Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.05.2012, 10:28:53
apophis apophis is offline
Banned

Data înregistrării: 01.05.2012
Locație: Braila
Religia: Ortodox
Implicit

Cat timp astia din biserici se lafaie in banii de la buget, nu platesc taxe si sunt japcari, construiesc megabiserici din bani publici, cand tara geme din alte cauze mult mai importante, o sa tot vezi astfel de reactii la adresa BO si mi se pare normal.

Cand BO o sa se autosustina din donatiile credulilor, atunci pot sa-si faca 162387162781678192678 de biserici.
Vechi 26.05.2012, 12:57:25
antoniap
Guest

Implicit

Zdreanța roșie, secera și ciocanul, steaua cu cinci colțuri o să dispară, dar va veni steaua cu șase colțuri, anarhia, și va fi vai și-amar de lume”, spunea Arsenie Boca, în 1940, despre ascensiunea comunismului, dar și despre ce îi va urma acestuia.

,,Oamenii își vor pierde speranta.''

Veți vedea și veți înțelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituțiile statului, în conducerea lui și, mai ales, în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiș chiar și în sânul Bisericii, murdărind unele suflete de aici. Aproape că oamenii își vor pierde speranța. Doar cei care își vor păstra credința adevărată vor fi salvați și mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei”, dezvăluie Radu Cinamar, în cartea “Viitor cu cap de mort - în culisele puterii”, profețiile părintelui Arsenie.

Tot el scrie despre ceea ce Arsenie Boca spunea că ar fi “planul lucrării diavolești”, care, prin puterea banilor și a viciilor - între care minciuna, prefăcătoria, intriga și omorul sunt cele mai importante - va conduce forțele răului spre controlul și dominarea lumii. Dintr-o altă mărturie, dată de călugărița Septimia Măniș, aflăm lucruri tulburătoare pe care Arsenie Boca le-a prevăzut și pe care, astăzi, părem a le trăi aievea: “Îmi pare rău de voi că sunteți căzuți în credință. Veți cădea din cauza fricii. Frica-i de la diavol, nu vă fie frică pentru a vă salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de la Dumnezeu. Vor cădea și cei aleși. Îmi pare rău că sunteți cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe și alte îngrădiri. Vă vor lua totul!”.

Mai mult: În anii ’80, părintele Arsenie Boca profețea vremurile grele: "Vă vor lua totul" | Libertatea.ro

In alt material, am gasit si o completare a celor spuse in citatul postat anterior:

„Îmi pare rău pentru voi. Frica e de la diavol... Îmi pare rău pentru voi. Vor cădea mulți dintre cei aleși. Vă vor pune impozite, taxe și alte dări. Nu veți mai putea fi sfinți... Acum nu mai e timpul sfinților. Acum începe timpul mucenicilor”.

De aici reiese ca e bine sa ne informam unii pe altii, sa marturisim adevarul, dar sa nu uitam nici viata duhovniceasca propriu-zisa. Caci vom fi pusi sa alegem intre avantajele vremelnice si cele vesnice.

Last edited by antoniap; 26.05.2012 at 14:07:17.
Vechi 26.05.2012, 14:02:07
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Iarăși sunteți orientat spre capra vecinului. Eu mă îngrijorez mai mult pentru ce se întâmplă la mine în țară, unde s-au făcut mari "progrese" în direcțiile de mai sus în ultimii ani.
-concubinajul a ajuns aproape generalizat. În România este privit ca cel mai normal lucru de pe lume. De curând, pe un forum medical am sfătuit o persoană celibatară îngrijorată de bolile transmise sexual și care întreba ce ar putea face să nu aibă asemnea griji. I-am răspuns că nu trebuie să aibă nicio grijă: doar să evite legăturile sexuale înainte de căsătorie și în afara căsătoriei. M-a întrebat dacă eu trăiesc în Evul Mediu. Nu am continuat, mi-am dat seama că pacientei îi par de pe altă planetă.
-legislația divorțurilor s-a modificat în direcția permisivității chiar sub ochii mei. Acum divorțul se poate face în România (și se face foarte des) la primărie sau chiar la notariat.
-"secularizarea hedonistă masivă": aici nu mă pronunț, termenul este un pic cam vag. Intuiesc ce vrea să spună, după reclamele outdoor pe care le văd pe Ștefan cel Mare și prin tot orașul.
-"căsătoriile" homosexuale: chiar dacă România încă nu face parte dintre țările care au inclus așa ceva în legislația civilă, ideea începe a câștiga forță. În curând va avea loc, iarăși, o paradă homosexuală. Vedem bine că homosexualii câștigă poziții importante, spre exemplu la TVR trebuie să fii sodomit ca să ai o ascensiune rapidă în carieră.

