![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
...In japoneza!,stiu ceva japoneza,dar nu fluient,fiindca tot in Japonia am invatat si engleza si nu am stat chiar atat de mult.Oricum,cantarile nu sunau pe glasurile cunoscute in biserica noastra,ci adaptate la stilul japonez.
Intr-adevar,imi era si mie dor si de pietrele de pe strada mea,dar niciodata nu am stat acolo cu gandul sa ma stabilesc,asa ca acest dor era simtit ca temporar si rezolvabil. Exact asa simte sora mea,ca-i este dor de tara,insa cand vine aici simte ca nu ar mai putea trai aici,si-i este dor de Japonia.Insa,cum ai spus si tu,are familia acolo si asta conteaza cel mai mult.Oricum,se ingrozeste cu cat sictir esti tratat ca si cumparator si consumator,de catre vanzatorii si comerciantii din Romania. O faza tare pe care a intampinat-o intr-o zi la un magazin de la noi.Intr-o alimentara a vazut la vitrina niste borcane cu diferite bomboane in ele,avand scris pe borcan felul bomboanelor si pretul acestora.A vazut pe unul dintre acestea scris;"stafide in ciocolata",iar ei placandu-i foarte mult aceste bomboane,a comandat jumatate de kg.,inainte de a iesi din magazin a gustat o bomboana,care nu era stafida,ci arahida...a mai gustat una,s-a gandit ca poate s-a strecurat din greseala si o arahida in ciocolata(fiind din aceiasi categorie,insa tot arahida era.Atunci ne-am dat seama ca doamna ne servise,de fapt,cu arahide in ciocolata,bomboane care de altfel nu le agreeam.Neapucand sa iesim din magazin,ne-am dus direct la vanzatoare si i-am spus de confuzia facuta si am cerut sa ni se restituie banii,daca nu au sa ne serveasca bomboane stafide in ciocolata.Surpriza!,desi pe borcanul respectiv scria ca sunt stafide,si desi s-a convins vanzatoarea ca scrie gresit,nu a vrut sa primeasca bomboanele inapoi si sa ne restituie banii.A spus ca n-o intereseaza de eroare si ca n-avem decat sa ne multumim cu arahide in ciocolata si sa plecam.Sora mea a ramas ca trasnita,nu i-a venit sa creada asa ceva,dar mai ales nu i-a venit sa creada cat de frumos i-am vorbit noi vanzatoarei,iar ea cat de violent,intr-un fel,s-a adresat,si total lipsita de respect. ASA ESTE IN ROMANIA!,din pacate,si astfel esti tratat oriunde ai merge,ca si client si consumator,parca ai merge la furat nu la cumparaturi.Si muuuulte,muuuulte astfel de cazuri,stupide si diverse.Tocmai de aceia japonezul a ajuns locul 1 in economie,fiindca ei merg pe principilu;"clientul nostru,stapanul nostru!".Credeti-ma,am observat diferenta intr-un mod acut,felul cum se poarta comerciantii si institutiile statului cu romanii te pun in situatii permanente destul de stresante,pe cand in Japonia am simtit o relaxare evidenta in acest sens. De felul meu,cand cumpar preparate,ma uit neaparat la data de fabricatie sau de expirare,insa in alimentari,uneori esti in situatia de a nu vedea aceasta data,astfel ca eu intreb despre ea intr-un mod foarte politicos.Credeti-ma,mereu mi se raspunde cu rautate,ba chiar incep sa se i-a de mine vanzatoarele pentru simplul fapt ca-mi exercit dreptul de cumparator.Produsele ar trebui sa aiba data la vedere,iar daca aceasta nu se intampla,ar trebui sa se asigure politicos si civilizat de multumirea clientului,lucru care mi se intampla extrem de rar.ESTE UN STRESS CONTINUU,PENTRU CA SUNTEM INEVITABIL,PERMANENT CONSUMATORI.Este un tupeu de nedescris,si numai concurenta si civilizatia adevarata ar putea sa schimbe acest aspect. Am cumparat la viata mea,trei apartamente si tot atatea am reconditionat soi am mobilat in totalitate,nici nu va inchipuiti prin cata mizerie comerciala si prin cata hotie pe fata am trecut,prin cat stress,si aceasta doar pentru ca traiesc in Romania.Nu va inchipuiti!!!De spus ar fi multe,dar nu mai are rost. |
|
|||
|
|||
![]()
In Romania oamenii sunt cu nervii foate "intinsi", pentru ca totul este greu. E prea multa birocratie; acum a inceput sa se mai schimbe acest lucru. Ca sa nu mai spun de spaga...
