Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.01.2008, 13:49:23
cod_gabriel cod_gabriel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.04.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cod_gabriel
Citat:
În prealabil postat de alexandra28again
unul din semnele sfarsitului este intoarcerea poporului Israel in tara lor(israel).acest lucru s-a intamplat
Eu as zice sa nu ne angajam in speculati privind sfarsitul, pentru ca nu e de noi sa stim.

"40. Deci si voi fiti gata, ca in ceasul in care nu ganditi Fiul Omului va veni."

"32. Iar despre ziua aceea si despre ceasul acela nimeni nu stie, nici ingerii din cer, nici Fiul, ci numai Tatal.
33. Luati aminte, privegheati si va rugati, ca nu stiti cand va fi acea vreme.
34. Este ca un om care a plecat in alta tara si, lasandu-si casa, a dat puterea in mana slugilor, dand fiecaruia lucrul lui, iar portarului i-a poruncit sa vegheze.
35. Vegheati, dar, ca nu stiti cand va veni stapanul casei: sau seara, sau la miezul nopții, sau la cantatul cocosilor, sau dimineata."

"1. Iar despre ani si despre vremuri, fratilor, nu aveti nevoie sa va scriem,
2. Caci voi insiva stiti bine ca ziua Domnului vine asa, ca un fur noaptea
.
3. Atunci cand vor zice: pace si liniste, atunci, fara de veste, va veni peste ei pieirea, ca si durerile peste cea insarcinata, si scapare nu vor avea."
Din Fapte 1:
"6. Iar ei, adunandu-se, Il intrebau, zicand: Doamne, oare, in acest timp vei aseza Tu, la loc, imparatia lui Israel?
7. El a zis către ei: Nu este al vostru a sti anii sau vremile pe care Tatal le-a pus in stapanirea Sa, "

Reply With Quote
Vechi 16.01.2008, 13:08:04
nimeni nimeni is offline
Member

Data înregistrării: 16.01.2008
Implicit

bineinteles ca ne apropiem de sfarsit. astazi suntem mai aproape de sfarsit decat ieri. de la inceputurile crestinismului ne tot apropiem de sfarsit. cand va veni sfarsitul? nu a venit in 2000, nici in 2007, ceva ma face sa cred ca nici in 2012 nu va veni... cred ca avem o viata, doar una singura, care la randul ei este destul de scurta. mai degraba m-as gandi cum sa imi fac viata mai frumoasa, cum sa devin un om mai bun decat sa ma gandesc cand si cum voi muri. scenarii apocaliptice sunt descrise zilnic la tv de diverse productii "de succes": era glaciara? cutremur devastator? asteroid? meteorit? cometa? vulcan magnific? extraterestrii beligenranti? iarna nucleara? ne putem gandi non-stop cum vom muri sau cum urmasii nostri pot muri.

cand? cum? speculatiile astea existau dinainte de nostradamus... si totusi inca nimic nu s-a intamplat care sa puna in pericol specia umana... nu inseamna ca suntem invulnerabili.
Reply With Quote
Vechi 16.01.2008, 13:17:09
Capy Capy is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2007
Religia: Ortodox
Implicit

..Cand nu o sa ne asteptam atunci o sa vina ..stai linistit ca nu o sa vina in 2012
Dar un lucru este cert ...este foarte aproape..Nu stiu cand va veni..dar este cert ca in veacul al optelea in care noi suntem. Desi vremurile apocalipsei au venit deja ...Sfarsitul lumii inseamna de fapt Judecata cea Mare .
Reply With Quote
Vechi 16.01.2008, 14:30:17
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

dillemioara draga,

din cate imi dau seama din ce se scrie pe aici, e vorba despre o printzesa care a fost mustrata ca ishi permite sa intre pe unde vrea shi cum vrea in virtutea regaliatztii, shi de o alta femeie care aducea moashtele cuiva shi iar pare ca ishi permitea sa faca ce credea ea dar aceasta a fost sfatuita cum sa faca deci nu e vorba de rangul ei, ci dupa cum pricep eu, este mai mult vorba de protectzia pe care maica o acorda fiilor Sai, in sensul ca o mica flacara a unui chibrit poate aprinde inimile calugarilor, caci acolo se pare fiecare credincios este cu mult mai inaintat in adancimile shi in luptele cu patimile deci acolo shi focul se aprinde mai ushor shi e mult mai greu de stins, suferintza fiind mai adanca.... deci imi pare ca acea pancarta este pusa din grija de copilashii duhovniceshti ai preasfintei shi nicidecum din discriminare fatza de femei, ca doar adevarata femeie este chiar credintza creshtina... iar Hristos asha a dat ca sf Maria sa fie Maica sf Ioan shi acela sa-i fie fiu deci a dorit ca Maica Sa sa-i ridice fratzi duhovniceshti. Asha ca n-are nici o legatura cu aparenta discriminare ci arata foarte clar ca barbatzii au pacate mult mai adanci shi mai greu de mantuit ca femeile..... ca am impresia ca exista shi manastiri unde sunt opritzi barbatzii, sunt lasatzi doar preotzii care defapt sunt slujitorii lui Dumnezeu, deci nu vad sa existe vre-o discriminare intre femei shi barbatzi in creshtinismul ortodocs pentru care sa te nemultzumeshti, iar la altar nu slujesc barbatzi sau femei sau ingeri ci Domnul insushi slujeshte, Hristos, ca in Hristos una suntem, deci nu te mai lupta in deshert cu spiritul asta lumesc al emanciparii femeii, ci mai bine te-ai gandi la barbat care este mereu mult mai impacatoshit decat femeile.... la el sa te gandeshti, asha cum face Maica Domnului dorind sa-l ridice....
Reply With Quote
Vechi 19.01.2008, 23:47:19
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dillema