Dar încurajarea concubinajului în dauna căsătoriei îmbracă în România forme dintre cele mai insidioase. Spre exemplu, am completat un chestionar cu o întrebare despre soția mea și rudele ei, dacă lucrează într-o anumită branșă, ea sau rudele ei. Dacă ar fi lucrat, nu eram compatibil cu selecția asupra căreia privea chestionarul. Desigur, dacă nu eram căsătorit, aș fi fost oricum compatibil. Alt exemplu: când am cumpărat un bun imobil, la notariat mi s-a cerut să vină și soția, să semneze actul de cumpărare. Și până acum bunurile dobândite în timpul căsătoriei erau comune, numai că până acum notarii scriau: "cumpărător: cutărică, căsătorit". Bunul respectiv era o fâștoacă de teren în fundul Moldovei. Ca să îndeplinească asemenea cerere, a trebuit ca și soția mea să piardă timp și bani pentru deplasare la notariat. Nu ar fi fost cazul, dacă am fi fost concubini. Al treilea exemplu: ori de câte ori soția mea sau eu mergem în străinătate, chiar și numai o zi, cu copiii, la vamă ni se solicită o procură prin care soțul care nu este de față e de acord cu deplasarea. Nu, nu sunt valabile procurile generale, de tip "oricând, în orice țară", ci trebuie menționată perioada și țara de destinație. Familiile monoparentale nu au nevoie de această pierdere de timp și de bani cu procurile. Al patrulea exemplu: cu câțiva ani în urmă, multă agitație înm media a fost dată de prilejul numirii soțului unei crainice TV, Dana Războiu, în guvern. Subiectul dezbătut era dacă Dana Războiu mai poate fi crainică la știri. Ei bine, dacă nu soțul, ci concubinul ei ar fi fost numit ministru, nu era nicio problemă, iar Dana Războiu ar fi fost o foarte interesantă prezentatoare de știri, cu concubinul ministru.
Aveti mare dreptate , iar postarea dumneavoastra este la obiect si este de bun simt. Important este a nu lua pozitia strutului ce unii de pe aici o balmajesc in iubire , iertare si alte cele , Cat priveste capra vecinului , ea este sora geamana cu noastra , deci privitul la ea nu aduce cam nimic nou sub soare . Inca odata va multumesc pentru postarea dumneavoastra la obiect !
Doamne ajuta !
Vechi 26.05.2012, 14:05:31
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul

Veți vedea și veți înțelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituțiile statului, în conducerea lui și, mai ales, în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiș chiar și în sânul Bisericii,murdărind unele suflete de aici. Aproape că oamenii își vor pierde speranța. Doar cei care își vor păstra credința adevărată vor fi salvați și mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei”,

