Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.08.2016, 23:24:37
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Nu ma intereseaza sa postezi prostiile tale pentru ca nu despre aia discutam. Discutam despre cuvantul Sf. Marcu din sinod la momentul in care a insistat sa se citeasca vechile canoane. Daca nu a fost asa cum l-am pus eu, daca eu mint, care a fost cuvantul lui de la acel moment ? Scrie in cartea aia pe care o ai sau nu scrie ?
Nu. Nu sunt prostiile mele, sunt cuvintele Sfântului Marcu al Efesului.

O să-ți arăt originalele grecești, în PG, hotărârile de la Sinod și alte denumiri ce le face Sfântul Marcu, ereticilor din apus. O să postez ce am spus că voi posta.

Iar la Sfinte Sinoade, mai ales pan-ortodoxe, sau ecumenice, dacă sunt dogmatice, trebuie să fie menționate măcar o singură dată cuvântul "eres", sau "erezie" sau "eretici" și să nu fie plin de scolasticism și ereticii, da, să fie numiți "biserică" și "creștini", dar să se adaoge și creștini risipitori, precum fiul risipitor, sau pierduți, precum drahma pierdută, sau pierduți, precum oița pierdută, nicidecum exprimări cât mai pompoase, că acestea sunt latine, nu au treabă cu Biserică, sunt moderne și elaborate, noi trebuie să fim limpezi, lucizi, clari, simpli.

Se apropie anul 2054 ! Adică 1000 de ani de la Marea Schismă.

Personal, propun ca în toate cele 14 Patriarhate, a se introduce un al 5-lea Sfânt Post, la cele 4 câte sunt acum, probabil de o săptămână sau 10 zile sau 14 zile, ca să postim la împlinirea a 1000 de ani de la pierderea în erezii a creștinilor din Apus.

Asta-i o măsură ortodoxă, ca să contramandăm o potențială unire cu ereziile romano-catolice, fără ca ele să se vindece.

Vai de Biserică ar fi dacă ar avea loc atrocitatea unirii fără vindecările eresurilor latinilor !

Mai mult ca mine, cred că nimeni nu vrea unirea cu orice culte, dar nu cu ereziile lor.

Doamne, păzește pe ierarhii noștrii dragi. Mai ales că la Sinodul de la Creta primele hotărâri au fost controversate și au produs sminteală, dar slavă Domnului că s-au remediat, reparat, însănătoșit hotărârile și acum nu mai avem motive să fim împotriva Sinodului de la Creta. În viitor însă, să înmulțim iată, postul și rugăciunea, căci „acest neam de demoni nu ies decât cu post și cu rugăciune.”

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Educația și bunul simț, Emiliane ???!!!! Ceea ce ai scris tu este în limbaj, 100% (și crede-mă, cu asta lucrez zilnic) de pârnăiaș:
Te rog nu-mi spune că ai cules expresiile astea de pe la facultățile de teologie pe care te lauzi că le-ai absolvit.... Sau din Patristică.... Din Biblie știu sigur că nu le-ai luat....
Dar nu scoate din text, doar ce îți place ție, papistaș micuț și iubit frate risipitor. Scrie tot textul ce l-am scris eu. N-am spus nimic de la amintiții tăi, pentru mine, un om care-a mințit, și-a golit sufletul de Adevăr, adică s-a golit de Har și pentru mine a regla contul, înseamnă că se umple înapoi sufletul, îi dovedesc lucrul mântuitor, să vină înapoi pe calea cea bună. Dacă vrea să vină... Deci dacă vrea să și-l umple înapoi, nu-i obligatoriu, dar eu niciodată nu o să ating nici un eretic și nici un om, fizic, cu niciun fir de păr din cap, împotriva voii lui, căci îi iubesc pe toți, oricine ar fi ei, catolici, păgâni, atei, protestanți, hinduși, budiști, musulmani, oricine ar fi, poartă chipul lui Hristos, deși doar Biserica se va mântui, Mireasa, cea Una.

Deci, te rog, știu că ești în întunericul papal, măcar nu ne instiga mai mult, pe noi, creștinii, la ceartă între noi.

Bine, vrei? Știu că poți. Numai să vrei.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 31.05.2018 at 19:28:58.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2016, 23:31:22
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Nu ma intereseaza sa postezi prostiile tale pentru ca nu despre aia discutam. Discutam despre cuvantul Sf. Marcu din sinod la momentul in care a insistat sa se citeasca vechile canoane. Daca nu a fost asa cum l-am pus eu, daca eu mint, care a fost cuvantul lui de la acel moment ? Scrie in cartea aia pe care o ai sau nu scrie ?
Poate nu ai aflat, dar Einstein a greșit grav când a spus că două lucruri sunt infinite: Universul și prostia omenească.

