![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Asa cum spune Sfantul Grigorie Palama, stiinta (fizica, matematica...) este buna atata timp cat omul nu isi risipeste toata viata in intelegerea detaliilor de functionare a universului. Stiinta il ajuta pe om sa marturiseaca "Doamne toate cu intelepciune le-ai facut" si sa isi indrepte atentia catre cele duhovnicesti, cate Logos, catre Hristos Iisus si Sfanta Sa Biserica. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sufletul nu face parte din obiectele studiate epistemologic bazandu-ne pe empirism (cognitie senzoriala). Ca sa intelegi notiunea de suflet conform teologiei ortodoxe recomand: Sfantul Luca al Crimeei - Puterea inimii IPS Lazar Puhalo - Sufletul, Trupul si moartea Sfintii Parinti despre originile si destinul cosmosului si omului http://edituradeisis.ro/opencart/ind...&product_id=81 |
|
||||
|
||||
![]()
Interdictiile se dau pentru ca este un.site din care sa invatam lucruri duhovniceste. Parerile tale stiintifice pot aduce smintela si de aceea ar fi indicat sa vorbesti pe site.uri de profil. Aici incercamsa ne cladim sufleteste, sa ne intarim unii pe altii, sa ne rugam unii pentru altii.
Last edited by kikyo_ea; 19.07.2012 at 16:13:23. |
|
||||
|
||||
![]()
Consider ca ar fi o bucurie sa ramai cu indemnul de a merge la Biserica pentru a-l cunoste inechivoc pe Hristos Iisus in Sfintele Sale Taine. Studiul si trairea filocalica este de mare ajutor.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu inteleg atitudinea asta a vostra prin care aratati ca parerile stiintifice aduc sminteala. Nu cred ca userii de pe aici sunt atat de inapoiati, incat sa o ia razna din cauza unor pareri care imi apartin. Cum adica sa aduca sminteala? Last edited by apophis; 19.07.2012 at 16:16:06. |
|
||||
|
||||
![]()
Adica fara sa vrei gandul ti.o ia razna. Chiar si o secunda. Si asta inseamna pacat. Altii poate sunt mai putini pregatiti duhovniceste si ii intorci de la credinta. Si multe alte situatii...
|
|
||||
|
||||
![]()
De exemplu patricia, cea care a deschis topicul. Incearca sa se spovedeasca, sa isi salveze sufletul. Tu spunandu.i "traieste-ti viata ca dincolo nu e nimic", o ucizi sufleteste. O duci in pacatul smintelii. De aceea trebuie sa ne masuram fiecare vorba. Ea cere o doctorie pentru suflet iar tu ii dai otrava... Aici e gresala...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu mai pun la socoteala babele care scot niste sunete enervante, un fel de aaaaaiala in ritm cu cantecul preotilor, miros de transpiratie de la unii nespalati certati cu apa, dar credinciosi etc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred asa ceva, e destul de matura, astfel incat sa gandeasca singura, nu sa gandeasca altii pentru ea. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa nu ne fie rusine cu nimeni! | Laura19 | Generalitati | 47 | 13.04.2012 01:23:50 |
Rusine! | Legionarul | Generalitati | 57 | 13.01.2011 17:24:40 |
A fi roman,o rusine | mihailt | Generalitati | 129 | 05.09.2010 19:52:32 |
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co | rusu | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 26.06.2008 13:04:07 |
|