![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bine, sunt un pic ironica, dar tu esti prea preocupat sa iesi in evidenta cu ceva care te face sa apari intr-un mod cam neplacut si cred, sa nu fii inteles de fapt, deci este inutil sa mai vrei sa fii lamurit, daca nu te faci inteles ca vrei sa fii lamurit... In fine, ideea era ca mai bine ne-am calma, pentru ca ne ingramadim sa intelegem lucruri care ne depasesc puterea de intelegere... Si pana la urma, chiar credeti ca un protestant, spre exemplu, nu se poate mantui?!! ...Dar noi, ortodocsii care suntem incredintati ca suntem intru dreapta credinta, si ne straduim sa si traim cum suntem invatati, oare chiar suntem in pericol sa pierdem ce Domnul ne-a promis ca rasplata pentru "putina noastra credinta"? ...Permiteti-mi sa spun ca, vom uita si lucrurile simple, aventurandu-ne in discutii de genul... Mie mi s-a mai intamplat... Deci nu vorbesc pe langa... ??? ;) |
|
|||
|
|||
![]()
exact informatiile pe care le-a prezentat ssb mai sus le-am auzit si eu , ca cica cei din athos ar spune despre bosvr ca au adoptat si ei erezia inochentismului ... intr-adevar inochentismul este o erewzie distincta de bosvr , caci apartine unei alte biserici si anume aceea a par inochentie care cica a facut multe minuni si invata ca el era duhul sfant ... inochentistii au si acatiste inchinate par inovhentie in care il denumesc duhul sfant pe el ... ca adica unii credinciosi batrani de la tara de pe undeva , oameni foarte sinpli , si care ar putea sa faca parte din bosvr , sa creada in erezia inochentismului asta poate sa fie adevarat ... si poate ca fiind atata de simpli sa nu stie ca e erezie si sa o marturiseasca la preot , si apoi sa se duca si la impartasanie ... treaba lor ... eu nu am treaba cu ei ... insa eu ma intrebam daca bosvr accepta in mod oficial erezia inochentismului ... eu am intrebat la saltioara dar nu mia-u raspuns , insa mi se pare totusi ca este imposibil ca oameni inavatati ca cei din sinodul bosvr , si care au ajuns chiar sa inteleaga chiar si problema calendarului , sa creada in asa o erezie de prosteasca si de evidenta ca inochentismul ... eu insa auzisem altceva : ca ei ar ridica-o pe maica domnului la rang de duh sfant de gen feminin , si nu pe par inochentie ... nu stiu cum s-ar numi aceasta erezie cu maica domnului dar se aseamana cu inochentismul .., insa eu nu as crede ca cei din bosvr ar accepta nici o asfel de erezie cu maica domnului ... cred ca este o prostie totusi sa crezi asa ceva , ca bosvr ar putea accepta o erezie din aceasta ... eu stiu ca ei sunt oameni foarte ravnitori si asta poate duce uneori ( nu neaparat ) la exagerari dogmatice = erezii , insa nu cred ca bosvr ar fi vinovata de erezia asta cu maica domnului ... nu stiu , pana la urma cred ca sunt zvonuri ... aceste zvonuri poate ca s-au iscat din cauza ca s-ar fi aflat ca sunt niste batrani pe undeva din bosvr si care ar crede in simplitatea lor in erezia inochentismului , si apoi cu un pic de inflorire s-0a ajuns la a spune ca cei din bosvr ar ridic-a pe maica domnului la rang de duh sfant ... nu stiu de unde provin astfel de informatii , dar cica unii , nu stiu care , de prin sfantul munte ar afirma asa ceva despre bosvr ... eu nu stiu , dar nu cred ca bosvr ar fi vinovata de erezia aceasta ... eu am sa mai intreb inca odata pe siteul mitropoliei slatioara daca bosvr o ridica pe maica domnului la rang de duh sfant sau daca crede in erezia inochentismului , si as ruga si pe altii sa mai intrebe aceeasi intrebare pe adresa siteului mitropoliei slatioara ca poate asa o sa se indure de noi si o sa ne dea informatia de care avem nevoie ...
am sa pun mai jos adresa mitropoliei slatioara , unde se poate adresa aceste intrebari la conducerea bosvr : |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
nu stiu in rpoblema mirungerii ce sa raspund dar am sa ma informez, insa acuma nu prea am timp ca maine am examen si am o gramada de invatat ...
iar despre botez este adevarat ca nu se face decat in cazul in care botezul initial , cel din bor a fost invalid adica prin stropire ... eu am stat 5 ani in ardeal si am vazut cu ochii mei ca acolo se face la greu de catre preotii de mir botezul catolic prin stropire ... de fapt lumea nici nu stia de botezul ortodox , ca trebuie facut prin afundare si nu prin stropire ... si sa stiti ca inaltul bortolomeu stie foarte bine de botezurile eretice care se fac in ardeal si nu ia nici o masura ... ceea ce inseamna ca si este un eretic ... va dati seama , daca si el care de multe ori se pune cu ecumenistii , lasa sa se faca botezuri eretice in mitropolia lui , apoi atuncea si el este un eretic , nu cum pare el ca e impotriva ecumenismului ... ei tocmai acest botez se repeta de catre bosvr ... |
|
|||
|
|||
![]()
canoanele sunt anateme si nu te poti ridica deasupra lor , nu poti sa spui ca ai dragoste atata timp cat esti sub anatemele sfintilor parinti ... sa nu trunchiem adevarul , caci dragostea si adevarul sunt una ... iar bosvr nu s-a despartit de bor numai din cauza calendarului caci asta ar fi fost ontr-adevar schisma , ci s-a despartit mai ales din pricina ecumenismului , care chiar este o erezie ... ori sfintii parinti invata ca pe motiv de erezie poti sa te desparti de episcopul raucinstitor ... dar ma rog , eu nu blamez nici pe cei din bor care inca nu s-au despartit de ierarhii eretici , insa nu pot sa blamez nici pe bosvr ca s-a despartit de asemenea eretici ... cat despre par ilie cleopa , nu a avut dreptate in privinta bosvr ca ar fi schisma , caco iata ca rocor este in comuniune ce bosvr , iar din rocor a facut parte si sf ioan maximovici ... ori daca i-ai dat anatemei pe bosvr atunci i-ai dat anatemei si pe rocor si deci si pe sf ioan maximovici , ceea ce este o erezie ... deci nu poti sa consideri bosvr schisma , caci asta ar insemna sa il faci schismatic si pe sf ioan maximovici ... deci eu il cinstesc pe par ilie cleopa , dar nu ii dau dreptate in punctul asta ... este gresit ...