Trei, nu două, lucruri sunt infinite: universul, prostia omenească și măsura la care se va deda un mincinos pentru a-și acoperi, sau justifica minciuna.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi
Reply With Quote
Vechi 12.08.2016, 23:32:55
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Mai omule tu esti normal ? Nu vorbeam despre hotararile de la Sinod sau alte cuvantari ale Sf. Marcu. Vorbeam despre acel moment in care grecii solicita sa se citeasca vechile canoane. Nu ma intereseaza sa imi spui alte lucruri despre Sf. Marcu ci sa-mi spui daca IN ACEL MOMENT, Sf Marcu i-a numit pe catolici Biserica Romei. Cu B mare sau b mic conteaza mai putin, ca aia e la latitudinea celui care a tradus.
Este descris in cartea ta verde de hartie acel moment ? Da sau nu ?
Reply With Quote
Vechi 12.08.2016, 23:34:09
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Mai omule tu esti normal ?
Încă nu te-ai prins ?

P.S. asemenea discuții cu Emilian au mai avut loc. La un moment dat a susținut că el nu e Emilian. La ce te mai aștepți ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

Reply With Quote
Vechi 12.08.2016, 23:36:24
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
Mai omule tu esti normal ? Nu vorbeam despre hotararile de la Sinod sau alte cuvantari ale Sf. Marcu. Vorbeam despre acel moment in care grecii solicita sa se citeasca vechile canoane. Nu ma intereseaza sa imi spui alte lucruri despre Sf. Marcu ci sa-mi spui daca IN ACEL MOMENT, Sf Marcu i-a numit pe catolici Biserica Romei. Cu B mare sau b mic conteaza mai putin, ca aia e la latitudinea celui care a tradus.
Este descris in cartea ta verde de hartie acel moment ? Da sau nu ?
Ploiești, Pitești... :) Of, măi suflete...

Nu-i nimic dacă nu vorbeai tu despre acele hotărâri și nu le vrei tu, vreau eu să le postez, din dulcea dorință de a arăta Adevărul prin grăirea Duhului Sfânt a Sfântului Marcu al Efesului, Evghenicul, și prin el, eu, păcătosul, de-a păzi Biserica de nebuniile mincinoase de tot felul.

Tu postează ce vrei tu, susține-ți afirmațiile greșite, să le numesc în alt fel, și eu voi posta ce voi vrea eu. Dar te rog, data viitoare, cu surse. Verificabile. Și preferabil originale, nu povestiri sau istorisiri.

E bine așa? Cu Domnul ! Iartă-mă pentru tot răul ce ți-am pricinuit.

Citat:
Încă nu te-ai prins ?
P.S. asemenea discuții cu Emilian au mai avut loc. La un moment dat a susținut că el nu e Emilian. La ce te mai aștepți ?
De ce minți, suflete? Nu am susținut așa ceva niciodată. Am spus că: "nici nu confirm, nici nu infirm, numele meu real, ci folosesc un pseudonim".

Dar de mucenicie, dacă ne e frică, nu suntem creștini și nu iubim pe Domnul, deci dacă are vreo-unul gânduri de „bucurie și iubire față de mine”, otrăvit, pușcat, înjunghiat, ce bucurie va fi la cununa cerească! Că de Hristos, nimeni, nimic, niciodată, nu ne va despărți ! Mai bine Mucenici, decât să murim lași ascuns după perdelele întunericului, îngrozit de teamă de ecumenism sau alte minciuni !

Biserica trebuie să spună clar, la sfârșitul oricărui Sinod Ecumenic, precum de anvergura celui de la Creta de care personal mă bucur foarte mult: "Anatema tuturor ereziilor, dăm satanei învățătura asta și asta, că sunt stricătoare de suflete și mântuire.”
Cum de altfel erau amintite la fiecare Sfânt Sinod Ecumenic, ereziile anatematizate de Sinoadele de dinaintea lor.
Iar în Duminica Ortodoxiei, se reamintesc anatematismele. De ce făceau Părinții așa? Pentru păzirea Bisericii, a nu pierde Harul și mântuirea !

