Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.12.2008, 18:44:43
dorinastoica14
Guest

Implicit

Frumoase colinde si mare bucurie am avut ascultandu-le! Multumiri Mirela,Domnul sa te rasplateasca.
Fiind copil, din parinti cu venituri modeste mergeam la pomul de iarna si spuneam o poezie dupa povestea scriitorului norvegian Andersen "Fetita cu chibrituri".Din pacate atat m-am identificat cu aceasta incat si astazi dupa muuuulti ani tot fetita cu chibrituri am ramas!Bucuria mea este putina credinta in Mantuitorul Hristos care ne ofera speranta vitii vesnice.
Bucurie sa aveti.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2008, 19:36:32
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

"Fetita cu chibrituri", sa te bucri din plin, de cele ce-ti doresti !
Vechi 14.12.2008, 20:09:22
dorinastoica14
Guest

Implicit

Multumesc Cristi.Si tie asemenea.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2008, 23:31:42
corneliamate corneliamate is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.10.2005
Implicit

Idem. Nici eu nu mai simt sarbatorile ca in copilarie, sa am acea nerabdare sa vina Craciunul si Pastele. As da orice macar o clipa sa simt Craciunul, nasterea Domnului.

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Astept cu nerabdare sarbatorile de iarna dar,in zilele acelea dupa ce vin de la biserica si ma retrag in camera mea,ma cuprinde o tristete atat de mare
si toate pregatirile si stradania de a face aceste zile speciale mi se pare inutila si chiar ridicola!
Stiti cati oameni sunt tristi de sarbatori??
Si nu pentru ca nu au ce pune pe masa.Acestia sunt alta categorie.
Ci pur si simplu pentru ca prea ne straduim sa fim mai veseli si mai fericiti decat suntem de fapt.
Reply With Quote
Vechi 14.12.2008, 23:58:44
alicia's Avatar
alicia alicia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: RM VALCEA
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru alicia
Implicit

Eu simt Craciunul prin zapada mirosul portocalelor si binenteles slujba Nasterii Domnului bucuria ca s-a nascut pt noi si a colindelor a bradului as fi vrut sa am unul adevarat e prea scump dar am artificial important e ca are globuri si multe luminite acum dupa tot ce am zis poate credeti ca sunt copil dar sunt femeie si ma bucur ca un copil stiu ca numai e ca inainte de frumos dar nu trebuie sa fim tristi sunt trista doar ca nu toti au aceste daruri sa se bucure de ele cei saraci as fi vrut sa se bucure si ei macar o data pe an de craciun sa aiba ce manca ce imbraca o locuinta cu caldura daca nu putem oferi asa ceva eu zic macar sa ne rugam pt ei si cand aveti ocazia faceti milostenie la unii ca acestia
Reply With Quote
Vechi 15.12.2008, 01:07:31
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alicia Vezi mesajul
Eu simt Craciunul prin zapada mirosul portocalelor si binenteles slujba Nasterii Domnului bucuria ca s-a nascut pt noi si a colindelor a bradului as fi vrut sa am unul adevarat e prea scump dar am artificial important e ca are globuri si multe luminite acum dupa tot ce am zis poate credeti ca sunt copil dar sunt femeie si ma bucur ca un copil stiu ca numai e ca inainte de frumos dar nu trebuie sa fim tristi sunt trista doar ca nu toti au aceste daruri sa se bucure de ele cei saraci as fi vrut sa se bucure si ei macar o data pe an de craciun sa aiba ce manca ce imbraca o locuinta cu caldura daca nu putem oferi asa ceva eu zic macar sa ne rugam pt ei si cand aveti ocazia faceti milostenie la unii ca acestia
Un om ce are suflet de copil, are puritatea si curacia cea bine placuta lui Dumnezeu. Bucuria Nasterii Domnului este mai mult decat o simpla bucurie, este incununarea tuturor bucuriilor ce greu pot fi zugravite in cuvinte. Milostenia in schimb trebuie sa fie ceva continu, o permanenta a firii noastre, netrecand niciodata nepasatori pe langa cel in suferinta si nevoi. Atunci cand punem pe masa bucate calde si gustoase si -n jurul nostru totul straluceste a sarbatoare, sa avem in minte pe cel ce cauta-n gunoaie, pe cel ce doarme prin canale, pe cei in suferinta din spitale, pe cei singuri si-n lacrimati. Si ei sunt ai nostri . Sarbatori fericite , omule, ori unde ai fi !
Vechi 15.12.2008, 20:07:32
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alicia Vezi mesajul

Eu zic ca degeaba ai brazi,portocale ,tort ,sampanie,cozonaci ,turte de Craciun daca nu stii semnificatia si nu iti curatesti sufletul prin aceasta sarbatoare.Trebuie sa fie sarbatoare si in sufletul tau nu numai in stomac.Si eu am brad artifical pentru ca l-am luat acum cativa ani si nu mai iau unul natural pentru ca numai are rost dar conteaza ca am brad,ca ii stiu semnificatia bradului sau ca simt ceva in sufletul meu cand vad acel brad.Si cand ma gandesc cati stau pe afara fara sa aiba nici paine sa manance de Craciun...Au trecut 2009 ani de la Nasterea si Rastignirea Mantuitorului...cu cat trec anii cu atat mancarurile si actiunile de sarbatori se modernizeaza si de indeparteaza de traditie..eu sunt trist cand se termina un an pentru ca ,pentru mine ne-am mai indepartat cu un pas de Dumnezeu,cel putin multi dintre noi.Doamne ajuta.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2008, 21:23:04
dorinastoica14
Guest

Implicit

Tare mult mi-u placut vorbele Aliciei! Sarbatoarea Craciunului este mai mult a celor sarmani caci si Iisus s-a nascut in ieslea rece aproape sub cerul liber si tot la fel a si murit.Cum spun cuvintele din cantecul"Copilule cu ochi senini"
"Copil lovit,copil sarman/Tu vii in fiecare an/Cu bine raul sa-l platesti/Sa rabzi,sa ierti si sa iubesti/--Sa imparti a tale mangaeri/In suferinte si-n dureri/Sa mori pe cruce intre hoti/Copilule lovit de toti/"
Reply With Quote
Vechi 17.12.2008, 11:47:46
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Vechi 17.12.2008, 11:51:05
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

e bine ca vine Craciunul...poate ajung la un teatru....ce ma bucur....
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Bucuria lumeasca jenica Pocainta 17 22.11.2011 01:39:04
Bucuria postului Marius22 Generalitati 22 21.06.2011 20:54:21
Bucuria crestinului Rodica50 Intrebari utilizatori 1 26.03.2011 23:14:21
Bucuria crestina NECTARIE Generalitati 8 06.01.2011 18:54:50
CARTILE - Bucuria mea! geo.nektarios Stiri, actualitati, anunturi 23 24.02.2009 01:00:06