![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Mai cititi o data. Pe indelete. E bine scris.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu cine e Fr. Gregory, inteleg ca e din SUA. Parintele Serafim a avut controverse pe tema evolutionismului si cu un Episcop ortodox din SUA (ca sa nu mai discutam si de asta). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
În teologia ortodoxă, avem de-a face cu o evoluție în plan duhovnicesc. Pe parcursul vieții Dumnezeu ne ajută să ne ridicăm din păcate și să ne înălțăm spre Cer. Sîntem chemați să evoluăm spre asemănarea cu Dumnezeu, proces evolutiv care nu se va termina în momentul morții - dacă ne vom mîntui. După Judecata de Apoi urmează Ziua a Opta, următorul eon al existenței noastre. Apoi urmează Ziua a Noua și așa mai departe în vecii vecilor. Este vorba așadar o evoluție continuă și nesfîrșită la care sîntem chemați, înălțîndu-ne mereu către perfecțiunea Creatorului.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biblia, tot ca si celelalte scrieri religioase si canonice( Coran, Veda etc.) nu expliciteaza nimic ci doar enunta de multe ori intr-un mod foarte lapidar diferite aspecte ale vietii; le revine deci Parintilor induhovniviti sa aprofundeze si sa talcuiasca "problema". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sunt de acord cu pozitia Bisericii Romano-Catolice fata de "Intelligent Design". Desi se vrea pro divinitate (sustinand un creationism ad litteram), "intelligent design" reuseste tocmai opusul. Consider ca Biserica Ortodoxa, asemena Bisericii Romano-Catolice, trebuie sa combata pseudo-stiinta sustinuta de Intelligent Design. In ceea ce priveste evolutionismul teist, sunt nevoit sa repet ca nu sunt intru totul de acord cu el, deoarece consider ca omul (atat trup cat si suflet) este creatia directa a lui Dumnezeu. In ceea ce priveste viata biologica (trupeasca, emotionala) intre om si animale este o stransa legatura, ceea ce arata ca este vorba de un singur prinicipiu de viata biologica pe care l-a pus Dumnezeu in natura. De asemenea ADN ul arata clar ce face diferenta intre specii. Doamne ajuta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu ofer explicatii stiintifice proprii ca nu ma ocup fizica teoretica sau astrofizica. Nu am zis ca stiinta are raspunsul la tot, sunt lucruri la care stiinta nu are inca un raspuns sau un raspuns complet dar si asa ofera mai mult(si logic) decat religia.Faptul ca nu s-a descoperit particula responsabila pentru gravitatie asta nu inseamna automat ca exista Dumnezeu(dar raspunsul poate este Dumnezeu). Nu numai ca universul este in expansiune dar exista si o accelerare a acestui fenomen, cauza celor 2(asa cum este explicata in prezent de stiinta) este materia intunecata si energia intunecata, despre materia intunecata se stie cate ceva(nu intru in detalii se pot gasi pe net o gramada de informatii si fiecare poate trage propria concluzie) dar energia intunecata este invaluita in mister(inca). Big-Bang este o teorie pe langa multe altele, toata lumea se leaga de ea pentru ca este si cea mai populara(plus ca am indoielile mele cu privire la aceasta teorie), nu am cum sa explic eu singularitatea initiala iarasi poate Dumnezeu este acea singularitate, nu stiu, d'aia ma si aflu pe forum sau cel putin asta a fost motivul pt. care am pus anumite intrebari dar am renuntat pana la urma, m-am convins ca aici sunt oameni prea dogmatici si ermetici iar lucrul asta ma face sa ma indepartez si mai mult de religie. Grigori Perelman a rezolvat-o in 2002-2003 in 2006 a refuzat premiul, sunt 3 variante pt. forma universului: plat, sfera si forma hiperbolica, raspunsul il putem afla in valoarea raportului dintre densitatea observabila si densitatea critica a universului, raportul se noteaza cu omega, daca omega este 1 universul este plat sau curbat, daca omega>1 forma este sferica un univers inchis si expansiunea se va sfarsi la un moment dat, alfa<1 forma hiperbolica si expansiunea va continua la nesfarsit. In privinta teoriei creationiste sustinuta stiintific nu exista nici una de luat in seama. Last edited by Raziel; 30.05.2011 at 13:33:47. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||||||
|
|||||||
![]() Citat:
Sunt intrebari la care stiinta nu va putea raspune niciodata. Una dintre ele este urmatoarea: Care este cauza legilor stiintei? Citat:
Din mecanica cuantica "lipsesc" (nu au fost descoperite) doua particule fundamentale: gravitonul si bosonul Higgs (particula care da masa materiei, numita metaforic si "particula lui Dumnezeu" sau "particula zeu"). Citat:
Materia intunecata este un tip de materie asupra careia actioneaza doar forta gravitationala (ea nu poate interactiona cu ea insasi). Citat:
Bineinteles daca doresti sa primesti un raspuns care sa contina cateva idei de baza despre creationismul stiintific. Citat:
Nu ti-am cerut sa explici tu singularitatea initiala ci ti-am cerut sa imi explui explicatia stiintifica a acestei singularitati. Ce vrea sa exprime ea. In nici un caz singularitatea initiala nu poate fi asociata cu divinitatea. Divinitatea trebuie sa fie o fiinta personala, "exterioara" universului (materie, spatiu, timp, legile stiintei). Citat:
Conjectura lui Poincare spune cel mai simplu obiect in orice numar de dimensiuni este sfera. Vizioneaza filmul urmator ca sa intelegi despre ce este vorba. http://www.youtube.com/watch?v=wzsfvTKWqOs Grigori Perelman nu a rezovat "singularitatea initiala"! Citat:
Daca consideri necesar pot reveni cu informatii suplimentare. Doamne ajuta. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nelamuriri | Higinia | Generalitati | 23 | 06.05.2010 00:14:57 |
nelamuriri | mariamary | Generalitati | 4 | 23.01.2010 11:04:24 |
Iisus, Sf.Taine si Sf.Apostoli - nelamuriri | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 31 | 17.12.2009 08:50:09 |
Cateva nelamuriri | zoridezi | Din Vechiul Testament | 17 | 28.09.2009 18:41:21 |
Nelamuriri cu privire la slujbele pentru nascuti | sophia | Botezul | 4 | 22.06.2009 18:17:35 |
|