Așa se proceda la fiecare Sfânt Sinod Ecumenic și înaintea sinodului de la Creta, de Dumnezeu prin Sfinții Părinți. Dar Sinodul de la Creta s-a numit sinod misionar, nu dogmatic, de aceea această practică a lipsit.

Deci te rog nu mai minți, papistaș micuț poznaș. Și lasă ereziile, că sunt dovedite minciuni și hai la mântuire, că zeama catolică te duce-n iad.

Oare vei veni ?
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 31.05.2018 at 19:23:33.
Reply With Quote
Vechi 12.08.2016, 23:40:35
Senior Member

Implicit

Sa nu uiti sa pui o poza cu cartea. Ca altfel or sa citeasca unii cartea in format electronic si or sa creada ca Sf. Marcu trebuie oprit de la pomenire, ca le-a spus alora biserica...anatema in stanga si in dreapta ! :)
Reply With Quote
Vechi 12.08.2016, 23:43:44
Senior Member

Implicit

Omul nu ar descarca pdf-ul ala sa se uite in el nici mort. Exact cum faceau unii cand Galileo le zicea sa se uite in telescop si ei intorceau capul crezand ca astfel apara credinta. :)
Reply With Quote
Vechi 12.08.2016, 23:52:40
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Omul nu ar descarca pdf-ul ala sa se uite in el nici mort. Exact cum faceau unii cand Galileo le zicea sa se uite in telescop si ei intorceau capul crezand ca astfel apara credinta. :)
Repet: Trei, nu două, lucruri sunt infinite: universul, prostia omenească și măsura la care se va deda un mincinos pentru a-și acoperi, sau justifica minciuna.

Reply With Quote
Vechi 13.08.2016, 00:26:46
ioan67 ioan67 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2016
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Și psihologul Ioan te susține, că studiul acela îi acuză domeniul.
Lasa domle, ca nu ar fi primul studiu care "acuza domeniul". Domeniu care nu-i al meu, nu-i mosia mea, fii linistit.

Asadar, haide, fii bun crestin si arata-ne, cu onestitate, macar un fragment din studiul pe care il invoci. O propozitie, macar!
Iar daca nu vrei sa smintesti pe fratiori, nu-i nimic: trimite linkul pe privat!

P.S. Am impresia ca si tu esti medicinist in anul V, cum era fata aia care h-abar n-avea de nervii cranieni...
P.P.S. Igor, te intreb pentru a treia oara: la ce iti foloseste sa minti? Ce avantaje iti aduce tie, ca persoana, minciuna si apararea ei cu orice pret?
Reply With Quote
Vechi 13.08.2016, 00:30:42
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Sa nu uiti sa pui o poza cu cartea. Ca altfel or sa citeasca unii cartea in format electronic si or sa creada ca Sf. Marcu trebuie oprit de la pomenire, ca le-a spus alora biserica...anatema in stanga si in dreapta ! :)
Sfântul Marcu, nu-i numește pe latini "biserică", ci fiii satanei. Sigur că voi pune sursa originală, din PG, nu pdf-uri de pe net.

Citat:
Aceia erau inchizitorii, acei criminali blestemați "romano-catolici". Ortodoxia n-a ucis niciodată pe nimeni.

Ce facem noi aici pe net, nu este nici 0.0001% din ce a fost atunci acolo, în iadul acela de pe pământ și din mințile, inimile, ființele și trupurile blestemaților acelora de inchizitori care au ucis sute de mii de oameni și au astupat cât mai bine dovezile.

Un eveniment ce mi s-a petrecut personal, fapt real :

Am stat de vorbă iarna trecută, la magazinul bisericesc unde lucrez, cu doi domni, care au intrat în vorbă cu mine că de cine aparține magazinul, îi răspund bucuros, ei îmi spun că sunt ardeleni, am mai schimbat câteva vorbe. Erau înalți, sociabili, respectuoși, oameni buni...
Un domn mai în vârstă civil și unul mai tânăr cu cămașă albă și pantaloni cu vestă neagră și cu pătrățelul alb la gât, cel tânăr mi se prezintă ca fiind "consacrat romano-catolic". Celălalt domn în vârstă, mai micuț de statură, mi-a zis: "eu sunt tatăl lui". Mi-au spus că sunt ei cu toată familia lor, de vreo 15 ani stabiliți în Spania, cel tânăr a studiat teologia romano-catolică și s-a făcut acolo "consacrat".