|
|
|||
|
|||
![]()
imi puneti intrebari legate de BOSV, apoi ma intrebati explicatii mi-ati cerut... :hmmm:
pana una alta, Ovidiu, tu nu mi-ai raspuns la o intrebare mai veche... de pe un alt topic... repet: Citat:
tocmai de aceea nu inteleg de ce a fost nevoie sa se provoace o schisma in intreaga Biserica Ortodoxa prin schimbarea calendarului... caci spune Sf Ioan Gura de Aur: "Nu poarta grija Dumnezeu si Biserica de aceasta pandire a vremilor si a zilelor, decat pentru singura unirea si pacea" poate imi explici tu de ce Patriarhul Meletie al Constantinopolului (care s-a dovedit a fi mason si, ulterior, depus din rang) a renuntat la unire si pace in favoarea corectitudinii "vremilor si a zilelor" ? ??? |
|
|||
|
|||
![]()
dragomirna , lucrurile care te depasesc pe tine , nu ii depasesc neaparat pe si ceilalti ... asa ca lasa-ma sa caut adevarul ca asta este scopul meu ... nu uita ca mantuirea este intru sfat mult si cine cauta gaseste ...
iar chestia cu mantuirea protestantilor este irelevanta , stii foarte bine ce spune credinta ortodoxa in privinta asta ... |
|
|||
|
|||
![]()
1. iti apreciez talentul de scriitor, dar n-am rabdare sa-ti citesc toate tampeniile.
pe viitor, daca vrei sa-ti citesc mesaje, limiteaza-l la cateva idei principale. daca vrei, daca nu.. e alegerea ta. oricum nu cred ca te intereseaza prea tare pers mea. 2. daca site-ul mitropoliei ti se pare "vrajeala", nu vad de ce ma mai intrebi pe mine si pe altii? marturisesc ceea ce scrie acolo. eu nu am de gand sa ma cert cu voi... si nici n-am de gand sa va conving sau sa smulg vreo aprobare din gura voastra. eu va marturisesc invatatura de credinta a Bisericii Ortodoxe de Rasarit. daca sunteti de acord, bine.. daca nu... e alegerea voastra; liberul arbitru. iar daca nu sunteti de acord, va solicit, totusi, o atutidine de crestin. |
|
|||
|
|||
![]()
iertati dezacordul
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
poi dumneta spui ca nu oricaruia ii face un nou botez cei din BOSVR? lucru ce ar insemna ca incalca uniunea BOR cu Hristos? ci numai celor ce nu au facut botezul ca la carte? poi asta inseamna ca semanatzi schisma shi in BOR din moment ce ar exista botezuri valide shi botezuri invalide ca au fost doar prin stropire... poi daca de exemplu ar fi la maturitate ar trebui sa mearga cu ei la apa shi sa ii scufunde complet? daca ar fi apa prea mica cum ar face i-ar pune pe burta sau daca ar fi pre mare i-ar inneca pe unii sau ce ar trebui sa faca sa ii puna sa vina cu vana? Nu domnule, v-am zis ca semanatzi schisma shi in BOR shi facetzi canoniada... asha cum nu e bine sa scotzi paiul cand ai barna in ochi tot asha Botezul se face prin afundare, dar e afundare in numele Tatalui shi Fiului shi Sfantului Duh, shi nu o afundare completa sau incompleta ci o afundare.... iar dupa cat imi amintesc ca peundeva s-a deschis cerul shi l-a udat complet afundarea pe cineva ce a dorit sa se boteze shi a crezut ca Hristos il va mantui... deci acolo ce tip de botez a fost? asha cum facetzi cu calendarul facetzi shi cu botezul semanand schisma shi canoniada... scotzand paie dar avand barna in forma de telescop in proprii ochi... shi iata ca ishi lasa amprenta pe voi... ca vad ca asha vorbitzi de parca atzi shtii voi ca sunt eretici aiai shi aia ca nu respecta canoanele aia shi aia, cum de shtitzi atatea fara sa va informatzi shi fara sa datzi argumente concrete... asta mi-e teama ca este zelul autoindreptatzirii ce creshte ca o buruiana in ochii unoara... deci cu parere de rau dar nu va luatzi de noi daca singuri v-atzi scos din comuniune ca sa fim shi noi scismatici, ci mai degraba revenitzi voi la dreapta credintza... pe calea cea dreapta ce trece pe la Hristos... ???:(:( iarta-ma daca am fost prea dur.... :(:( |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ati auzit de Klaus Kenneth? | Daniel777 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 318 | 02.07.2012 08:49:51 |
Am auzit de un film fain! | fratia | Stiri, actualitati, anunturi | 4 | 07.08.2008 20:21:45 |
Ati auzit de ... | eternetyz | Stiri, actualitati, anunturi | 5 | 28.02.2007 16:25:06 |
|