![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Taina întrupării lui Hristos nu o poate înțelege nici un muritor. Dacă ar putea-o înțelege și explica, n-ar mai fi o taină. Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"A intelege" nu l-am folosit in sens rationalist prin care as indrazni de a epuiza Taina Intruparii lui Hristos, Ma folosesc de cateva sensuri din DEx pe care le-am avut in vedere "A constata, a vedea, a observa, a băga de seamă. ♦ A gândi, a reflecta, a concepe." Iubesc Taina si nu caut sa o rationalizez dar asta nu inseamna ca voi cadea in agnosticism. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de altă parte, din sfânta scriptură vedem că această denumire de maică a Domnului i-o acordă Elisabeta Mariei sub influența directă a Duhului Sfânt. "Iar când a auzit Elisabeta salutarea Mariei, pruncul a săltat în pântecele ei și Elisabeta s-a umplut de Duh Sfânt, și cu glas mare a strigat și a zis: Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău. Și de unde mie aceasta, ca să vină la mine Maica Domnului meu?" (Luca 1, 41-43) Având în vedere că și sfintele sinoade ecumenice s-au făcut sub călăuzirea directă a Duhului Adevărului trimis de Fiul lui Dumnezeu Bisericii Sale la cincizecime, denumirea de teotokos, care înseamnă atât maică a lui Dumnezeu cât și născătoare a lui Dumnezeu, este dată fecioarei Maria tot sub influența Duhului Sfânt !!! Așa că, domnule sectar, mai pune mâna și mai studiază Scriptura, și după aceea să vii să încerci să ne infectezi cu expresii care sunt împotriva sfintei scripturi, împotriva sfintelor sinoade ecumenice și împotriva sfinților părinți, și care au fost de mult date anatemei !!! Last edited by kesarion_breb; 13.08.2010 at 15:25:20. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de altă parte, din sfânta scriptură vedem că această denumire de maică a Domnului i-o acordă Elisabeta Mariei sub influența directă a Duhului Sfânt. "Iar când a auzit Elisabeta salutarea Mariei, pruncul a săltat în pântecele ei și Elisabeta s-a umplut de Duh Sfânt, și cu glas mare a strigat și a zis: Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău. Și de unde mie aceasta, ca să vină la mine Maica Domnului meu?" (Luca 1, 41-43) Având în vedere că și sfintele sinoade ecumenice s-au făcut sub călăuzirea directă a Duhului Adevărului trimis de Fiul lui Dumnezeu Bisericii Sale la cincizecime, denumirea de teotokos, care înseamnă atât maică a lui Dumnezeu cât și născătoare a lui Dumnezeu, este dată fecioarei Maria tot sub influența Duhului Sfânt !!! Așa că, domnule sectar, mai pune mâna și mai studiază Scriptura, și după aceea să vii să încerci să ne infectezi cu expresii care sunt împotriva sfintei scripturi, împotriva sfintelor sinoade ecumenice și împotriva sfinților părinți, și care au fost de mult date anatemei !!! |
|
|||
|
|||
![]()
Domnule sectar, măsura în care dumneata "cunoști" taina lui Hristos este una eretică, sectară, ridicolă ! "De aceea, vă fac cunoscut că precum nimeni, grăind în Duhul lui Dumnezeu, nu zice: Anatema fie Iisus! - tot așa nimeni nu poate să zică: Domn este Iisus, - decât în Duhul Sfânt." (1 Corinteni 12, 3) Deci, domnule sectar, de vreme cu dumneata nu ești în Duhul Sfânt, ci poate doar în "duhuri sfinte" mai mult sau mai puțin închipuite, cum poți să îți faci iluzia că ai putea să cunoști taina lui Hristos ?! Dumneata, fiind în afara Bisericii și a lucrării Duhului Sfânt în ea, nu doar că nu cunoști taina lui Hristos, dar nici măcar nu ai această posibilitate de a o cunoaște !! Iar de vreme ce tăgăduiești sfintele taine ale trupului și sângelui Domnului din sfânta biserică, devine mai mult decât evident cât de mult "cunoști" dumneata taina lui Hristos !!
|
|
|||
|
|||
![]()
Cum sa fie fratele Trice sectar? El apartine Bisericii Adventiste. Care nu este o secta, ci o confesiune crestina respectabila.
Un exemplu de secta este SEO - Secta Extremistilor Ortodocsi. Toti cei care fac parte din ea se numesc pe ei insisi ortodocsi dar s-au razvratit impotriva Bisericii si nu-l recunosc pe Preafericitul Parinte Patriarh Daniel. V-am mai intrebat, dar nu mi-ati raspuns, dumneavoastra il recunoasteti? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bineînțeles că îl recunosc pe patriarhul Daniel ca patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, însă acest lucru nu înseamnă că sunt de acord cu tot ceea ce face și gândește ! Am mai menționat că episcopul care vrea să fie ascultat de către mireni trebuie să se mențină în limitele sfintei scripturi și ale sfintei tradiții a Bisericii, pentru că altfel riscă neascultarea din partea creștinilor pe care îi păstorește, neascultare care nu ar însemna ieșirea din Sfânta Biserică dar care ar însemna ascultarea mai mult de Dumnezeu decât de oameni, fie ei chiar și episcopi ai Sfintei Biserici !! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pai pe de o parte il recunosti pe Patriarh, dar pe de alta parte il consideri un eretic, nu are parte de sustinerea ta si instigi lumea la neascultare impotriva lui pentru ca nu „ se menține în limitele sfintei scripturi și ale sfintei tradiții a Bisericii”. Sau, stai sa te intreb mai intai, ca sa o spui tu singur deslusit: - se mentine Patriarhul Daniel in limitele sfintei scripturi și ale sfintei tradiții a Bisericii? - este sau nu un eretic? - are sau nu are parte de sustinerea ta? |
|
|||
|
|||
![]()
Termenul „Theotokos” este o exagerare din perspectiva neoprotestanta.
„Nascatoarea lui Hristos” sau „Nascatoarea Fiului lui Dumnezeu” poate ca ar fi sunat mai bine. Cred insa ca denumirea biblica „Maica Domnului” este cea mai potrivita. Evita confuzia. Maica Domnului nu este totusi Maica Dumnezeirii. Denumiri precum: Nascatoare de Dumnezeu sau Imparateasa Cerului creeaza confuzie si, da, frizeaza basfemia si idolatria. Chiar daca se pot gasi artificii teologice care sa le sustina. Ortodoxia are deja expresia: “Prea Sfanta Nascatoare de Dumnezeu, mantuieste-ne pre noi”. Cred ca exista explicatii rezonabile dar ambiguitatea termenilor poate usor induce in eroare. Un inalt ierarh catolic a declarat ca Maria este “impreuna mantuitoare cu Fiul ei, Iisus Christos”. Acest drum prezinta pericole. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Maica Domnului | NEKTARIOS. | Intamplari adevarate | 1 | 25.09.2014 08:14:13 |
Maica Domnului | steliana-steli | Generalitati | 23 | 03.07.2014 18:59:57 |
Maica domnului | patricia2006 | Rugaciuni | 7 | 29.09.2012 10:44:47 |
Maica domnului | cristina13 | Mari Duhovnici si predicile lor | 6 | 06.06.2010 02:20:01 |
Maica Domnului | elenavioletacocos | Generalitati | 148 | 30.10.2009 12:47:56 |
|