Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.12.2011, 13:37:57
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Nu, in niciun caz. Mihail e una din capeteniile cele mai de seama, ori Isus nu poate fi "una din capetenii" ci Capetenia tuturor, cu exceptia Tatalui.
Spune-le asta si adventistilor ca ei cred ca e doar un Arhanghel si acela e Iisus.
Vechi 31.12.2011, 13:39:40
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Interesant un verset aici:

Isaia 38:17 Iată, chiar suferințele mele erau spre mântuirea mea; Tu ai găsit plăcere să-mi scoți sufletul din groapa putrezirii. Căci ai aruncat înapoia Ta toate păcatele mele!
Vechi 31.12.2011, 13:39:49
Senior Member

Implicit

Citat:
erau morti spiritual sau morti in pacatele lor; alta explicatie: erau morti fizic in momentul cand Pavel scrie epistola
In primul rand Petru a scris asta nu Pavel.
In al doilea rand daca mortii sant tarana si nu stiu nimic cum le-a vestit Iisus evanghelia ? I-a inviat dupa care i-a adormit la loc ? Tu nu vezi ca nu are nici o logica ?
Vechi 31.12.2011, 13:41:45
Senior Member

Implicit

Citat:
Va spun eu, Isus a fost in Tartar, unde sunt inchise duhurile care au pacatuit in timpul cand a adus Dumnezeu Potopul.

1 Petru 3: 9 în care S-a dus să propovăduiască duhurilor din închisoare,
20 care fuseseră răzvrătite odinioară, când îndelunga răbdare a lui Dumnezeu era în așteptare, în zilele lui Noe, când se făcea corabia în care au fost scăpate prin apă un mic număr de suflete, și anume opt.

comparati cu:

Iuda 1:6 El a păstrat pentru judecata zilei celei mari, puși în lanțuri veșnice, în întuneric, pe îngerii care nu și-au păstrat vrednicia, ci și-au părăsit locuința.
Eu sant de acord cu tine dar asta inseamna ca oamenii aceia nu sant morti si inconstienti.Si unde sant cei 8 care au fost botezati prin potop ?
Vechi 31.12.2011, 13:44:24
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Mai adventistule ce te tot iei de mine ? Ti-am zis ca nimic din ce sustii nu e adevarat ? Ce stii tu despre Cel din Betleem ?
Stii ca te-am intrebat de 100 de ori DE CE A FOST IISUS IN "INCHISOARE " ? DE CE NU RASPUNZI ADVENTISTULE ?
Usurel. Ia un distonocalm. Osutafaraunu a raspuns la aceasta intrebare de nenumarate ori (chiar si pe topicul acesta):
Vezi prima pagina a topicului (raspunsurile lui "trice...") sau aici:http://www.crestinortodox.ro/forum/s...7&postcount=75. Sau, mai cauta si tu, tot pe acest topic (ca sa nu te deranjezi prea tare).

Citat:
Pai uite de ce :
1 Petru 4 :5-6 :

Ei își vor da seama înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții.
Că spre aceasta s-a binevestit morților, ca să fie judecați ca oameni, după trup, dar să vieze, după Dumnezeu cu duhul.

Si Cornilescu :

Dar au să dea socoteală înaintea Celui ce este gata să judece viii și morții.

Căci tocmai în vederea aceasta a fost vestită Evanghelia și celor morți, pentru ca să fie judecați ca oameni în trup, dar să trăiască după Dumnezeu în duh.
Si, ce vrei sa demonstrezi cu versetele acestea? Vrei sa spui cumva ca Domnul Iisus vorbea cu mortii, adica facea spiritism? Nu este crestineste sa crezi ca celor morti li s-a vestiti evanghelia cand erau in viata, acum urmand invierea si judecarea lor?

Citat:
Pana cand o sa mintiti lumea satanelor ?
Astfel de vorbe sunt un simptom al neputintei si furiei.