Și vorbindu-i civilizat, l-am invitat cu zâmbet și bucurie, spunând: "Mă bucur pentru dvs., dar nu va-ți gândit nicio clipă, mai ales ardelean fiind, să vă lăsați de minciunile romano-catolice și să deveniți preot ortodox? Fiindcă aveți șanse reale și rapide, să fi-ți acceptat. Am fi foarte bucuroși să vă avem printre noi."
Tatăl lui se uita prin cărți, când eu am spus cuvintele astea, s-a oprit, a închis cartea, a așezat-o în raft, și a venit lângă fiul lui. La care "consacratul", s-a simțit foarte ofensat, și-a schimbat privirea și tonalitatea și îmi zice apăsat: "Și care sunt deci acele minciuni ale Bisericii Universale?"

Fără să observ în primă instanță schimbarea negativă a "consacratului", îi răspund tot bucuros: "Ooo, dragii de ei, am studiat despre acele minciuni, mi-am scris licența de absolvire a Teologiei Pastorale cu titlul <<Ereziile "romano-catolice" și influența lor asupra Ortodoxiei de astăzi>> și acele minciuni sunt cruciadele, inchiziția, primatul, infailibilitatea, purgatoriul, maria imaculata, filioqve, transubstanțialitatea, azimele, trupul fără sânge dat mirenilor, harul și eneregiile create și altele, sunt vreo 24 de erezii."

La care apoi tatăl lui, îl ia de braț și vrea să-l tragă afară și spune tatăl: "hai să plecăm, hai să ieșim de-aici". Și cel tânăr se trage de la prinsătura tatălui său, întinde mâna și arată cu degetul către mine și zice: "Ai tu noroc că nu mai avem acuma Sfânta Inchiziție, dar lasă că vine ea unirea mai câțiva ani și-o să repunem pe picioare împreună Sfânta Inchiziție și-atunci să vă mai vedem pe voi mari teologi ce sunteți." Și îi spun: "Ești sigur că a fost sfântă inchiziția aia?" Și îmi răspunde: "Da, da, las' că vine ea unirea, vedeți voi cât a fost de sfântă inchiziția." La care, tatăl său, apoi îl ia de braț și iasă amândoi, spunându-i: "Lasă-l mă, nu vezi că-i un nesimțit ordinar? Oameni bolnavi psihici peste tot în România asta."

Am rămas cu un gust amar, uitându-mă-n urma lor... sărăcuții de ei... La câteva zile de la eveniment, a venit un alt domn, un pic mai în vârstă decât cel tânăr, ce semăna cu cel tânăr, probabil era frate-su', se uită prin cărți, dar întrun minut s-s uitat de vreo 4-5 ori la mine, și îi spun: "Doamne ajută, nu vă supărați, semănați cu un domn mai tânăr care-a venit ieri aici, nu aveți un frate consacrat romano-catolic?" La care el, nu răspunde nimic, pune cartea înapoi și iasă oarecum grăbit...

Interesant, nu? :)

În fine, repet, vă rog să fi-ți foarte atenți în afirmațiile care le faceți, mai ales în "mize" atât de mari, cele mai mari, cum e mântuirea !

Doamne ajută.

Citat:
Repet: Trei, nu două, lucruri sunt infinite: universul, prostia omenească și măsura la care se va deda un mincinos pentru a-și acoperi, sau justifica minciuna.
Da, probabil, dar eu nădăjduiesc sincer, în îndreptarea, oricărui păcătos, mincinos sau de orice natură ar fi el.

Citat:
În prealabil postat de ioan67 Vezi mesajul
Asadar, haide, fii bun crestin si arata-ne, cu onestitate, macar un fragment din studiul pe care il invoci. O propozitie, macar!
P.P.S. Igor, te intreb pentru a treia oara: la ce iti foloseste sa minti? Ce avantaje iti aduce tie, ca persoana, minciuna si apararea ei cu orice pret?
Dacă faptul că refuz politicos, din pricina conștiinței și a multor rațiuni să arăt cuiva acel studiu, fie chiar și o propoziție măcar (că atunci e mai ușor de găsit), mă face un creștin rău, fără onestitate și cu alte atribute și predicate negative, frate Ioan, să trăiești și frăția ta și oricine le pune, că eu nu mă supăr pe nimeni :)

Dacă frăția ta, nu crezi că acel studiu există și nu reușești să-l găsești, nu mai sunt eu de vină. Dar eu am conștiința curată că n-am mințit. Iar despre minciună, ți-am scris câteva rânduri aici, poate nu le-ai citit: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1568

Rămâneți sănătoși !

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 13.08.2016 at 00:51:06.
Reply With Quote
Răspunde