![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Nu stiu ce sa-ti raspund frate Icjulian.
![]() Sigur ca nu sunt de acord cu mediatizarea cazurilor de homosexualitate, nu trebuie sa facem parada cu asemenea "apucaturi" insa daca legea o permite, asa cum bine subliniezi tu, nu avem cum sa ne opunem. Cat despre felul in care a fost aprobata legea similara in Olanda, te asigur ca aici nu a fost nevoie de referendum! Foarte rar aud in jurul meu oameni care sa comenteze ceva "negativ" la adresa homosexualitatii. Stii care e atitudinea oamenilor? Ei zic: "... nu ma deranjeaza atat timp cat isi vad de treaba lor si isi indeplinesc datoriile de cetateni si contribuabili la bugetul de stat; e problema fiecaruia cum isi gestioneaza viata privata si cu cine isi imparte patul". Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cam asta e si atitudinea in Romania , dar banuiesc ca stii asta . Si noi incercam sa fim " europeni " , atata ca poporul roman are o istorie mult mai veche decat a multor tari din Europa actuala . Toti ziceti ca nu avem ce face . Dar daca nu mai mergem la vot ? Sincer , acuma dimineata pe moment nu imi vine in minte nici o grozavie acre sa mai poate s-o legalizeze . Poate totusi una , nu-i mai zic numele . Insa probabil a nu-i mai vota ar fi ideea cea mai buna , pentru ca altfel scapam lucrurile din mana , noi , poporul . Si pana la urma traim democratie , cel putin teoretic... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prin a nu vota, tu dai mana libera celor care sint pro, iar mergand la vot, si votand impotriva, atunci da, tu ai spus ce simti, si cum gandesti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lumea actuala , cel putin UE , nu se dezvolta pe o platforma inainte stabilita . Mai exact , cand le trazneste prin cap vreo idee , ei o pun in aplicare , desi au promis altceva in campanie , facand referire la aspecte mult mai importante din viata omului ( vezi mai sus ) . in UE nu se stie ce va fi maine , peste o luna , peste un an , etc. De exemplu , la aderare , Romania si-a pus semnatura pe un act " in alb " cum se spune , adica nu stie ce va fi exact dar orice va fi , se accepta . Asta au sesizat-o grecii si o sustin si eu . In occident e simplu . Salariile sunt indestulatore ( nu spun ca acolo se plimba cainii cu covrigi in coada , dar in romania cand nu mai au nici macar coada , darmite covrigi ) , protectia sociala este buna ( am vazut in Germania de oameni care isi permiteau sa traiasca doar din ajutorul social sau din somaj si aveau tot ceea ce aveam eu ca om care munceste in Romania , ba isi mai permiteau si un vin sau o bere peste ) , pe cand in Romania , fara 1000 de Euro lunar nu poti sa spui ca traiesti cat de cat bine . Poate ca suna progresist , dar avand in vedere ca ma intereseaza si pe mine personal , adica mi-ar placea sa am un salariu decent ( sunt vorbitor de 6 limbi straine recunoscut international si am si studii superioare , plus alte o gramada de calificari legate de meseria mea obtinute prin institutii europene ) si abia imi gasesc de lucru in Romania . Ti se pare normal ? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci ceea ce poti face, este de a te salva, cit mai ai timp( ma refer la suflet). Lucruri strambe au existat de-a lungul istoriei, tot timpul. Doar personajele s-au schimbat si timpurile. Este lucrarea celui rau, deci, tu fa lucrarea lui Dumnezeu. Este valabil si pentru mine, si pentru toti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa schimba putin subiectul . Nu reusesc sa deschid un nou post , deci il dau la reply aici .
