Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.01.2008, 14:08:16
cod_gabriel cod_gabriel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.04.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de router
Acea idee :Ca sa NU se faca strangerea cand voi veni. este lipsita de orice sens in momentul in care pavel soseste in alta zi.

Intru in rationamentul tau:

1.Strangerea sa se faca duminica.
2.Pavel vin in cu totul alta zi: poate peste o zi , 2 , 3,...etc.
3.Considerand 1, si 2 ipoteze adevarate, care este sensul ideii:"Ca sa NU se faca strangerea cand voi veni. " ?????????????????????????????????

Asta incerc sa iti explic de cateva postari incoace. Daca ipotezele 1 si 2 sunt adevarate ideea "Ca sa NU se faca strangerea cand voi veni. " este total lipsita de sens, pentru ca 1 nu poate conincide cu 2 niciodata , ele fiind in zile diferite.
Pai ce sa-mi explici saracul de tine? Tu nu vezi ca nu esti instare sa pricepi un amarat de silogism? Ce sa intelegi din Biblie? N-ar fi nici un pacat, dar nu stiu de ce te bagi in discutii care te depasesc. Ce pot sa-ti spun, daca nu poti sa intelegi? Du-te si tu la un profesor de logica, sau la cineva destupat la minte, poate-ti explica silogismul, daca o reusi. Poate nu sunt eu bun pedagog.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2008, 14:15:04
router router is offline
Member

Data înregistrării: 10.01.2008
Implicit

A intoarce sfaturile pe care ti le-am dat in mod sincer in lipsa unor argumente care sa iti sustina inventile pe textul clar cu dovada clara oferita de mine chiar punandu-ti in fata propriul rationament este orice numai intelepciune nu. Nu imi demonstreaza decat faptul ca nu esti dispus sa inveti, stii doar sa il reprezinti pe "gica contra".

In acelasi timp , daca consideri ca afirmatiile cu caracter tendentios pe care mi le adresezi de cateva postari adauga ceva la greutatea afirmatiilor anterioare din nou te inseli. Acestea nu fac decat sa te prezinte ca o persoana care incearca orice tertipuri pentru a scapa de acceptarea a ceea ce Sta Scris(explicat de altfel chiar si rational), prin refuzul de a fi onest de persoana proprie.

Acestea fiind spuse , nu pot decat sa respect alegerea dvs. de a refuza sa faceti o analiza a argumentelor propuse spre dezbatere.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2008, 17:28:52
strajeru's Avatar
strajeru strajeru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru strajeru
Implicit

Nu va mai certati fratilor!!!Am urmarit cu interes maxim discutia voastra pe baza topicului.Pana la pagina 3 a fost intr-adevar o discutie foarte constructiva.Dar vad ca acum a-ti inceput sa va certati si sa va jigniti,tinand mortis fiecare sa-si sustina parerea.E frumos asa?Hristos e Dumnezeul pacii,nu al razboiului.Anumite discutii este bine sa le facem "pe privat"pt. ca pe acest site nu sunt doar ortodocsi si mai sunt si altii de alte confesiuni.Ei jubileaza vazand ca ne "impungem"inte noi.Si pentru ce?Si-a schimbat parerea vreunul dintre voi in urma acestor discutii?Nu.Discutia a vansat pana la stadiul in a va jigni:((Amandoi sunteti inteligenti si buni cunoscatori ai teologiei,de ce nu va focusati doar pe discutii constructive intre voi?Ortodoxia chiar are nevoie de astfel de oameni,care sa o apere si sa o faca cunoscuta si altora(ignoranti si necunoscatori).Fiti si voi dintr-acestia:) !!!
Reply With Quote
Vechi 11.01.2008, 17:34:10
router router is offline
Member

Implicit

Rog pe gabriel , sa imi ierte orice afirmatie sau cuvant care a adus prejudicii imaginii sale in fata cititorilor dar nu numai. Sunt un om pacatos , poate mai pacatos ca multi de langa mine, si neferit de patimile si ispitele cu care se confrunta orice om.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2008, 21:18:45
router router is offline
Member

Implicit

gabriel , textul in engleza nu te sustine. Dimpotriva sustine exact ceea ce spuneam.

In momentul in care luam in considerare fraza :"ca sa nu se faca cand voi ajunge eu", sau "so that when I come no collections will have to be made. " sunt cele care dau contextul de care vorbesc.

