dumnezeu.
Este valabil si pentru mine, si pentru toti.
Vechi 09.04.2009, 09:58:43
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
Nu, nu mi se pare normal, dar totusi se intimpla, deci est eceva ce tu nu poti controla, din pacate.

Deci ceea ce poti face, este de a te salva, cit mai ai timp( ma refer la suflet).

Lucruri strambe au existat de-a lungul istoriei, tot timpul. Doar personajele s-au schimbat si timpurile.

Este lucrarea celui rau, deci, tu fa lucrarea lui Dumnezeu.
Este valabil si pentru mine, si pentru toti.
De ce anume m-a salvat acel preot ? De la ce anume ?
Reply With Quote
Vechi 09.04.2009, 10:24:45
Member

Implicit O intrebare...

Sa schimba putin subiectul . Nu reusesc sa deschid un nou post , deci il dau la reply aici .
In scoala generala am avut o profesoara de religie care imi amintesc bine , a intrat la clasa si ne-a spus ca ortodoxismul si romano-catolicismul sunt religii mantuitoare . A spus e un fel de a spune , ca imi aintesc ca ridica tonul cand spunea chetiunile astea . Peste cateva minute a spus ca romano - catolicii hulesc si alte chestiuni de genul asta . Acuma adevarul e ca nu stiu in ce ordine le-a spus , dar oricum era ecumenista , asa parea cel putin . tatal ei era preot si ucenic al parintelui Arsenie Boca . Nu vreau sa insinuez ca Arsenie Boca ar fi fost ecumenist . In conditiile date , o matusa de-a mea romano-catolica a mutir in credinta ei rom-cat pentru ca nu am avut puterea sa-i spun sa vina la ortodoxie , desi era bolnava de moarte . Apoi bunica , tot rom-cat , cu care am avut discutii pe tema asta si m-a intrebat " e mai buna ortodoxia ? " la care eu , in lumina celor spuse de profesoara , am ramas fara raspuns la asta . Apoi mi-a mai murit o matusa , tot rom - cat .
Profesoara in cauza a murit cu pruncul in pantece . Preotul care i-a cedat locul l-a catedra a murit de infarct .
Pe cealalta parte , am auzit de o alta profesoara care i-a provocat o psihoza unui copil zicandu-i ca toti care nu sunt ortodocsi sunt pacatosi si vor intra in iad . Copilul avea rude de diferite credinte , pe care le si iubea , si s-a speriat foarte tare .
In atari conditii , ca cele de mai sus , pentru ce sa se mai predea religia in scoli ? Unul zice una , altul zice alta , ambele prostii si cam in tonul celor de sus spun cam toti .
profesorii de religii .
Eu unul nu sunt impotriva religiei , absolut deloc , ba chiar o sustin , dar nici asa cum au facut profesorii de mai sus . Veti spune ca s-a decis asupra acestui subiect , dar trebuie sa discutam totusi aspectele acestea ale predarii religiei , ca sa nu innebunim toti dupa ce le platim lor facultati de teologie si masterate si doctorate prin strainatate .
.
Nu vreau sa jignesc pe nimeni , incerc sa caut raspunsuri la framantarile mele care , iata , tin de peste un deceniu ( relativ la prima profesoara ) si , desi cred in Ortodoxie , parca uneori imi vine greu sa spun ca Biserica Ortodoxa actuala se mai ocupa de mantuirea oamenilor asa cum trebuie . Pe scurt , nu calea ( Crestinismul Ortodox ) e problema , ci cei care te calauzesc si cei care merg pe ea .
In ultimii ani am reusit sa pun mana pe arti bune despre Ortodoxie , poate am avut si lumina de la Dumnezeu sa iau in mana cartile bune despre Ortodoxie , dar oricat citesc , tot nu-mi iese din minte aplombul cu care profesoara mea de religie a facut afirmatia de mai sus . Asta pentru ca am auzit si credinta vine din auzite . eu pana acum nu am intalnit vreun preot in orasul meu natal care sa imi spuna ca doar Crestinismul Ortodox e cale mantuitoare , ba chiar din contra .
In atari conditii , ce ne facem cu pedarea religiei in scoli si tineretului ( includ aici si acel program " Hristos impartasit copiilor " ( sau tinerilor ) . Pentru ca daca il iei din gradinita si ii spui ca e totuna daca esti rom-cat sau ortodox si el creste asa , mai ales ca o aude de la un preot sau de la un teolog ortodox , ce va mai crede mai tarziu ? Si daca descopera ca a fost mintit ( Doamne da sa descopere daca e cazul ) , va mai avea el incredere in preotii si in teologii ortodocsi ? Va mai merge el la Biserica ca sa-l auda pe cutare sau cutare ecumenist cum il ridica in slavi pe papa ?
Va mai scriu pe aici in functie d inspiratia ulterioara sau de raspunsurile voastre .
Daomne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 11.04.2009, 09:09:12
patinina34's Avatar
Senior Member

Implicit

Te-a salvat prin faptul ca acesta "batalie" tu nu o poti duce de unul singur, si deci ti-a poruncit sa te spovedesti, ca pentru pacatele altora, sufletul tau sa nu fie judecat.
Vechi 11.04.2009, 09:14:30
Member

Implicit

A ramane suparat pe parlamentarii din vremea aia era o lupta pe care o pot duce singur ( in masura in care cu Hristos esti singur ! ) si o puteam duce singur oricand . Nu m-am angajat sa schimb legea , asta nu pot intr-adevar , dar sa raman suparat pe ei pot . Nu a fost razboi intre mine si parlamentari , nu se pune problema , sunt prea mic pentru asa ceva , dar iti garantez eu ca EI sigur mergeau in iad daca eu ramaneam suparat pe ei ( iar pe care si l-au ales singuri ) , iar eu puteam ajunge totusi in Rai , pe cand tineretul care sufera din cauza lor e pe nicaieri .
Eu m-am referait la snâentimentulde suparare , al pururl sentiment , deloc la un razboi intre mine si ei .
Deci , de la ce m-a salvat acel preot , ca nu am inteles nici acum ?
Reply With Quote
Vechi 11.04.2009, 19:37:45
patinina34's Avatar
Senior Member

Implicit

Nimic nu poi face d ela tine putere, daca Dumnezeu nu te ajuta!
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Se poate ierta un astfel de pacat ? marianmarian Generalitati 22 05.10.2013 09:45:59
Ajutor. Mama se opune casatoriei. Nu poate ierta trecutul sotului meu ioanacluj Nunta 270 27.02.2013 10:12:37
Despre multul rau pe care l-am facut cu unele postari ale mele aci mihailt Generalitati 2 05.01.2010 18:17:06