P.S. Mai bine reia postarile, de pe acest topic, ale adventistilor si vei gasi raspunsurile lor la intrebarile tale. Poate eviti astfel niste situatii neplacute pentru tine.
Vechi 31.12.2011, 13:49:11
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Oricum mi se pare fabuloasa partea unde sufletul este "lipit" de trup si dupa moarte.
Cine a spus asta, mincinosule? Arata postarea.
Vechi 31.12.2011, 13:51:58
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul

Si, ce vrei sa demonstrezi cu versetele acestea? Vrei sa spui cumva ca Domnul Iisus vorbea cu mortii, adica facea spiritism? Nu este crestineste sa crezi ca celor morti li s-a vestiti evanghelia cand erau in viata, acum urmand invierea si judecarea lor?

.
Incredibil
Deci Petru scrie clar ca Iisus a fost in inchisoare sa predice duhurilor de acolo si satana spune ca mortul doarme si nu stie nimic .
Vechi 31.12.2011, 13:57:25
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Excelenta intrebare. Totusi, da-mi voie sa o reformulez, un pic, pentru a fi mai directa.

De ce nu povesteau nimic cei inviati? Nu cumva, nu aveau ce povesti, deoarece cei morti nu stiu nimic (asa cum spune Scriptura)?
Din punctul meu de vedere lucrurile sunt mai simple.
In primul rand nu eu am afirmat ca erau "urmariti" de capetenii pentru a fi ucisi pentru ca povesteau ceea ce "au vazut".
In al doilea rand nu e vorba despre ceea ce ar fi povestit cei inviati pentru ca Evanghelia prezinta invatatura si faptele Mantuitorului.
In al treilea rand daca ceea ce ei ar fi marturisit "se inscria" in credinta acceptata atunci, si anume ca sufletul este nemuritor si ca cei drepti merg in Rai (nu este cazul pana la Invierea Mantuitorului) si ceilalti merg in Iad, clar nu mai trebuia facut nici o mentiune sau adaugire.
In al patrulea rand, fara sa fie o mentiune, o certitudine sau o invatatura in acest sens, ar fi totusi posibil ca acesta sa fie o taina pe care sa o descoperim dupa moarte si sa nu le fi fost permis sau sa nu isi fi putut aminti pentru a o relata.
Vechi 31.12.2011, 14:03:17
Senior Member

Implicit

Uite satana ce scrie :

Normal că propovăduirea s-a făcut în trecut, crezi că de flori de măr a propovăduit Noe 120 de ani contemporanilor săi? Nu aceasta a fost misiunea lui esențială? A propovăduit în Același Duh în/prin care a fost înviat și Iisus mii de ani mai târziu. Iată cum zice pasajul în discuție într-o traducere nouă (2008) nici ortodoxă, nici adventistă:

"El a fost dat la moarte în trup, dar a fost făcut viu prin Duhul, în Care, de asemenea, S-a dus și le-a predicat duhurilor din închisoare, care odinioară nu ascultaseră, atunci când îndelunga răbdare a lui Dumnezeu era în așteptare, în zilele lui Noe, când era construită arca, în care numai puțini, și anume opt suflete, au fost salvate prin apă;" (1 Petru 3,18-20 - versiunea NTR)

Tu nu vezi ca nu are nici o logica ?
Iisus s-a dus in Duh si le-a predicat acelorasi duhuri care odinioara nu ascultasera.Asta spune Petru dar asa face satana,umple forumul ,nu mai conteaza daca are logica sau nu.
Vechi 31.12.2011, 14:20:43
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
Mihaita, tu, in postarile de la "secte si culte" vii numai cu fitile, ca o tzatza (fara sa ajuti la lamurirea problemei in dicutie). Si, probabil vei deveni preot. Halal.

Acum, sa revenim la problema noastra. Ce treaba are parabola cu saracul Lazar si bogatul, cu teoria sufletului nemuritor? In acea parabola, nu se foloseste cuvantul suflet. Se vorbeste despre bogatul si saracul Lazar avand trup si suferinte trupesti. Asa ca, lasa parabola sa ne invete ceea ce ne invata. Nu o folositi voi pentru a va argumenta ceva despre care nici macar nu pomeneste.
nu vasinec, nu vin cu fitile. vin cu niste probleme la care nu mi se raspunde.
in rest ti-am mai zis, lasa atacurile la persoana ce devii nesimtit si ne certam. e a nu stiu cata oara cand lansezi un atac la persoana la adresa mea. next time iei inca un ban.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31