![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu de loc sunt din Brasov,acolo am crescut si copilarit, si aveam si am bunici in Bran,respectiv Zarnesti. Zona de munte. Am fost obisnuita cu cainii pisicile gaini etc.Cel putin cainii de la bunicii mei erau f.draguti si balnzi. Si mi-au placut animalele in general de mica.
Am fost muscata de caini de 2 ori. Odata de un pui mic de lup cand eram si eu mica, m-a muscat de picior, dar a fost din joaca cred eu. Adica eu fugeam si el fugea dupa mine si m-a prins de glezna. Am avut o buba 2 zile si am mers mai departe cu viata. A doua oara in cls a2a m-a muscat un caine vagabond, in fata blocului meu, ziua in amiaza mare. Desi a fost demult, retin minte totul perfect. El statea pe langa scara, eu tot pe langa scara, aproape de caine,care parea pasnic,n-a latrat, nu nimic. Si m-am aplecat sa iau ceva de pe jos si a sarit pe mine brusc si m-a muscat de ceafa. (ce ai patit tu raul e o nimica toata. sa vezi cum e sa fii muscat de ceafa, la 8-9 ani de un caine cat tine de mare) Tin minte ca am reusit sa il prind de blana gatului si sa il imping de pe mine si a sarit si un trecator si l-a alungat. A urmat spital, curatat rana, bandajat capul-am stat cam o sapt cu capul banadajat-, injectii o luna de zile. Ce am facut cu cainele? L-am omorat? Nu. Cu ajutorul unei vecine, l-am prins si l-am dus la o prietena de familie din afara orasului ptr ca medicii ne-au spus sa il tinem sub supraveghere sa vedem daca e turbat. Apoi dupa ce a trecut testul, i s-a dat drumul in afara orasului, pe camp sau in padure nu mai stiu exact. Dupa acest eveniment nefericit am urat cainii? Nu. Am vrut sa fie eutanasiati toti cainii vagabonzi? Nu. Vreau cainii vagabonzi in orase, pe strada? Nu. Vreau sa se gaseasca o solutie omeneasca care sa impace si capra si varza? Da. De ce nu se pot lua toti cainii si dusi in varful unui munte? Sau sa se faca o rezervatie similara cu rezervatia lupilor de pe muntele Piatra Craiului. Romania are o gramada de paduri si de munti, unde nu locuieste nimeni. As putea fii de acord cu eutanasierea cainilor daca si numai daca se v-a face prin injectie letala, si nu prin eutanasierea tipic romaneasca, cum s-a facut si in trecut,adica in stil barbar. Desi ma indoiesc, tot stilul barbar o sa se aplice in cazul eutanasierii cainilor. Nu stiu cum poate un om sa dea in cap unui animal de ii sare sangele si sa il bata pana moare si sa fie linistit sufleteste si sa ramane senin. Sau sa il arda cu acid sau alte grozavii. Nu poti sa ii impui unui om sa nu mai iubeasca animalele. Asa cum nici omul nu alege sa iubeasca animalele, pur si simplu simte. E un sentiment cu care deobicei te nasti. Unii il dobandesc pe parcus, dupa ce interactioneaza mai mult cu animalele. Nu poti sa il ignori si sa il lepezi. Cei care iubesc animalele stiu ce spun si ce vreau sa explic. Pentru cei care nu iubesc animalele pur si simplu si nu vad frumusetea lor, si vad animalul doar ca pe o sursa de hrana sau de sluga, nu pot intelege. Nu ai cum sa intelegi ceva ce nu ai simtit. Si sa sustii ca un om care iubeste animalele nu poate iubi in acelsi timp si aproapele, este gresit si extrem. Nu poti stii ce simte un om, ptr ca nu esti el. Nu poti sa acuzi un om pe care nu il cunosti, nu stii ce gandeste, ce simte, ce fapte bune a facut ptr semenii etc., doar ptr ca el iubeste animalele si tu nu. Daca tu nu iubesti animalele treaba ta, dar nu mai impune si altora sa simta ce simti tu, sa gandeasca ca tine. Doar ptr ca tu nu iubesti animalele sau ai alta convingere,alt mod de a vedea lucrurile, nu inseamna ca ai neaparat dreptate sau ca esti mai superior fata de cel cu pareri diferite. Suntem prieteni atata timp cat esti de acord cu ideiile mele, dar cand parerile tale sunt diferite, gata prietenia si bunul simt. Fiecare om este un individ cu pareri proprii cu conceptii proprii, nici un om nu este exact la fel ca alt om. Doi oameni se pot uita la acelasi lucru si sa vada doua lucruri diferite. Sa respecam parerile si convingerile fiecaruia si sa nu mai aducem acuze gratuite in necunostiinta de cauza. (cand am zis tu, nu ma refeream la cineva anumie, ci la modul general.) Eu in fiecare animal vad o creatie frumos facuta de Dumnezeu si un dar ptr noi. Sa ne ajutam de ele, sa le ingrijim, sa ii admiram puterea Lui Dumnezeu si sa ii dam Lui slava ptr toate cate a creat. Daca nu erau bune, nu le mai creea Dumnezeu. Si nu le-a creat ptr carne, ptr ca la inceput erau si ele tot in Rai si nu le-a creat nici ca omul sa le batjocureasca. Animalul face parte din creatie, si cum poti iubi creatia Lui Dumnezeu, daca nu iubesti si animalele si natura? Daca in animal vad o creatie frumoasa, in om vad o creatie divina, superioara, care poate ajunge asa de sus si poate face multe lucruri minunate, mai ales cand sunt din dragoste,bunatate si credinta. Iubirea fata de animale este una, iubirea fata de oameni este alta. Sunt doua iubiri diferite, nu se exclude una pe cealalta. De ce e asa imposibil de acceptat si de crezut ca un om poate iubi si animalele si oamenii in acelasi timp? Doar ptr ca la tine e imposibil nu inseamna ca si la altul e. Si cand zic iubire de animale,nu ma refer la idolatrizare, cum mai vedem in mass media si sa pui animalul in fata oamenilor. Daca e sa salvezi un om sau un caine, salvezi omul evident, dar sa nu se ajunga sa se profite de puterea omului, caci atunci se ajunge rau. Azi omori o soparla, maine omori o pasare, poaimaine omori o pisica si tot asa pana ajungi sa omori si oameni.