Ce fel de calugar esti daca nu esti in stare sa iti stapanesti firea animalica?
Da, la asta ma gandeam si eu, oare calugarul nu trebuie oare sa aibe control asupra simturilor lui? Pai calugarul se duce in manastire din iubirea de Dumnezeu sau sa se fereasca de ispita desfranarii? Pai asa ce sa intelegem, ca monahii de fapt sunt niste neputinciosi duhovniceste? Eu cred ca pentru monahi adevarat femeia nu constituie o piedica sau o sursa de ispitire, iar ce a spus Laurentiu nu cred ca este adevarat:
Citat:
În prealabil postat de Laurentiu
si pe langa asta pentru a reduce tentatie spre aprindere trupeasca a monahilor care petrec acolo in rugaciune si post.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2008, 20:49:23
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Ehei domnule Veilur ca sa ajungi monah asa cu crezi dumneata e drum lung si greu si poate ca dintr-o suta de monahi ajung 10..cu adevarat..sa se curate. Aha ..deci frate tu vezi in calugari niste prototipuri care nu au aceste aprinderi trupesti..Mai ales cand vine cate-o cucuana din asta de oras cu fusta mini sau una cu panataloni din aia mulati si isi face o cruce ...Nu prea pot sa fac o legatura intre imaginea dintr-o manastire si o femeie care se poarta asa cum se poarta .. Pot sa spun ca exista oameni(calugari) care pot sa treaca peste asta..cat sa fie....1,2,3 % ...?!?..Calugari sunt si ei oameni ..au si ei slabiciuni ..nu sunt prototipuri..Cum poate oare un calugar sa mai fie cu mintea la Dumnezeu cand vin inaintea lui vreo zece cucoane din astea fardate..si mai stiu eu cum..In loc sa sporeasca in viata duhovniceasca si sa se roage crezi ca de asta au nevoie?!?...Cred ca tu nu ai citit ce ispite are un calugar..
In schimb sa stii multi mari duhovnici s-au format acolo in Sfantul Munte Athos..Acolo a fost si Parintele Boca pentru a se pregati si a se intari duhovniceste..Sf. Munte este un centru spiritual pentru mantuirea si formarea monahilor...

Eiii nu stiu daca ai aflat dar atunci cand Sf. Calinic i-a lasat pe calugarii de la Frasinei in manastire cand s-a intors ea gasit cu femei si ca petreceau...Iar de atunci Sf. Calinic a pus legamant ca nici o femeie sa nu mai intre in Manastirea de la Frasinei....Oare Sf. Calinic nu stia el ce spune?!?

Reply With Quote
Vechi 23.01.2008, 21:25:11
quasar quasar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.11.2006
Implicit

Asa este Laurentiu...si monahii sunt oameni,cred ca mai bine ar fi inteles daca as spune ca si monahii sunt barbati.Poate de asta unii dintre ei reactioneaza mai nu stiu cum cand poate ii intrebi ceva..nu din rautate,asa cum credeam s eu odata..ci din simplul fapt ca,desi sunt in manastire,numai ei stiu cum si cate trag..
Reply With Quote
Vechi 24.01.2008, 10:49:53
moro.d moro.d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.03.2007
Implicit

"nu va mirati de cei care pleaca din manastire... ci de cei care raman. mirati-va cum raman ??? "
Reply With Quote
Vechi 24.01.2008, 15:36:58
nimeni nimeni is offline
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Capy
..Cand nu o sa ne asteptam atunci o sa vina ..stai linistit ca nu o sa vina in 2012
Dar un lucru este cert ...este foarte aproape..Nu stiu cand va veni..dar este cert ca in veacul al optelea in care noi suntem. Desi vremurile apocalipsei au venit deja ...Sfarsitul lumii inseamna de fapt Judecata cea Mare .
crede-ma ca astea au fost auzite acum, cu 100 de ani in urma si tot asa. Nu aveti cu ce sa va speriati? Nu TREBUIE SA VA GANDITI LA MOARTE pentru a crede in Dzeu!
Ci trebuie sa fie o chestioune naturala si sa existe in fiinta voastra din alte motive decat teama.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2008, 15:39:03
nimeni nimeni is offline
Member

Implicit

sunt calugari care au facut si copii! diferanta este doar de imbracaminte. in rest oamenii suntem toti. unii incearca sa para deosebiti...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
INCENDIU PUTERNIC IN MUNTELE ATHOS in apropierea Man. Hilandar. Laura19 Stiri, actualitati, anunturi 0 15.08.2012 08:18:23
Stiinta si razboiul sfarsitului lumii JustNicol Generalitati 3 29.07.2012 22:04:18
Semnele sfarsitului Florin-Ionut Despre Sfanta Scriptura 114 17.09.2009 06:42:18