Deja le vedem , zi de zi , ceas de ceas !
Vechi 26.05.2012, 14:14:11
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu trebuie sa judecam pacatele altora, dar nici sa spunem ca sunt normale. Legat de strangerea randurilor, tu nu ai observat ca multi se convertesc la catolicism si aproape nimeni la ortodoxie? Mai ales din cauza ecumensimului. Cati ortodocsi au fost pe forum care fusesera catolici? Dar apropae toti catolicii sunt fosti ortodocsi convertiti, la fel si pe forumul catolic. Ca si in cazul cand suntem acuzati pentru inchizitie si cruciade, de ce trebuie sa luam asupra noastra si a Bisericii pacatele altor culte doar din solidaritate gresit inteleasa. Cum spune parintele Cleopa, Biserica noastra este intreaga.
Toate bune si adevarate , dar , pentru ca exista si un dar , Parintele Cleopa spunea , nu cum spune . . . Cat de intreaga mai este Biserica noastra vom vedea in cele ce vor urma !
Doamne ajuta !
Vechi 26.05.2012, 14:23:30
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Zdreanța roșie, secera și ciocanul, steaua cu cinci colțuri o să dispară, dar va veni steaua cu șase colțuri, anarhia, și va fi vai și-amar de lume”, spunea Arsenie Boca, în 1940, despre ascensiunea comunismului, dar și despre ce îi va urma acestuia.

Veți vedea și veți înțelege spurcăciunea peste tot în jurul vostru: la serviciu, în magazine, în instituțiile statului, în conducerea lui și, mai ales, în politică. Din nefericire, ea va intra pe furiș chiar și în sânul Bisericii, murdărind unele suflete de aici. Aproape că oamenii își vor pierde speranța. Doar cei care își vor păstra credința adevărată vor fi salvați și mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei”, dezvăluie Radu Cinamar, în cartea “Viitor cu cap de mort - în culisele puterii”, profețiile părintelui Arsenie.

Tot el scrie despre ceea ce Arsenie Boca spunea că ar fi “planul lucrării diavolești”, care, prin puterea banilor și a viciilor - între care minciuna, prefăcătoria, intriga și omorul sunt cele mai importante - va conduce forțele răului spre controlul și dominarea lumii. Dintr-o altă mărturie, dată de călugărița Septimia Măniș, aflăm lucruri tulburătoare pe care Arsenie Boca le-a prevăzut și pe care, astăzi, părem a le trăi aievea: “Îmi pare rău de voi că sunteți căzuți în credință. Veți cădea din cauza fricii. Frica-i de la diavol, nu vă fie frică pentru a vă salva sufletele. Vor veni vremuri foarte grele, dar toate sunt îngăduite de la Dumnezeu. Vor cădea și cei aleși. Îmi pare rău că sunteți cei de pe urmă. Vă vor cerne. Vor pune impozite, taxe și alte îngrădiri. Vă vor lua totul!”.

Mai mult: În anii ’80, părintele Arsenie Boca profețea vremurile grele: "Vă vor lua totul" | Libertatea.ro

In alt material, am gasit si o completare a celor spuse in citatul postat anterior:

„Îmi pare rău pentru voi. Frica e de la diavol... Îmi pare rău pentru voi. Vor cădea mulți dintre cei aleși. Vă vor pune impozite, taxe și alte dări. Nu veți mai putea fi sfinți... Acum nu mai e timpul sfinților. Acum începe timpul mucenicilor”.

De aici reiese ca e bine sa ne informam unii pe altii, sa marturisim adevarul, dar sa nu uitam nici viata duhovniceasca propriu-zisa. Caci vom fi pusi sa alegem intre avantajele vremelnice si cele vesnice.

Crud adevar ne-a dezvaluit parintele. In urma cu cativa ani, cand le atrageam atentia celor din jur asupra unor asemenea sau asemanatoare aspecte, eram privita ca dusa cu pluta. Acum au inceput sa le vada si ei- nu ai cum sa nu le mai vezi! desi am constatat ca sunt multi, foarte multi, care inca nu le vad sau nu vor sa le vada- si una din acele persoane mi-a spus: ai avut dreptate cand ai zis. Ce folos ca am avut dreptate? Ca nu am schimbat nimic....absolut nimic.
Vechi 26.05.2012, 14:23:30
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul
Ingerasii mei au fost de mult abuzati, deja, frate Cristian.
Abuzati, mutilati, schiloditi sufleteste etc. Inclusiv batuti, furati s.a.m.d.
.
M-am referit la altfel de abuzuri , cele mai groaznice abuzuri de pe planeta asta ! Doamne fereste de ele , asa sa te rogi ( asa sa ne rugam ). In rest , fruntea sus , caci exista si dreptate in lumea asta , iar soarele va rasari si pe strada ta cu siguranta !
Doamne ajuta !
Vechi 26.05.2012, 14:26:56
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Smile