-aici vb de abuzul de putere. Nu neg ca exista o problema cu cainii maidanezi din Romania si trebuie rezolvata. Sunt intrdevar periculosi, mai ales ptr copii. Vorbesc din prisma unei persoane care a fost muscata la 8-9 ani, am povestit mai sus. Dar de la a expune pareri contra si pro despre cainii maidanezi periculosi pana la a acuza omul care iubeste animalul, ca e lipsit de dragoste fata de aproape e cale lunga. Si nu absolut toti cainii maidanezi sunt rai. Am intalnit si caini maidanezi blanzi. E drept ca aceia nu prea stateau in haite. Eu as opta ptr eutanasierea cainilor periculosi, nu ptr toti. Si in afara, de ex in State, cand se captureaza un caine de pe strada, inainte sa fie dat spre adoptie se testeaza daca e periculos ori ba. Daca este, se eutanasiaza ori se dreseaza, daca nu este, se da spre adoptie. Si pentru cei curiosi, am adoptat un pui de caine de la adapost si am luat tot un pui mai maricel de pe strada si pe ambii i-am dus la tara si au trait acolo. Dar unu-doi oameni nu pot face mare lucru. In sfarsit, asta este opinia mea, sper ca nu am jignit pe nimeni prin cuvintele mele. Last edited by Laura19; 14.01.2012 at 16:39:15. Motiv: neatentia :| |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
@Laura,si ce propui? Sa asteptam sa fim toti muscati (de picior sau de ceafa,ori mai rau),ca asa vedem astfel care din sutele de caini e agresiv,si apoi sa-l prindem si sa-l ducem in afara orasului sau in varf de munte? Stii ceva,e 5,6 ron litrul de benzina,nu cred ca as cheltui banii sa car o potaie nici pana in afara orasului! Nu merita efortul! Si in varf de munte tot moare,doar ca ne face sa ne simtim mai putin vinovati,nu? Tot necrestineste e! Cei care iubesc cainii asa mult sa-i ia acasa,sa-i tina ingraditi etc. Orice,numai sa faca ceva,nu sa critice si sa jigneasca gratuit! Si eu iubesc animalele dar nu in conditiile acestea! Alte solutii nu prea exista,gen rezervatii asa cum ai spus. S-ar cheltui prea mult,cand avem si-asa destule alte probleme. Banii dupa ce ca sunt putini trebuiesc gestionati cum trebuie,nu pe lucruri prostesti! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
femeile sunt mari admiratoare ale cainilor,dar nu si altor animale, ci exclusiv, ele iubesc cainii ? de ce acest fenomen, exista oare o explicatie,psihologica, psihanalitica,oare ? nu stiu daca exista un psiholog pe forum sa ne lamureasca, acest fenomen, interesant !!! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Pe mine m'a muscat un caine vagabond, sunt foarte furios, consider ca sunt periculosi si as vrea sa fie eutanasiati pentru ca asa mi se pare cel mai corect si mai sigur!" Vezi? Nu e chiar atat de greu si parca suna putintel mai bine! Si ba da, realizam si noi ce se intampla, constientizam ca acesti caini reprezinta o problema. Nu suntem bolnavi psihic, ca sa nu ne dam seama de realitatea in care traim. Dar asa cum tu ai parerea ta, noi o avem pe a noastra! Esti capabil sa intelegi asa ceva? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iubirea pt caini este doar o felie din iubirea totala a unul individ care respecta intreaga Creatie(printre altele sunt colectionara si de minerale/roci/semipretioase). Eu fac apologia Vietii peste tot unde o intalnesc.Am mai spus ca Viata tuturor fiintelor ma fascineaza. In albumul meu personal se poate vedea ca nu iubesc doar cainii cu predilectie...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Si este mai crestineste sa omorai cainele in mijlocul strazii? Eu asta am inteles ca sugerezi. Ei nu sunt bani, daca pune 1 euro fiecare roman strangem ceva ptr a crea un gard intr-un spatiu sau sa fie dusi pe munte. Asta se putea face de la inceput, cand s-a vazut neimplicarea statului. Cati bani cheltuie romanul pe tigari,bautura,cluburi,mancare in prostie etc.? Daca se voria sa se faca ceva,se facea, numai ca este mai usor sa urlii si sa astepti ca altul sa faca. Cu ce se implica cei care urasc cainii? Cu mai nimic. Si normal ca ar muri daca i-am duce pe un munte, canii nu sunt nemuritori, dar una e cand mor din cauza legilor naturale si alta e cand mor din cauza legilor umane-eutanasierea tipic romaneasca, cu bata-n cap-.
