![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu in ce zona, la noi se spovedesc inainte. De fapt se impartasesc rar duminca cei maturi, mai mult copiii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cei mai multi se spovedesc vineri seara si se impartasesc sambata sau duminica la sf.Liturghie ,bineinteles. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De aceea este bine sa facem totul cu binecuvantare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ceea ce priveste spovedania duminica, este atat greu - preotul neputand aloca timp pentru asa ceva inainte de Sf. Liturghie, dar mi se pare ca exista si argumente canonice impotriva.
|
|||
|
|||
![]()
Depinde de situatie... sunt limite ale responsabilitatii dar si responsabilitati personale directe de ambele parti.
|
|||
|
|||
![]()
Hristos a impartasit cel putin doi nevrednici..
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In post parintele meu duhovnic spovedeste ,dar undeva in pronaos ,in o camaruta.Spovedeste pana la sfintirea darurilor de obicei si dupa slujba apoi ,daca mai raman nespovediti. Pentru ca sunt foarte multi care vor sa se spovedeasca si sa nu ramana cineva nespovedit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ideea e ca nu poti spovedi pe toti cei care urmeaza sa se impartaseasca in ziua respectiva, chiar in dimineata respectiva. Am sa intreb daca exista canon care opreste spovedania duminica (sau o logica duhovniceasca) eu asa tin minte.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu știu să fie canon dar duhovnicul meu e împotriva acestei practici pe motiv că cel spovedit nu mai are când zice rugaciunile de dinaintea Sfintei Împărtășanii.