![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
O problema ridicata e faptul ca in trecut participau la Biserica atat barbatii, cat si femeile in numar egal, in timp ce astazi participarea nu mai este egala, numarul femeilor depasind cu mult pe cel al barbatilor. Daca aceasta informatie este adevarata, atunci avem parte de o alta durere, cei doi - barbatul si femeia nu mai sunt cu adevarat una. Au vieti diferite.
Nu m-am preocupat mult de caracteristicile femininului si ale masculinului, dar faptul ca dupa moartea lui Hristos femeile sunt primele care ajung la mormantul Acestuia, in vreme ce barbatii erau ascunsi, spune mult. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și femeile, și bărbații puteau să meargă la mormântul lui Isus și să dea ultimele îngrijiri, în deplină siguranță. Execuția lui Isus fiind făcută sub autoritate romană, trupul lui era în custodia puterii de ocupație, iar Iosif (din Arimateea) și Nicodim, fariseu și membru al Sanhedrinului, obținuseră autorizația ca ucenicii Săi să se poată ocupa de trupul Său. Nici un evreu nu ar fi îndrăznit să se opună accesului celor care l-au urmat pe Isus, fie bărbați, fie femei, nici să-i hărțuiască în vreun fel pe cei care urmau să se ocupe de cel considerat mort.
|
|||
|
|||
![]()
Pentru că bărbații sunt mai orgolioși, autosuficienți, obsedați și se cred perfecți.
|
|
||||
|
||||
![]()
Vorbe de clacă.
|
|||
|
|||
![]()
E tristul adevăr (exclud bărbații bisericoși ortodocși sau catolici).
|
|
||||
|
||||
![]()
Câteva date mai importante din ultimul Anuar Statistic al Bisericii, lucrare de 2300 de pagini.
-la sfârșitul anului 2009, erau în lume 1,181 miliarde de oameni care se declară catolici. O creștere de 1,3 % față de anul precedent. Creșterea populației a fost de 1,2 %. -în anul 2009 Biserica a înființat 10 noi dieceze. În prezent, în lume există 3000 de dieceze și 5065 de episcopi catolici. (Probabil că următorul Sinod Ecumenic se va ține pe Stadio Comunale din Roma...). -mai puțin de un catolic din 4 (24 %) locuiește în Europa. Peste 49 % locuiesc în Americi. -numărul preoților a crescut cu 0,34 % față de anul precedent. La sfârșitul anului 2009, erau în lume 410 593 de preoți catolici. Pe de altă parte, numărul preoților din Europa a scăzut cu 0,8 % față de ultimul an studiat. Această evoluție divergentă se reflectă și în numărul celor care se pregătesc în seminare spre a fi preoți: numărul lor a crescut cu 0,8 % în lume, dar a scăzut semnificativ, cu 1,64 %, în Europa. -numărul diaconilor permanenți a crescut cel mai semnificativ. Creștere de 2,5 % în ultimul an. În prezent, în lume sunt 38 155 de diaconi care au optat pentru diaconatul permanent. -numărul călugărilor a scăzut în întreaga lume. Scăderea e alarmantă pentru călugărițele din Europa, al căror număr a scăzut cu 9 % în ultimul an analizat. În valoare absolută însă, numărul femeilor care au depus voturile perpetue continuă să fie remarcabil. La sfârșitul anului 2009, în lume erau 729 371 de călugărițe. Sursa: http://www.imedia-info.org/imedia/public_html/
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 21.02.2011 at 00:13:45. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu nu am observat acest fenomen, deci nu stiu ce sa spun... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Eu cred că bărbații se scoală dimineața devreme. Că așa au pus ăștia de la Ligă meciurile, duminică dimineața. După amiaza, trebuie reparată mașina, iar seara trebuie sărbătorit unul din aceste două lucruri: rezultatul de la meci sau repararea cu succes a mașinii.
|
||||
|
||||
![]()
Posibil sa fie o problema in general in Romania. Azi dimineata in Olanda la liturghie (catolica), inceputa la 7:35, femeile eram in minoritate, doar 4, din vreo 12-13 oameni cu tot cu preotul si doi ministranti. Duminica proportia, in special la cei mai tineri, este de cam 1:1, in afara de varsta a treia, unde intr-adevar sunt mai multe femei fiindca barbatii mor mai repede. Slujba (doar una in fiecare duminica/parohie) incepe la 11:15.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Marturisirea credintei | antoniap | Biserica Ortodoxa Romana | 72 | 27.12.2013 19:30:21 |
Libertatea credintei | Daniel_7 | Despre Biserica Ortodoxa in general | 10 | 14.09.2011 09:28:24 |
Inceputul credintei... | Man Teo | Generalitati | 143 | 10.09.2011 09:52:42 |
Nevoia credintei | Kronos | Generalitati | 16 | 26.06.2011 17:17:25 |
Universul Credintei TVR | C-tin | Biserica Ortodoxa Romana | 2 | 27.03.2008 23:56:48 |
|