Te-am intrebat si anterior dar nu mi-ai raspuns. Poate ca nu ai inteles intrebare. Incerc din nou. Am intrat in rationamentul tau, care spune asa:

1.Strangerea sa se faca duminica.
2.Pavel vine dupa ele in cu totul alta zi: poate peste o zi , 2 , 3,...etc.

Fiind in rationamentul tau consider cele doua puncte 1 si 2 adevarate si complementare.

Care este relevanta ideii:ca sa nu se faca cand voi ajunge eu", sau "so that when I come no collections will have to be made. ?
Cum poate aceasta idee sa fie adevarata daca 1 si 2 sunt adevarate?

Daca ei strangeau duminica , si pavel venea in alta zi , era posibil ca colecta sa conincida cu sosirea sa? Bineinteles ca NU. E de la sine inteles acest lucru.

In momentul in care Pavel vine in aceeasi zi , atunci ideea lui Pavel are un sens normal. Ii sfatuiete ca strangerea sa se faca inainte ca el sa soseasca. Acum da, totul are sens.

Sper ca m-am facut inteles.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2008, 22:19:06
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de router
Daca ei strangeau duminica , si pavel venea in alta zi , era posibil ca colecta sa conincida cu sosirea sa? Bineinteles ca NU. E de la sine inteles acest lucru.

In momentul in care Pavel vine in aceeasi zi , atunci ideea lui Pavel are un sens normal. Ii sfatuiete ca strangerea sa se faca inainte ca el sa soseasca. Acum da, totul are sens.

Sper ca m-am facut inteles.
Omule, ce e cu tine, pentru numele lui Dumnezeu?
Reply With Quote
Vechi 11.01.2008, 22:23:29
router router is offline
Member

Implicit

Din nou nu raspunzi , si arunci cu vorbe aiurea. Pana te linistesti eu zic sa te abtii de la a nu sustine nimic. Nu faci decat sa te afunzi si mai tare.

Ti-am explicat frumos chiar rationamentul tau , care da gres cand este analizat mai deaproape. Daca nu ai nimic de spus , nu scrie , doar pentru ca sa fie ceva scris.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2008, 22:25:59
router router is offline
Member

Implicit

Invit deasemenea alti forumisti sa isi dea cu parerea cu privire la ceea ce am spus , in ce priveste rationamentul lui gabriel.

Este ultima varianta la care ma pot gandi pentru trezirea din eroarea de intelegerea unui text elementar , pana la urma fiind vorba de simpla intelegere a limbi romane , in speta a timpului la care se refera Pavel spre sosire.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2008, 22:28:00
router router is offline
Member

Implicit

Deasemene , pentru ca observ ca gabriel refuza sa inteleaga notiunea de dialog sau de argumentare a unor idei presupuse adevarate , rog forumistii care vor dori sa sustina o parte sau alta sa explice fie pe text fie cu argumente de tip filologic de ce adera la o intelegere sau la alta.

Multumesc.
Reply With Quote
Vechi 11.01.2008, 22:42:28
Senior Member

Implicit

Chiar invit si pe alti forumisti sa rasunda la intrebarea: din textul pe care o sa-l scriu mai jos, rezulta ca Pavel venea in fiecare duminica sa ridice banii care se strangeau?
De doua-trei pagini discutam cateva propozitii.
"1. Cat despre strangerea de ajutoare pentru sfinti, precum am randuit pentru Bisericile Galatiei, asa sa faceti si voi.
2. In ziua intai a saptamanii (Duminica), fiecare dintre voi sa-si pună deoparte, strangand cat poate, ca sa nu se faca strangerea abia atunci cand voi veni.
3. Iar cand voi veni, pe cei pe care ii veți socoti, pe aceia ii voi trimite cu scrisori sa ducă darul vostru la Ierusalim.
4. Si de se va cuveni sa merg si eu, vor merge împreuna cu mine."
In mod deosebit as dori o opinie si din partea administratorului, daca se poate.
Dupa parerea mea problema nu e teologica, ci semantica si logica - desi textul e cat se poate de clar - aici nu sunt nici pilde, nici metafore.

Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre cinstirea Maicii Domnului strajeru Secte si culte 415 21.01.2013 00:40:58
Despre cinstirea Sfintilor strajeru Secte si culte 74 07.12.2012 14:39:56
Despre cinstirea Sfintei Cruci strajeru Secte si culte 117 08.11.2008 08:46:27
Despre cinstirea icoanelor strajeru Secte si culte 2 14.08.2008 18:06:19
Despre cinstirea Sfintei Cruci strajeru Secte si culte 115 12.03.2008 02:11:17