Sa ii ducem intr-un munte sau padure, prea scump, sa le facem o rezervatie in afara orasului, prea scump, sa ii sterilizam, prea scump, sa ii omoram frumos si repede, prea scump, atunci ce solutie mai ramane? Ca toate variantele s-au scos din eucuatie, si a mai ramas doar sa luam toti cate o bata si sa mergem in strada si sa omoaram cainii, e bine asa?Caci si sa ii ducem in afara orasului sa le dam cu batele in cap,trebuie sa dam bani pe benzina. De problema urislor din Brasov nu isi mai face nimeni probleme? De cand sunt mica vin in fiecare an, din primavara pana-n toamna, ursii jos in oras sa caute de mancare, la containare, prin parcuri etc. Si tot oamenii i-au obisnuit asa ptr ca le dau de mancare. Ei, ursii nu mai sunt periculosi? Cum e sa iesi din bloc si sa dai nas in nas cu un urs? Cu ei ce facem? De omorat nu putem, ptr. ca sunt protejati de lege. Noroc cu cainii vagabonzi, cand latra cainii din padure e semnal ca vine ursu. :)) Parca femeile au tendinta sa iubeasca mai mult pisicile si barbatii cainii. Oricum asta nu e litera de lege si deobicei sunt indei preconcepute. Si pana la urma, care ar fi problema daca cineva iubeste cainii? (cainii la modul general,nu ma refer la vagabonzi) Iar cand am vb mai sus despre iubirea de animale ma refeream tot la modul general, adica la toate animalele, nu doar la cainii vagabonzi. Eu pe acest topic n-am prea vazut exprimarea unei opinii la rece. Am observat doar ura si furie impotriva cainilor vagabonzi. Ori cu ura si furia nu stiu cat de bine se rezolva problema. |
|
||||
|
||||
![]()
Daca tot am strange fiecare cate 1 euro prefer sa li se dea copiilor orfani,celor cu probleme etc. decat unor patrupede!
Si nu are rost sa mai continui discutia: poate cand veti fi si voi muscati sau copiii vostri o sa ganditi altfel! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
din cauza cainilor. este inadmisibil sa trebuiasca sa-mi schimb traseul de n ori si sa ocolesc zone pe unde trec de mai bine de 30 de ani, din cauza unor iresponsabili. si ii intreb ceva pe acesti "iubitori": stiti ce inseamna sa mergi cu bicicleta prin Bucuresti? daca nu, va invit la o plimbare... |
|
||||
|
||||
![]()
Ce sa inviti,crezi ca vine vreunu?? Chiar si cei cu scuteru mai ca sunt prinsi de picior,dapai un biciclist. Am fost si eu martor de atatea ori cand biciclistii erau practic asaltati de catre caini. Dar nu,unora li se pare normal. Asta,repet,pana or sa pateasca ei sau copiii lor ceva.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
eutanasierea cainilor | Mirela0110 | Generalitati | 686 | 14.09.2013 09:14:42 |
Cainii vagabonzi-eterna problema a romanilor !!! | guardian knight | Generalitati | 134 | 21.02.2011 20:07:32 |
Franta: interzicerea purtarii valului islamic in public este constitutionala | horatiu.miron | Religia Islamica | 120 | 24.10.2010 23:22:10 |
Cainii vagabonzi- eterna problema a romanilor ! | Radu32 | Generalitati | 141 | 15.08.2010 21:57:15 |
Am respins Crestinismul | Razvan_Mihai | Generalitati | 41 | 29.12.2009 14:42:59 |
|