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Crud adevar ne-a dezvaluit parintele. In urma cu cativa ani, cand le atrageam atentia celor din jur asupra unor asemenea sau asemanatoare aspecte, eram privita ca dusa cu pluta. Acum au inceput sa le vada si ei- nu ai cum sa nu le mai vezi! desi am constatat ca sunt multi, foarte multi, care inca nu le vad sau nu vor sa le vada- si una din acele persoane mi-a spus: ai avut dreptate cand ai zis. Ce folos ca am avut dreptate? Ca nu am schimbat nimic....absolut nimic.
Acum , nu stiu ce va spune Ioan ? Cine pe cine duce sau e dus cu pluta ? Unii considera ca nu-s bune astfel de adevaruri , draga Adriana !
Vechi 26.05.2012, 15:49:03
Magda M. Magda M. is offline
Member

Data înregistrării: 25.06.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan cezar Vezi mesajul

Imi pierd tot mai mult increderea in duhovnicii lumesti ai acestei natii. Oricata spuma li se face in cultura noastra bisericeasca, eu ii vad tot mai mult ca agenti vii ai vechii contaminari: demagogia si pofta dupa putere. Cunosc aceasta dupa roadele lor. Iar roadele lor sunt halul in care traim noi ca crestini.

Avem nevoie de duhovnici blanzi si puternici, puternici cu harul Domnului care nu tine in om decat prin neintrerupta rugaciune si post. Incep sa deduc, dupa roade, ca tocmai aceasta ne lipseste. Ma tem ca ilustrii nostri senatori ai cuvantului bisericesc nu prea stateau cu burta pe rugaciune ci cu tratatele de figuri de stil sub cap. Si priviti ce-a iesit! Un popor de gura-casca la toate bazaconiile lumesti! UN popor de analfabeti ai credintei.
Crestini fara Evanghelie, asta am devenit. Ne intra pe-o ureche, ne iese pe alta si in inima nu ramane nimic decat grosul intunericului impietrit.
Avem, cred eu, nevoie de reevanghelizare facuta de oameni curati, cu viata sfanta.
Cata vreme ne tinem de predici morale, astfel de oameni hristofori nu vom ajuta sa creasca printre noi.
Intre timp devenim cu totii paranoici, adica tradatori ai credintei in Iisus Hristos. Vai noua, ca nu stim ce facem!
Ma iertati, cred ca nu suntem noi demni de unii/multi dintre duhovnicii pe care-i avem.Iar inainte de a-i judeca, tocmai pe ei, am putea sa ne gandim ca tot din lume au venit...Daca noi suntem asa cum suntem, cum ar putea fi ei? Si de ce ii judecam pe ei in loc sa ne vedem de propriile neputinte, indemnul dvs de ce nu mai e valabil in acest caz?
Vechi 26.05.2012, 19:51:21
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Magda M. Vezi mesajul
...Daca noi suntem asa cum suntem, cum ar putea fi ei?
Dupa cerere si oferta ! Piata functioneaza si aci din plin , din PACATE .

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Un virus ciudat bântuie Biserica Ortodoxă Română: Andreescu (noi dezvăluiri!) stoianov Despre Biserica Ortodoxa in general 40 06.09.2015 17:03:42
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica legionar Biserica Romano-Catolica 133 16.07.2013 11:22:01
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Dialog BOR - Biserica Catolica Ducutu Biserica Romano-Catolica 70 08.05.2013 00:19:29