Dar am observat un lucru: daca eu intru intr-un magazin incruntata, mi se va raspunde la fel; daca zambesc, si cel din fata mea va fi mai amabil. Munca aproape nenormata a lucratorilor ii oboseste la maxim pe acestia. Patronii cer ore suplimentare fara plata. Stress si iar stress, si asta nu de azi de ieri. Ca sa nu mai spun de grija zilei de maine: preturile s-au aliniat la cele vest-europene, chiar le-au depasit in unele cazuri, dar salariile nu. Deci, cand intalnim un om care e mai ursuz, sa ne gandim la problemele cu care cu siguranta se confrunta. Cu toate acestea Romania e o tara plina de energie; acest lucru il datoram bisericilor si manastirilor, care se roaga neincetat; ceea ce nu avem in alta parte! |
|
|||
|
|||
![]()
Nicigand sa fiu posomorata sau eu mai stiu ce stare nervoasa,sa prezint,atunci cand intentionez sa cumpar ceva.Nu are nici o legatura atitudinea vanzatoarei cu starea probabila a cumparatorului(asta daca nu este un cumparator,cunoscut dificil).Mai degraba am plecat eu,deseori,foarte suparata din magazine.Este chiar adevarat si suparator acest lucru.Patronii ar trebui sa-si instruiasca mai bine personalul,fiindca pe asta se bazeaza mentinerea pe piata si cumularea de profit.Personal,nici nu vreau sa mai aud de astfel de locuri,si fac tot posibilul sa nu fiu nevoita sa fac cumparaturi din acestea.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eh probleme de genul ce ai scris tu Ory sint peste tot,nu putem compara Romania cu Japonia sau America mai trece ceva vreme pina se v-or schimba problemele.Pe mine ma ingrijoreaza generatiile care vin sint de speriat cu tatuaje si cercei prin buric si nu stiu pe unde iti dai seama sa mergi la magazin si sa te serveasca unii din astia! Razboiele care vin ma ingrijoreaza si toate cele negative care se vad apoi cipurile de care am citit si am vazut si un filmuleet aseara o sa ne forteze sa le avem. Astea sint mai grave pentru mine treaba cu vinzatoarele o rezol pe loc si aici si in Rom,vorba lui Ancah intra zimbind or fi ele necajite fii si tu mai rabdatoare cum zice Pr Cleopa. Ory poate si tu esti prea pretentioasa eu am avut o prietena care recent sa repatriat femeia asta nu exista data sa mearga in magazin sa nu comenteze ceva sa nu-i placa si repede cheama managerul asta aici in America vorbesc. A trait aici 30 de ani si ma intreb cum io placea acum in Bucuresti?Eu sint mai rabdatoare ma multumesc si cu putin sau de mai slaba calitate si uite asa nu imi incordez nervii de la orice. Pace intre oameni si bunavoire |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe langa toate lucrurile frumoase pe care ni le-ai marturisit, vad ca te pricepi foarte bine si la facut poze...Parca ai fi un fotograf profesionist. :) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si nici englezescul Lord have mercy nu imi suna deloc nepotrivit, m-am obisnuit sa il aud aici in State. insa prefer slujba in romaneste, bineinteles. :) |
|
|||
|
|||
![]()
Atitudinea celor plecati in afara tarii este imbucuratoare. Acuma e drept la altii e jignitoare, dar per ansamblu e minunat sa citesti acest topic. Ravna, dorinta de a ramane romani cu sufletul este de apreciat. Gandesc ca acest loc este cu totul special pentru voi, e legatura cu tara. Sa va tina Domnul asa pana la sfarsit nu pana la prasit.:)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ai dreptate eu una citesc postarile voastre cu placere si am invatat de la voi multe lucruri bune pe care nu le stiam macar ca am o vista medie. M-a mai upara cit un frate sau sora dar norocul meu ca imi trece repede si iarasi revin ca asa e intre frati :) |
|
||||
|
||||
![]()
Pentru ca s-a mentionat despre sf Liturghie oficiata intr-o alta limba decat cea romana...mie personal imi suna strain tot ceea ce nu se rosteste in limba romana... toti credinciosii dau replicile in engleza iar eu in romana fapt ptr care adeseori zaresc cate un cap intors sau o privire cu coada ochiului a cate unui curios care se holbeaza la mine ca la un extraterestru, dar nu imi pasa!Poate ca sunt subiectiva acum si poate e cam devreme sa afirm asta, dar fara ipocrizie spun ca ptr mine AICI NU ESTE "acasa" si nici nu cred ca va fi vreodata!!! Este doar tzara adoptiva si nimic mai mult!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tara Sfanta | Lyllyana | Pelerinaje la locuri Sfinte | 24 | 04.09.2015 05:42:19 |
La Multi Ani..Tara mea de lacrimi,tara mea de dor | Scotland The Brave | Generalitati | 15 | 25.01.2012 05:24:16 |
vacanta la tara | lore86 | Generalitati | 2 | 26.01.2011 15:24:43 |
preotii de oras si cei de la tara | rentea | Preotul | 19 | 27.10.2009 00:08:14 |
|