In scoala generala am avut o profesoara de religie care imi amintesc bine , a intrat la clasa si ne-a spus ca ortodoxismul si romano-catolicismul sunt religii mantuitoare . A spus e un fel de a spune , ca imi aintesc ca ridica tonul cand spunea chetiunile astea . Peste cateva minute a spus ca romano - catolicii hulesc si alte chestiuni de genul asta . Acuma adevarul e ca nu stiu in ce ordine le-a spus , dar oricum era ecumenista , asa parea cel putin . tatal ei era preot si ucenic al parintelui Arsenie Boca . Nu vreau sa insinuez ca Arsenie Boca ar fi fost ecumenist . In conditiile date , o matusa de-a mea romano-catolica a mutir in credinta ei rom-cat pentru ca nu am avut puterea sa-i spun sa vina la ortodoxie , desi era bolnava de moarte . Apoi bunica , tot rom-cat , cu care am avut discutii pe tema asta si m-a intrebat " e mai buna ortodoxia ? " la care eu , in lumina celor spuse de profesoara , am ramas fara raspuns la asta . Apoi mi-a mai murit o matusa , tot rom - cat . Profesoara in cauza a murit cu pruncul in pantece . Preotul care i-a cedat locul l-a catedra a murit de infarct . Pe cealalta parte , am auzit de o alta profesoara care i-a provocat o psihoza unui copil zicandu-i ca toti care nu sunt ortodocsi sunt pacatosi si vor intra in iad . Copilul avea rude de diferite credinte , pe care le si iubea , si s-a speriat foarte tare . In atari conditii , ca cele de mai sus , pentru ce sa se mai predea religia in scoli ? Unul zice una , altul zice alta , ambele prostii si cam in tonul celor de sus spun cam toti . profesorii de religii . Eu unul nu sunt impotriva religiei , absolut deloc , ba chiar o sustin , dar nici asa cum au facut profesorii de mai sus . Veti spune ca s-a decis asupra acestui subiect , dar trebuie sa discutam totusi aspectele acestea ale predarii religiei , ca sa nu innebunim toti dupa ce le platim lor facultati de teologie si masterate si doctorate prin strainatate . . Nu vreau sa jignesc pe nimeni , incerc sa caut raspunsuri la framantarile mele care , iata , tin de peste un deceniu ( relativ la prima profesoara ) si , desi cred in Ortodoxie , parca uneori imi vine greu sa spun ca Biserica Ortodoxa actuala se mai ocupa de mantuirea oamenilor asa cum trebuie . Pe scurt , nu calea ( Crestinismul Ortodox ) e problema , ci cei care te calauzesc si cei care merg pe ea . In ultimii ani am reusit sa pun mana pe arti bune despre Ortodoxie , poate am avut si lumina de la Dumnezeu sa iau in mana cartile bune despre Ortodoxie , dar oricat citesc , tot nu-mi iese din minte aplombul cu care profesoara mea de religie a facut afirmatia de mai sus . Asta pentru ca am auzit si credinta vine din auzite . eu pana acum nu am intalnit vreun preot in orasul meu natal care sa imi spuna ca doar Crestinismul Ortodox e cale mantuitoare , ba chiar din contra . In atari conditii , ce ne facem cu pedarea religiei in scoli si tineretului ( includ aici si acel program " Hristos impartasit copiilor " ( sau tinerilor ) . Pentru ca daca il iei din gradinita si ii spui ca e totuna daca esti rom-cat sau ortodox si el creste asa , mai ales ca o aude de la un preot sau de la un teolog ortodox , ce va mai crede mai tarziu ? Si daca descopera ca a fost mintit ( Doamne da sa descopere daca e cazul ) , va mai avea el incredere in preotii si in teologii ortodocsi ? Va mai merge el la Biserica ca sa-l auda pe cutare sau cutare ecumenist cum il ridica in slavi pe papa ? Va mai scriu pe aici in functie d inspiratia ulterioara sau de raspunsurile voastre . Daomne ajuta ! |
|
||||
|
||||
![]()
Te-a salvat prin faptul ca acesta "batalie" tu nu o poti duce de unul singur, si deci ti-a poruncit sa te spovedesti, ca pentru pacatele altora, sufletul tau sa nu fie judecat.
|
|
|||
|
|||
![]()
A ramane suparat pe parlamentarii din vremea aia era o lupta pe care o pot duce singur ( in masura in care cu Hristos esti singur ! ) si o puteam duce singur oricand . Nu m-am angajat sa schimb legea , asta nu pot intr-adevar , dar sa raman suparat pe ei pot . Nu a fost razboi intre mine si parlamentari , nu se pune problema , sunt prea mic pentru asa ceva , dar iti garantez eu ca EI sigur mergeau in iad daca eu ramaneam suparat pe ei ( iar pe care si l-au ales singuri ) , iar eu puteam ajunge totusi in Rai , pe cand tineretul care sufera din cauza lor e pe nicaieri .
Eu m-am referait la snâentimentulde suparare , al pururl sentiment , deloc la un razboi intre mine si ei . Deci , de la ce m-a salvat acel preot , ca nu am inteles nici acum ? |
|
||||
|
||||
![]()
Nimic nu poi face d ela tine putere, daca Dumnezeu nu te ajuta!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Se poate ierta un astfel de pacat ? | marianmarian | Generalitati | 22 | 05.10.2013 09:45:59 |
Ajutor. Mama se opune casatoriei. Nu poate ierta trecutul sotului meu | ioanacluj | Nunta | 270 | 27.02.2013 10:12:37 |
Despre multul rau pe care l-am facut cu unele postari ale mele aci | mihailt | Generalitati | 2 | 05.01.2010 18:17:06 |
|