Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.02.2007, 17:11:14
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
Problemele sociale n-au neaparat legatura cu Biserica, nu trebuie sa vedem totul prin prisma Bisericii,ci pur si simplu sa incercam sa vedem in ce context suntem chemati sa slujim lui Dumnezeu.

Nu puteam doar sta si visa la lucruri frumoase, ideale...ci trebuie sa opunem lucrurile acestea uraciunii care exista. Daca nu identificam dusmanul, adio biruinta!
1. Departarea de invataturile scolilor bisericesti ortodoxe duce intotdeuna la ratacire si implicit la grave probleme sociale. Nici eu nu credeam in asa ceva inainte, credeam ca moralitatea(cei 7 ani de acasa) este de ajuns, insa dupa ce am studiat mult, si am VERIFICAT cele intelese de mine, am realizat intr-un tirziu ca exista o legatura clara.

2. Idealul ar fi ca toata populatia pamintului sa fie in scoli, sa studieze mintuirea prin Iisus Christos, lucrind puternic cu ei insisi, insa asta ramine un ideal pina nu vor veni timpuri in care vrem ,nu vrem, o sa trebuiasca sa ne smerim.

3. Nici nu trebuie sa fim in imaginatie(frumos, urit, etc), acolo se ascunde dusmanul cel dintii. Sa fim in prezent, in observatie continua si rugaciune.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2007, 19:09:23
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Studiul mantuirii prin Iisus Hristos? La ce te referi?
Reply With Quote
Vechi 23.02.2007, 21:11:19
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

scuze, greseala de exprimare, am vrut sa zic prin drumul aratat de Domnul nostru Iisus
Reply With Quote
Vechi 28.02.2007, 20:36:48
06dec 06dec is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2005
Implicit

Nu stiu ce mesaj primesc elevii,acum in modernism la scoala,când la Biologie li se spune cum a aparut viata intr-un fel,iar la Religie in cu totul altfel.Strabunicii nostri am impresia ca erau invatati despre formarea vietii,intr-un singur fel:acel al Creeatorului,si nu a intâmplarii oarbe,amestecat cu orele cele de Religie.Efectiv,cred ca elevii sunt total dezorientati in acest sens.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2007, 23:01:01
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Crezi ca aceasta dezorientare este una legata de modernism? Totdeauna au fost ispite pentru indepartarea de la credinta. Important este cum ii ajutam pe acesti copii sa vada adevarul!
Reply With Quote
Vechi 01.03.2007, 01:32:46
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Schimbarile care au loc in prezent sunt fara precedent, si cred ca este o afirmatie bine documentata chiar si cu exemple din forumul nostru.
Reply With Quote
Vechi 01.03.2007, 17:44:12
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Adica vrei sa cred ca tinerii din perioadele trecute erau mai buni decat cei de astazi? Mie nu imi prea vine sa cred, in ciuda acestor schimbari actuale. De fapt, cred ca multe din aceste schimbari ii ajuta enorm pe tineri si umanitatea in general.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2007, 23:41:09
dannsan dannsan is offline
Member

Data înregistrării: 29.12.2006
Implicit

Biserica si.. modernitatea..
Contradictie de termeni! Modernitatea exclude Biserica! Daca noii nascuti (dupa 89) accepta biserica pentru ca asa le spun inaintasii.. atunci inseamna ca Biserica face un pas inainte! Dar in momentul cand inaintasii dispar.. acei fosti copii nu mai dau doi bani pe Biserica! Si cam asta e mersul societatii! Data viitoare nu-mi mai botrez copii la Ortodoxi! Ca astia imi cer bani! O sa mi-i botez la vre=un cult crestin! Ca astia imi DAU bani!

Si iaca-sa se duce diavolului rapita!
Reply With Quote
Vechi 04.03.2007, 15:56:37
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Eu nu cred ca aceasta motivatie duce la nebotezarea copiilor. Plus de asta, inaintasii nu dispar asa dintr-o data, au suficient timp sa transmita urmasilro ceea ce au de transmis. Moderninatatea nu exclude Biserica, te contrazice insasi realitatea....traim in epoca moderna, ti se pare ca e lipsita de Biserica sau religiozitate?
Reply With Quote
Vechi 07.03.2007, 22:35:59
iosif iosif is offline
Senior Member

Implicit

Eu cred ca BO nu a incetat sa isi exercite rolul de a trezi constiinta poporului. La ce folos ca imi este constiinta treaza daca eu efectiv o ignor total? Aici intervine principiul libertatii, oamenii aleg sa traiasca dupa voia lui Dumnezeu sau impotriva Voii Lui si deci impotriva lor proprie.

Nu sunt de acord cu apostrofarea, exista si mijloace mult mai bune de a ajuta tinerii. S-au saturat si ei probabil sa primeasca doar bobarnace si tot felul de reprosuri. Au nevoie de timp pentru a se dezvolta, noi suntem cei care nu avem rabdare si intelegere pentru ei. Tinerii de astazi nu sunt produsul deplin al propriilor lor vointe, ci mai ales al educatiei, al societatii romanesti lipsite de o ierarhie corecta a valorilor. Sunt multi factori, eu nu ii blamez, au motive sa fie asa....insa mai au si posibilitatea sa devina altfel!

Prea cunoscutele tipare?? Care sunt acelea...ca mi se pare ca vorbim generalitati si tindem sa n-avem nicio legatura cu realitate...argumente deci, exemple ca sa vorbim la obiect!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica legionar Biserica Romano-Catolica 133 16.07.2013 11:22:01
biserica catolica versus biserica ortodoxa sovidiu Biserica Romano-Catolica 36 08.06.2013 23:58:51
Biserica Sfantului Mormant - Biserica Invierii GabrielaV Intrebari utilizatori 0 06.04.2010 15:04:27
Ortodoxia si modernitate Noesisaa Despre Biserica Ortodoxa in general 15 17.12.2009 12:26:23