Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.09.2013, 11:55:47
VladCat
Guest

Implicit

Pelerinule ma bucur mult ca ti-a placut textul si ca ai reusit sa surprinzi ceea ce eu consider a fi esentialul pe care incearca sa il transmita parintele Porfirie: ca Iisus fiind aici cu noi suntem chemati sa traim in eshaton.
Inainte sa il pun ma gandeam ca s-ar putea sa fie o greseala fiindca e genul de text criptat prin propria-i simplitate (mintile noastre postmoderne nu prea sunt obisnuite cu astfel de scrieri: eu cand il citesc pe marele Ioan din Kronstdat mi se pare de o platitudine cumplita, dupa doua pagini inchid cartea; siluan in schimb scrie ceva de genul: cei care spun ca scrierea lui Ioan de Kronstadt este „fara de gust” spun asta fiindca sunt lipsiti de har si nu pot patrunde acele cuvinte dumnezeiesti). In orice caz totul e bine cand se termina cu foarte bine :)

Dea Domnul sa infrangem aparența de putere si opresiune a Lumii dinafara si dinauntrul nostru, Amin!

Last edited by VladCat; 18.09.2013 at 12:02:21.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2013, 20:57:08
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Adevărul e că aș prefera riscul unui mic Nietzsche, fie și-n variantă mioritică, decât pe cel al unui șir nesfârșit de Becali și Primarul Care Este și Oprescu și toți ceilalți din hiphopu lor.

Forme germanice însă, cu fond mioritic ortodox? - asta da idee, dă tare de gândit...:)

P.S. În școală zici?... De către cine??? Cine anume să schimbe mentalitatea în școală? .... Să fim serioși!
Sa apara partide noi, care sa propuna un nou model de societate romaneasca !!!
Sa apara oameni cu bani,care sa se implice in politica,avand in acelasi timp si o minima inteligenta de a sti inspre ce sa tinda !
Oare intr-o tara intreaga nu se agasesc cativa oameni cu bani, care sa fie si bineintentionati,si inteligenti in acelasi timp ???
Reply With Quote
Vechi 20.09.2013, 18:36:02
Lady Brightside Lady Brightside is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2013
Implicit

CLICK

Merita citit si rascitit!!
Reply With Quote
Vechi 20.09.2013, 19:40:19
VladCat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lady Brightside Vezi mesajul
CLICK

Merita citit si rascitit!!
Te rog nu te supara pentru ca simt nevoia sa mentionez insa acest text, atat ca abordare cat si ca stil, este total diferit de orice interviu pe care l-a oferit vreodata parintele Iustin; pentru mine nu incape indoiala ca nu el l-a scris.
Reply With Quote
Vechi 20.09.2013, 20:08:00
Lady Brightside Lady Brightside is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2013
Implicit

Da, am observat si eu, dar ma refeream la continut!
Reply With Quote
Vechi 23.09.2013, 12:51:30
Pelerin spre Rasarit
Guest

Arrow Romania privita de un irlandez

O lectura mai mult decat interesanta http://www.ziare.com/social/romani/s...seasca-1258414
Reply With Quote
Vechi 23.09.2013, 13:16:58
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Am citit ce zice irlandezul.
M-am surprins că răspund doar atât: cu un oftat; venit din adânc...
Reply With Quote
Vechi 25.09.2013, 16:52:34
Paul-Adrian Paul-Adrian is offline
Junior Member

Data înregistrării: 23.07.2013
Implicit Daca vreti sa faceti ceva pentru"Noi si tara noastra"incepeti de aici

crestinortodox.ro INCOTRO????

morala ar fii:

Pentru citiva arginti putem sa nu fim chiar asa de " drepti in credinta"

http://www.crestinortodox.ro/editori...na-142061.html
Attached Images
File Type: jpg Ortodox.jpg (19,7 KB, 10 views)

Last edited by Paul-Adrian; 25.09.2013 at 17:00:55.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2013, 00:24:55
antoniap
Guest

Implicit

SUNTEM ÎN PLIN RĂZBOI DUHOVNICESC – ȘI NU O ȘTIM

Dintotdeauna oamenii s-au temut de războaie. Și nu vorbim de puternicii lumii, cei care le administrează și profită de pe urma lor de cel puțin o sută de ani încoace, ci de omul de rând de pretutindenea, pentru care, indiferent de ce parte s-ar afla, războiul înseamnă despărțire, suferință, moarte. Acestea sunt războaiele duse cu puterea armelor, cu soldați, oști și câmpuri de luptă.
Sfinții Bisericii, din cele mai vechi timpuri, ne vorbesc însă despre existența unui altfel de război. Este vorba despre războiul nevăzut, dus de duhurile răutății cu omul, pentru a-l supune lor, spre a-i pierde sufletul și chiar a-i ucide trupul. Și despre acest război s-a scris mult, mai ales în vechime, dar oamenii au avut dintotdeauna tendința de a-l ignora. Din păcate, prea puțini au fost cei care s-au înarmat și s-au apărat, conștienți că acesta este un război adevărat, cu strategii adecvate, arme specifice, campanii, aliați, învingători și învinși.
Continuare:

http://www.buciumul.ro/2013/10/18/su...-si-nu-o-stim/
Reply With Quote
Vechi 19.10.2013, 01:46:33
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
O lectura mai mult decat interesanta http://www.ziare.com/social/romani/s...seasca-1258414

Foarte frumos,am ramas impresionata de acest om deosebit!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Răspunde